DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘EN DÜŞÜK MAAŞ YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNE ÇIKARTILMALI’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,

‘EN DÜŞÜK MAAŞ YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNE ÇIKARTILMALI’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları haftalık olağan toplantılarını İlçe Parti binasında gerçekleştirdiler. CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ülke gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri,  ‘En düşük maaş yoksulluk sınırının üzerine çıkartılmalı’ dedi.

Çevre bize geçmişin emaneti geleceğin mirasıdır’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri yaptığı açıklamada ilk olarak 5 Haziran Çevre Günü hakkında düşüncelerini ifade etti. Başkan İşeri, “Yaşadığımız çevrenin hızlı kirlenmesi ve önüne geçilemeyecek bir hal alması nedeniyle İsveç’e ait Stockholm şehrinde 1972 yılında Birleşmiş Milletler çevre Konferansı yapılarak çözüm bulunamayan çevre sorunları üzerine tartışılıp konferans raporları göz önünde bulundurularak 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi ve her yıl kutlanmaya başlandı. Bu gelişmenin sonucunda Türkiye’de 1978 yılında Çevre Müsteşarlığı ve Türkiye Çevre Sorunları Vakfı kuruldu. 5 -11 Haziran Haftası’ da çevre koruma haftası olarak ilan edildi. Bu konu sadece yılda bir hafta dikkat etme lüksümüzün olduğu bir konu değildir. Çevre canlıların ortak yaşam alanıdır. Çevreyi korumak ve geliştirmek hepimizin ortak görevidir. İnsan- Çevre -Sağlık ilişkisi her yönüyle çok önemlidir. Çarpık kentleşmenin beraberinde getirdiği betonlaşma yığını, artan zararlı kimyevi maddeler çevreyi olumsuz etkilemekte Bu da canlıların sağlığını tehdit etmektedir. Çevrenin korunması ve geliştirilmesi için Birey toplum ve devlet sorumluluğu bilinci ile hareket etmelidir. Sağlıklı bir yaşam, temiz bir çevreye mümkündür. Şunu unutmayalım çevre bize geçmişin emaneti geleceğin mirasıdır. Mirası hep birlikte koruyup geliştirelim. Dünyanın herhangi bir parçasında yaşayan hayvanlar, bitkiler, ormanlar çevreyi oluşturan unsurlardır.  Bu parçalar bir düzen içindedir. Bütün parçalar birbirine bağlıdır. Birinin zarar görmesi diğerlerine de zarar verir. Düzen içinde işleyen dünya bozulur, çevre kirliliği dengeyi bozan en önemli sorunlardan biridir. İçinde bulunduğumuz evrende hava su toprak kirliliğinin tek sebebi insanlardır. Çevre kirliliğini yaratan bizleriz. İnsanlık olarak anlamamız gereken konu Biz olmadan Doğa yaşantısına devam ettirebilir ama doğa olmadan insanlar yaşayamaz. Yok olmak istemiyorsak doğamızı korumalıyız. Çevrenin korunması ve çevre sorunlarının çözümünde insanlar bilinçlenmeli, çevre kirliliğine karşı etkin mücadele edilmelidir. Hayatın devamlılığı sağlıklı yaşanabilir bir ortam için çok duyarlı olmalı ve çevremizi temiz tutmalıyız. Gölcük CHP kadın kolları olarak karar vericiler dahil olmak üzere herkesi ormanlarımızı, derelerimizi, yaban hayatımızı ve Kentsel yeşil alanlarımızı savunmaya davet ediyor, tek bir dünyamız olduğunu hatırlatmak istiyoruz’ dedi.

‘Zamların ardı arkası kesilmiyor’

Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Hayat pahalılığı, yapılan ardı arkası kesilmeyen zamlar can yakıyor. Resmi enflasyon bile son 25 yılın rekorunu kırdı. Konutlarda doğalgaza %30, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza %16 zam yapıldı. Son 1 yılda “doğalgaz bulduk” müjdesinden korkar olduk. Her müjdeden sonra Absürt zamlar yapılıyor. Elektrik ve doğalgaza yapılan yüksek orandaki zamlar zaten kabarık olan faturaları daha da şişirecek. Kur korumalı Mevduat sistemi ile fakirler alıp zengine veriyorlar. Zenginin parasını garantiye alıp çoğaltırken halkı gitgide yoksullaştırıyorlar. kur korumalı askeri ücret ve kur Korumalı memur ve emekli maaşı istiyoruz işçi memur emekli artık ezilmesin yeter’ en düşük maaş yoksulluk sınırının üzerinde çıkartılsın” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.