DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, ‘TAKLİT ÜRÜNLER SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDİYOR’

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk,

‘TAKLİT ÜRÜNLER SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDİYOR’

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk,  yaptığı açıklamada taklit ürünlerin sağlığımıza zarar verdiğine dikkat çekerek, vatandaşları uyardı.

‘Sağlığımıza ciddi zarar verebilir’

Başkan Kocatürk, “Maalesef bazı merdiven altı üreticiler, sahte peynir üretimi yaparak sofralarda insan sağlığını tehdit edebilecek ürünlerin satışını yapabiliyor. Yine üzülerek belirtiyoruz ki sahte peyniri görüntüsü, tadı veya kokusuna bakarak anlayabilmek mümkün olmuyor. Bilinçli bir tüketici olsak da bunun farkına varamıyoruz. Yine de taklit ürünlere karşı dikkatli olmalıyız. Peynirlerin sütten yapılması gerekiyor. Fakat sahte peynirlerde süt tozu, margarin gibi ürünler kullanılabiliyor. Yapılan bu peynirleri organik, el yapımı gibi etiketlerle görebilmek mümkün. Tüm satıcıları kastetmiyoruz ama maalesef merdiven altında bu tür ürünler yapılabiliyor ve ilgili bakanlık da bu tür ürünleri denetimlerle açığa çıkarabiliyor. Ürün denetimlerinin sıkı bir şekilde yapılması gerekiyor ki bu şekilde, halk sağlığını tehdit eden sahte peynir gibi birçok ürünün üretimi durdurulabilir” dedi.

‘Ürünlerin takibi mutlaka yapılmalı’

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Kocatürk, son olarak, ‘Sahte peynirlerin yanı sıra, ambalajı olan ürünlerde de katkı maddesi çıkabilir. Buna istinaden birer tüketici olarak, satın almış olduğumuz ürünleri ve içindekiler kısmını dikkatle incelemeliyiz. Açıkta veya paketli olarak satılan ürünlerin izlenebilirliği, yani şeffaflık sağlanmalıdır. Nasıl üretildiği bilinen ürünleri almakta fayda var. Sahte peynir gibi birçok ürünün markası, yapılan denetimler neticesinde, ilgili bakanlık sayfalarında yayınlanıyor. Halkımız da bu tür ürünlerin takibini bu şekilde yapabilir’ dedi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.