• BIST 100

    10355,69%0,24
  • DOLAR

    40,17% 0,23
  • EURO

    47,04% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4324,48% 0,96
  • Ç. ALTIN

    6880,92% 0,65

Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 25. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Genel 17.05.2022 12:05:09 0
Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği  25. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

İlçemizin en aktif derneklerinden olan Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, geçtiğimiz akşam Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda, derneklerinin 25. yıl kutlama programını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Katılım oldukça yoğun oldu

 Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, derneklerinin 25. yıl kuruluş yıldönümü dolayısıyla geçtiğimiz akşam, Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda kutlama programı gerçekleştirdi. Programa Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Korkut ve yönetimi, Trakya illerini temsil eden derneklerin başkan ve yöneticileri, ilçemizde hizmet veren sivil toplum kuruluşları ve derneklerin başkan ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katılım gösterdi.


“Derneğimize bu güne kadar başkanlık eden ve yönetiminde görev yapan hemşerilerime de teşekkürü borç bilirim”


Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal marşımız ile başladı. Sonrasında açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ramazan Korkut, “Derneğimiz 15 Mart 1997 günü Gölcük Tersane Komutanlığı’nda çalışan bir grup hemşerimizin çabaları ile kurulmuş, Gölcük’te Balkan, Rumeli ve Trakya illerinden hemşerilerimizi bünyesinde bulundurmaktadır. 1999 depremi ile zor günler geçiren hemşerilerimizin üstün gayretleri ile ayakta kalmayı başarmış ve tekrar toparlanarak bu günlere gelmiştir. Bu zor günlerde başta fahri başkanımız rahmetli Albay Naci Subaşı’ya, kurucu üyesi ve manevi başkanlar rahmetli Mustafa Saygı ve rahmetli Nihat Baklacı ile üyelerimizin üstün gayreti ile 25. yıla gelinmiştir. Onları rahmet ve minnetle anıyorum. Derneğimize bu güne kadar başkanlık eden ve yönetiminde görev yapan hemşerilerime de teşekkürü borç bilirim. Onlardan aldığımız bayrağı daha yukarıya taşımak için gayretlerimiz sürecektir. Derneğimizin kadın kolları mevcut olup faaliyetlerini sürdürmektedir. Kadın kolları başkanlığını Gülten Karagöz hanım, yardımcılıklarını Hülya Yücel, Leman Engin ve Leyla Çantalı hanım yapmaktadır. Kuruluşundan bu güne üye ve hemşerilerimizle yardımlaşma ve dayanışma içerisinde, yaşadığımız yer Gölcük’e ve yöremiz kültürüne katkı vermeye çalışmaktalar.

“2022 yılı da dahil toplamda 90 öğrenciye ulaşma başarısını gösterdik”

 Sözlerine devam eden Başkan Korkut, “2010 yılında burs vermeye bir öğrenciyle başladık. Hemşerilerimizin ve ihtiyaç sahiplerinin çocuklarına yüksek öğrenim bursu vermekteyiz. 2022 yılı da dahil toplamda 90 öğrenciye ulaşma başarısını gösterdik. Burslara katkı sağlayan, eğitime sevdalı yardımseverlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu akşamı hazırlarken bizlere yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca folklor hobi grubunu ücret almadan hemşerilik ruhu ile çalıştırıp bu geceye getiren Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları Dernek Başkanı Sayın Özkan Göçenler’e çok teşekkür ederim. Siz değerli misafirlerimizin bu akşam doyasıya eğlenerek güzel bir gece geçirmesini diliyor, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. 25. yılımız kutlu olsun” dedi.
“Trakya illerinin çalışkan insanlarını saygıyla selamlıyor, derneğinizin 25. yılını tebrik ediyorum”


Dernek Başkanı Ramazan Korkut’tam sonra söz alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “25 yıl, gerçekten uzun bir süre. Ben öncelikle Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin 25 yaşını tebrik ediyorum. Benim avukatlık yaptığım dönemde komşum olmanız hasebiyle komşuluk hukukumuz da var. Kıymetli dernek başkanımızla bir süre sohbet ettik. Ben de Trakya’dan evliyim. Eşim Trakyalı, ben de Trakya illerimizin insanlarını iyi bilirim. Çok sayıda akrabamız var. Sizler güzel insanlarsınız. Gölcük’e Türkiye’nin dört bir tarafından gelerek bir ebru misali kaynaşan Trakya illerinin çalışkan insanlarını saygıyla selamlıyor, derneğinizin 25. yılını tebrik ediyorum. Sizlere de iyi eğlenceler, hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.


Halk oyunları gösterisi büyük beğeni aldı


Konuşmaların ardından derneğin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile derneğin kadın kolları yönetimi davetlilere tanıtıldı. Ardından öğrencilere burs verilmesi konusunda destek veren ve 25. yıl etkinliğinin yapılmasında katkı sağlayan üyelere, protokol ve davetliler tarafından plaketleri verildi. Etkinliğin devamında, Dernek Başkanı Ramazan Korkut’un çalıştırdığı ve kendisinin de yer aldığı Gölcük Trakya İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Zeybek Ekibi, çökertme ve harmandalı oyunlarını oynadı. Ardından derneğin Kadın Kolları Hobi Grubu, yöresel oyunlar oynadı. Oyunların oynanması sonrasında dernek yönetimi tarafından Kadın Kolları Hobi Grubu’na, teker teker çiçekleri verildi. Program, yöresel müziklerin çalınması ile devam etti.

Bacadan kurtarılan baykuşlar Ormanya’ya teslim edildi; İTFAİYEDEN BAYKUŞ OPERASYONU

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU BERRA MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE DAVET EDİLDİ

Türk Harb-İş Sendikası üyelerinin Ankara’ya Hak, Emek ve Adalet Yürüyüşü devam ediyor

Başkan Büyükakın çilek hasadına katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Bosna Hersek’e anlamlı katkı; SREBRENİTSA’NIN SESSİZ ÇIĞLIĞINA KOCAELİ’DEN BİR SES DAHA

Çocuklar, Anneleriyle Gelişip Yeşeriyor

Kocaeli’nin güvenilir eti restoranlardan sofralara taşınıyor; KASAP HIZIR 41 İLE ANTİKKAPI LEZZETLERİ ARTIK EVİNİZDE

İzmit Belediyesinden hayat kurtaran adım  Kalp krizi için elektroşok cihazları kuruldu

İSU’DAN KARAMÜRSEL’E SAĞLIKLI VE MODERN ALTYAPI YATIRIMI

Diliskelesi Şehitlik Anıtı açıldı

Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ailelere beslenme eğitimi; BİLİNÇLİ AİLE, SAĞLIKLI BİREY

Başiskele Yaz Akademisi’nde Eğitimlere Devam  

Başiskele’nin Geleceğine Yatırımlar Sürüyor    

ASM’DE ÇALIŞANLARIN BEKLENTİLERİ KARŞILANMALI

SARAYLI’NIN TARİHİ KONAĞI YENİDEN HAYAT BULUYOR

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Özsoy “GÖLCÜK’TE İHMALLER ZİNCİRİ GENÇ BİR CANI ALDI”

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatından 1000 kişilik aşure ikramı

GÖLCÜKLÜ ÇOCUKLAR VE GENÇLER SANAT DOLU 3 GÜN GEÇİRDİ

Başkan Büyükakın, yeni yapılan Karamürsel Otobüs Terminali’ni inceledi… “KARAMÜRSEL’E SÖZ VERDİK, SADECE BUGÜNÜ DEĞİL, YARINI DA DÜŞÜNEN BİR ULAŞIM YATIRIMI YAPTIK”

Ulsan heyeti Kocaeli'ye hayran kaldı

Cinemre, “Yaz boyunca mahalle programlarımız devam edecek”

Oğuzhan Keleş: “Kentsel Dönüşüm hızımızı vites yükselterek artırmalıyız”

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Taşkın “GENÇLİĞİN GÜCÜYLE SAHADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde HASTANE BİRİM SORUMLULARINA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

İzmit Belediyesi Asırlık Çınar Evleri büyüklerimizi bekliyor!

Sanayi Tecrübesi ve Ustalık Bir Arada: ÖZERLER OTO KLİNİK’TEN KALİTELİ VE GÜVENİLİR HİZMET

Encümen ihlallere izin vermiyor

Körfez Sipahiler’de 2 kilometrelik yol yenilendi BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMDA KONFOR HAMLESİ

Teknik Direktör Selçuk İnan yönetimindeki kamp programı yüksek tempoyla sürüyor HEDEF, LİGE HAZIR VE İDDİALI BİR TAKIM

Kocaelispor’un Yeni Sol Bek Güvencesi: Massadio Haïdara SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Yükleniyor

Vatan Caddesi’nde yanmayan sokak lambası bakım bekliyor

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Şahin, “SGK, kutusu değişen ilacı artık karşılamıyor, bunun sıkıntısını emeklimiz çekiyor”

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  “ AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI NE DURUMDA?”

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2