DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Hemşireler Gününü Kutladı

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Hemşireler Gününü Kutladı

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.Nuh Zafer Cantürk 12 Mayıs Hemşireler Gününü kutlayarak mesleğin öneminden bahsetti.

Hemşirelik mesleği FlorenceNightingale’in doğum tarihi olan 12 Mayıs 1954 yılından itibaren Dünya Hemşireler Günü olarak kutlanmaktadır. Hemşire hastaları takip etmek tedavi sürecine yön vermek hızlı düşünme becerisine sahip olmak aynı zamanda beceri, psikolojik ve sosyal olguları kavrayacak kadar kültürel bilgi birikimi en önemlisi ise temel insanlık değeri gerektiren bir meslektir.

Covid -19 Salgını sürecinde büyük yük sağlık sektörüne kalmış bunu bir görev insanlığa yardım etmeyi amaç edinmiş hemşirelerin bu mesleğin ne kadar vazgeçilmez olduğunu iyi eğitim almış nitelikli ve deneyimli hemşirelere ne kadar değerli olduğunu bir kez daha ispatlanmıştır. Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, ‘12-18 Mayıs Dünya Hemşireler haftasını kutluyor, pandemide hayatını kaybetmiş hemşirelerimize Allah’tan rahmet diliyorum’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.