DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 25. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

İlçemizin en aktif derneklerinden olan Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, geçtiğimiz akşam Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda, derneklerinin 25. yıl kutlama programını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Katılım oldukça yoğun oldu

 Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, derneklerinin 25. yıl kuruluş yıldönümü dolayısıyla geçtiğimiz akşam, Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda kutlama programı gerçekleştirdi. Programa Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Korkut ve yönetimi, Trakya illerini temsil eden derneklerin başkan ve yöneticileri, ilçemizde hizmet veren sivil toplum kuruluşları ve derneklerin başkan ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katılım gösterdi.


“Derneğimize bu güne kadar başkanlık eden ve yönetiminde görev yapan hemşerilerime de teşekkürü borç bilirim”


Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal marşımız ile başladı. Sonrasında açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ramazan Korkut, “Derneğimiz 15 Mart 1997 günü Gölcük Tersane Komutanlığı’nda çalışan bir grup hemşerimizin çabaları ile kurulmuş, Gölcük’te Balkan, Rumeli ve Trakya illerinden hemşerilerimizi bünyesinde bulundurmaktadır. 1999 depremi ile zor günler geçiren hemşerilerimizin üstün gayretleri ile ayakta kalmayı başarmış ve tekrar toparlanarak bu günlere gelmiştir. Bu zor günlerde başta fahri başkanımız rahmetli Albay Naci Subaşı’ya, kurucu üyesi ve manevi başkanlar rahmetli Mustafa Saygı ve rahmetli Nihat Baklacı ile üyelerimizin üstün gayreti ile 25. yıla gelinmiştir. Onları rahmet ve minnetle anıyorum. Derneğimize bu güne kadar başkanlık eden ve yönetiminde görev yapan hemşerilerime de teşekkürü borç bilirim. Onlardan aldığımız bayrağı daha yukarıya taşımak için gayretlerimiz sürecektir. Derneğimizin kadın kolları mevcut olup faaliyetlerini sürdürmektedir. Kadın kolları başkanlığını Gülten Karagöz hanım, yardımcılıklarını Hülya Yücel, Leman Engin ve Leyla Çantalı hanım yapmaktadır. Kuruluşundan bu güne üye ve hemşerilerimizle yardımlaşma ve dayanışma içerisinde, yaşadığımız yer Gölcük’e ve yöremiz kültürüne katkı vermeye çalışmaktalar.

“2022 yılı da dahil toplamda 90 öğrenciye ulaşma başarısını gösterdik”

 Sözlerine devam eden Başkan Korkut, “2010 yılında burs vermeye bir öğrenciyle başladık. Hemşerilerimizin ve ihtiyaç sahiplerinin çocuklarına yüksek öğrenim bursu vermekteyiz. 2022 yılı da dahil toplamda 90 öğrenciye ulaşma başarısını gösterdik. Burslara katkı sağlayan, eğitime sevdalı yardımseverlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu akşamı hazırlarken bizlere yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca folklor hobi grubunu ücret almadan hemşerilik ruhu ile çalıştırıp bu geceye getiren Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları Dernek Başkanı Sayın Özkan Göçenler’e çok teşekkür ederim. Siz değerli misafirlerimizin bu akşam doyasıya eğlenerek güzel bir gece geçirmesini diliyor, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. 25. yılımız kutlu olsun” dedi.
“Trakya illerinin çalışkan insanlarını saygıyla selamlıyor, derneğinizin 25. yılını tebrik ediyorum”


Dernek Başkanı Ramazan Korkut’tam sonra söz alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “25 yıl, gerçekten uzun bir süre. Ben öncelikle Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin 25 yaşını tebrik ediyorum. Benim avukatlık yaptığım dönemde komşum olmanız hasebiyle komşuluk hukukumuz da var. Kıymetli dernek başkanımızla bir süre sohbet ettik. Ben de Trakya’dan evliyim. Eşim Trakyalı, ben de Trakya illerimizin insanlarını iyi bilirim. Çok sayıda akrabamız var. Sizler güzel insanlarsınız. Gölcük’e Türkiye’nin dört bir tarafından gelerek bir ebru misali kaynaşan Trakya illerinin çalışkan insanlarını saygıyla selamlıyor, derneğinizin 25. yılını tebrik ediyorum. Sizlere de iyi eğlenceler, hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.


Halk oyunları gösterisi büyük beğeni aldı


Konuşmaların ardından derneğin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile derneğin kadın kolları yönetimi davetlilere tanıtıldı. Ardından öğrencilere burs verilmesi konusunda destek veren ve 25. yıl etkinliğinin yapılmasında katkı sağlayan üyelere, protokol ve davetliler tarafından plaketleri verildi. Etkinliğin devamında, Dernek Başkanı Ramazan Korkut’un çalıştırdığı ve kendisinin de yer aldığı Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Zeybek Ekibi, çökertme ve harmandalı oyunlarını oynadı. Ardından derneğin Kadın Kolları Hobi Grubu, yöresel oyunlar oynadı. Oyunların oynanması sonrasında dernek yönetimi tarafından Kadın Kolları Hobi Grubu’na, teker teker çiçekleri verildi. Program, yöresel müziklerin çalınması ile devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.