DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

OKUMA SANATI KULÜBÜ & DEĞİŞİM LİDERLERİ DERNEĞİ İLE ANNE KÜTÜPHANELERİNDE BULUŞTU

Okuma Sanatı kulübü, 9 Mayıs Pazartesi günü Değişim Liderleri Derneği (DLD) ile birlikte ortak projede buluştu.

Öncelikle Türkiye’de bir ilk olan “Anne Kütüphanelerinin” kurulmasına vesile olan Okuma Sanatı Kulübü, Dilovasında kurmuş olduğu Nene Hatun Anaokulu /Hacı Mustafa Gümüş Anne Kütüphanesi ile Diliskelesi Fatma Seher Anaokulu/ Kübra Aydoğdu Anne Kütüphanesinde DLD’nin pırıl pırıl kıvılcım yazarları ile çocuklara “Masal Anlatım Atölyeleri” gerçekleştirdi. Çocukların hayal dünyasına inerek onlara kendi masallarını yazdıran ve resmettiren Şimal Uzgur ve Ayperi Sürücü eşsiz bir masal anlatımı sundular. Her iki etkinliktede çocuklara masal kitabı hediye edildi.

KENDİ MASAL KİTAPLARINI YAZDILAR

Değişim Liderleri Derneği’nin Kıvılcımlar programı çatısı altında  bir araya gelen 9 üniversiteli mühendis genç kadın tarafından yazılan BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini konu alan özgün, çağa uygun, doğa dostu masallar, Dost Umutlu Gezegen Masallarıadıyla kitaplaştırıldı. Aşiyan Taflan, Ayperi Sürücü, Ceyda Cittanoğlu, Gaye Hürcan Altundağ, İrem Top, Özüm Satıoğlu,Sezen Günaydın, Songül Boztepe ve Şimal Uygur tarafından kaleme alınan kitapta hızla gelişen teknoloji, dönüşen dünya, iklim krizi, ve toplumsal sorunlar gerçekçi ama rengini kaybetmeyen masallarla anlatılıyor. Kitabın, köy okullarında eğitim gören öğrenciler başta olmak üzere, ülkenin dört bir yanındaki çocuklarla buluşturulması hedefleniyor.

OKUMA SANATI MİSAFİRLERİ FAF AKADEMİ’DE AĞIRLADI

Gün sonu masal etkinliklerinin ardından akşam çeşitli ikramlıklar eşliğinde Faf Akademi’de buluşan Okuma Sanatı ekibi, Değişim Liderleri Derneği ve destek vermek üzere orada bulunan çok sayıda katılımcı; Derneğin çalışmalarını, misyonunu ve Dost Umutlu Gezegen Masalları kitabının oluşumunu dinledi. Masal kitaplarından satın alarak destek olan katılımcılar bu anlamlı Kıvılcımlar Projesinin oluşumunu sağlayan herkesi tebrik etti. Okuma Sanatı kulübü kurucusu Tülay Yanıkoğlu Yazıcı ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyeleri de hem kitap alarak, hem projenin duyurulmasına katkı sağlayarak hem de çocuklara masal atölyesi organizasyonlarını düzenleyerek  destek oldular. Dernek kurucusu Sema Başol, Yönetim Kurulu Üyesi Ayça Altıntığ, Proje Koordinatörü Gaye Hürcan Altundağ, Kıvılcım/Yazar Ayperi Sürücü, Kıvılcım/Yazar Şimal Uzgur’a tebriklerini ilettiler. Güzel bir etkinliğin ardından okumanın önemi ile genç kadınlara verilen desteklerin geri dönüşünün böyle anlamlı projelere dönüştüğünü göstermiş oldular. Okuma Sanatı Kulübü, Değişim Liderleri Derneği ile işbirliği halinde projelerde birlikte yer almaya devam edeceklerini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.