DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ünlü Dizi Oyuncuları SMA Hastası Yusuf Polat için Gebze’ye geliyor

Ünlü Dizi Oyuncuları Murat Bölücek, Emre Göksal, Özgür Akar, Hakan Öncü, Hanifi Koç, Gölcüklü Dizi Oyuncuları İsmet Çık, İsmail Atasoy, Nadir Hoca ve Oğuz Hoca, Organizasyon Zeynep Ateş Ceylan SMA Hastası Yusuf Polat için yarın saat 14.00’de Gebze Kent Meydanında bir araya geliyor.

Yusuf  Polat da SMA hastası çocuklardan biri. Daha henüz 4 yaşında.     Polat ailesi, Yusuf için her gün her yerden sesini duyurmaya çalışıyor. Yusuf’un babası Kayahan Polat ailede çalışan tek kişi.  

 ‘Çok zorluk yaşıyoruz’

Kullandıkları bir cihazı 25 bin liraya aldıklarını, mama cihazına aylık para ödediklerini, mamanın devlet tarafından karşılandığını belirten Polat ailesi, “Biz ilacımızı istiyoruz. Daha önce ilacımız yoktu şimdi ilaç var ama ulaşamıyoruz. Hiçbir çocuk bu zorluk içinde yaşamasın. Gerçekten bu yolda hem biz aileler hem de çocuklar çok zorluk çekiyoruz. Yusuf, Türkiye’nin evladı ve biz bu ülkede yaşıyoruz, yurt dışına gidip başta ilaç ve diğer ihtiyaçlar için gereken parayı karşılayamıyoruz’ diyerek yaşadıkları durumu dile getirdiler.

‘Bizi duyun’

Anne baba olarak hem kampanya sürecinde hem hastalık ile mücadelede maddi manevi çok yorulduklarını söyleyen Aile, ‘Bizi duyun, rahat nefes almak için oğlumuzun size ihtiyacı var. 55 aile bu dayanışma kampanyaları sayesinde tedavi oldu. Onlar sesini duyurdu biz de Evrensel aracılığıyla 1 kez daha söylüyoruz, Yusuf ilacına kavuşsun.İlaç teklifini kısmen daha uygun olduğu için Dubai’den aldık. Toplamamız gereken para 20 milyon TL. Yusuf’un ilacı alabilmesi için diğer önemli kriter 13.5 kilo olması. Yusuf 13 kilo ve 4 yaşında. 500 gram daha alırsa o tedaviyi olamayacak. Eğer tedavi alamazsak Yusuf’un boğazı delinecek, bu bizim için maalesef son evre olacak. Esas çözüm gen tedavisinin Türkiye’ye gelmesidir. Bu ülkenin bir vatandaşı bir çocuğu olarak bu ilaca burada ulaşamıyoruz. Bakanlığın onaylayıp getirmesini istiyoruz. Çünkü yurt dışında çok pahalı ve bu bağışlarla, ekranlara veya sosyal medyaya çıkarak toplanacak bir para değil. Ankara’ya gidip kendimizi anlattık ama bize niye buraya geldiniz, ne istiyorsunuz diyen bile olmadı. Dayanışma kampanyaları, canlı yayınlar yeterli değil. Hem çok zor hem de kalıcı bir çözüm değil. SMA hastalarına, bizlere devletin sahip çıkması, bizi duyması ve sorunlarımızı çözmesi gerekiyor.’ Polat ailesi, yardım kampanyasına katılmak isteyenlerin 0533 659 17 03 numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceğini belirtiyor.

Ünlü Oyuncular Yusuf için yardım çağrısında bulunacak

Hayata tutunabilmesi için tedavi olması gereken SMA Hastası Yusuf Polat için Ünlü Oyuncular örnek bir davranışla yarın Gebze’de bir araya geliyor. Gebze’de gerçekleştirecekleri programla Yusuf Polat için yardım çağrısında bulunacak olan Ünlü Oyuncular, ‘İyilik Kervanımıza sizde katılın’ diyecekler.

Tüm Kocaelililer davet edildi

Ünlü Dizi Oyuncuları Murat Bölücek, Emre Göksal, Özgür Akar, Hakan Öncü, Hanifi Koç, Gölcüklü Dizi Oyuncuları İsmet Çık, İsmail Atasoy, Nadir Hoca ve Oğuz Hoca, Organizasyon Zeynep Ateş Ceylan SMA Hastası Yusuf Polat’ın iyileşmesi için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını belirtti. Yarın saat 14.00’de Yusuf için Gebze Kent Meydanı’nda önemli bir program gerçekleştirilecek. Ünlü Oyuncular ve Polat Ailesi, tüm Kocaelili vatandaşları davet etti.

Haber: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.