DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Nusret Mayın Gemisi Gölcük halkının ziyaretine açılacak 16 MAYIS’TA SAAT 10.00’DA SİZLERİ BEKLİYOR

Nusret Mayın Gemisi Gölcük halkının ziyaretine açılacak

16 MAYIS’TA SAAT 10.00’DA SİZLERİ BEKLİYOR

Çanakkale Savaşlarının kaderini değiştiren TGC Nusret Mayın Gemisi, savaşlarda yaşanan kahramanlık mücadelelerini anlatmak için aslına uygun olarak yeniden inşa edildiği donanmanın kalbi Gölcük’e geliyor.

SAATLER YENİDEN REVİZE EDİLDİ

Deniz Kuvvetlerinin tanıtılması, Deniz ve denizciliğin sevdirilmesi ile denizcilik kültürünün aşılanmasına yönelik olarak; müze gemi olarak hizmet veren TGC Nusret, 15-17 Mayıs tarihleri arasında Gölcük’te liman ziyaretinde bulunacak. Aslına uygun olarak yeniden inşa edildiği Gölcük’e gelecek olan TGC Nusret, 16 Mayıs günü 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında halkın ve öğrencilerin ziyaretine açılacak.

ÇANAKKALE SAVAŞLARI’NIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Düşman donanmasının arasından geçerek 7-8 Mart 1915’te Karanlık Limana döktüğü sahile paralel 26 mayınla döktüğü mayınlarla Çanakkale Savaşları’nın seyrini değiştiren Nusret Mayın Gemisi, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı Poyraz Limanında ziyaretçilerini ağırlayacak. Çanakkale Deniz Zaferinin kazanılmasında büyük rol oynayan Nusret Mayın Gemisi ziyareti için girişler, AtatürkKalkınma Vakfı Kız Meslek Lisesi yanındaki kapı olan Kapı-2’den yapılacak.

ZİYARETÇİLERİ SAVAŞ YILLARINA YENİDEN GÖTÜRECEK

Ziyaretçiler TCG Nusret’te; öncelikle gemi ve Çanakkale Deniz Savaşları hakkındabilgilendirilecek.Gemi içerisinde Çanakkale Deniz Savaşları hakkında yapılacak canlı anlatımlar ve video sunumları ile ziyaretçiler, savaş yıllarına yeniden götürülecek. Tarihte mekân yolculuğu yapacak olan ziyaretçiler, 1915’li yıllardaki Nusret gemisinin subay, astsubay ve erlerinin yaşam mahallerini görme fırsatı bulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.