• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘EN DÜŞÜK MAAŞ YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNE ÇIKARTILMALI’

Ekonomi 6.06.2022 13:55:22 0
CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘EN DÜŞÜK MAAŞ YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNE ÇIKARTILMALI’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,

‘EN DÜŞÜK MAAŞ YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNE ÇIKARTILMALI’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları haftalık olağan toplantılarını İlçe Parti binasında gerçekleştirdiler. CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ülke gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri,  ‘En düşük maaş yoksulluk sınırının üzerine çıkartılmalı’ dedi.

Çevre bize geçmişin emaneti geleceğin mirasıdır’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri yaptığı açıklamada ilk olarak 5 Haziran Çevre Günü hakkında düşüncelerini ifade etti. Başkan İşeri, “Yaşadığımız çevrenin hızlı kirlenmesi ve önüne geçilemeyecek bir hal alması nedeniyle İsveç’e ait Stockholm şehrinde 1972 yılında Birleşmiş Milletler çevre Konferansı yapılarak çözüm bulunamayan çevre sorunları üzerine tartışılıp konferans raporları göz önünde bulundurularak 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi ve her yıl kutlanmaya başlandı. Bu gelişmenin sonucunda Türkiye’de 1978 yılında Çevre Müsteşarlığı ve Türkiye Çevre Sorunları Vakfı kuruldu. 5 -11 Haziran Haftası’ da çevre koruma haftası olarak ilan edildi. Bu konu sadece yılda bir hafta dikkat etme lüksümüzün olduğu bir konu değildir. Çevre canlıların ortak yaşam alanıdır. Çevreyi korumak ve geliştirmek hepimizin ortak görevidir. İnsan- Çevre -Sağlık ilişkisi her yönüyle çok önemlidir. Çarpık kentleşmenin beraberinde getirdiği betonlaşma yığını, artan zararlı kimyevi maddeler çevreyi olumsuz etkilemekte Bu da canlıların sağlığını tehdit etmektedir. Çevrenin korunması ve geliştirilmesi için Birey toplum ve devlet sorumluluğu bilinci ile hareket etmelidir. Sağlıklı bir yaşam, temiz bir çevreye mümkündür. Şunu unutmayalım çevre bize geçmişin emaneti geleceğin mirasıdır. Mirası hep birlikte koruyup geliştirelim. Dünyanın herhangi bir parçasında yaşayan hayvanlar, bitkiler, ormanlar çevreyi oluşturan unsurlardır.  Bu parçalar bir düzen içindedir. Bütün parçalar birbirine bağlıdır. Birinin zarar görmesi diğerlerine de zarar verir. Düzen içinde işleyen dünya bozulur, çevre kirliliği dengeyi bozan en önemli sorunlardan biridir. İçinde bulunduğumuz evrende hava su toprak kirliliğinin tek sebebi insanlardır. Çevre kirliliğini yaratan bizleriz. İnsanlık olarak anlamamız gereken konu Biz olmadan Doğa yaşantısına devam ettirebilir ama doğa olmadan insanlar yaşayamaz. Yok olmak istemiyorsak doğamızı korumalıyız. Çevrenin korunması ve çevre sorunlarının çözümünde insanlar bilinçlenmeli, çevre kirliliğine karşı etkin mücadele edilmelidir. Hayatın devamlılığı sağlıklı yaşanabilir bir ortam için çok duyarlı olmalı ve çevremizi temiz tutmalıyız. Gölcük CHP kadın kolları olarak karar vericiler dahil olmak üzere herkesi ormanlarımızı, derelerimizi, yaban hayatımızı ve Kentsel yeşil alanlarımızı savunmaya davet ediyor, tek bir dünyamız olduğunu hatırlatmak istiyoruz’ dedi.

‘Zamların ardı arkası kesilmiyor’

Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Hayat pahalılığı, yapılan ardı arkası kesilmeyen zamlar can yakıyor. Resmi enflasyon bile son 25 yılın rekorunu kırdı. Konutlarda doğalgaza %30, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza %16 zam yapıldı. Son 1 yılda “doğalgaz bulduk” müjdesinden korkar olduk. Her müjdeden sonra Absürt zamlar yapılıyor. Elektrik ve doğalgaza yapılan yüksek orandaki zamlar zaten kabarık olan faturaları daha da şişirecek. Kur korumalı Mevduat sistemi ile fakirler alıp zengine veriyorlar. Zenginin parasını garantiye alıp çoğaltırken halkı gitgide yoksullaştırıyorlar. kur korumalı askeri ücret ve kur Korumalı memur ve emekli maaşı istiyoruz işçi memur emekli artık ezilmesin yeter’ en düşük maaş yoksulluk sınırının üzerinde çıkartılsın” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Çınarlık Meydanında ağaç dalı kırılarak insanların üstüne devrildi CAN PAZARI YAŞANDI

Büyükşehir’in tohum projesi meyvelerini verdi, verim rekor kırdı TARIMDA VERİMLİLİK BÜYÜKŞEHİR’LE ARTIYOR

Türk Harb İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Şakir Akçer, “BEKLEDİĞİMİZ TEKLİF GELENE KADAR DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

GÖLCÜK'TE SANATLA BÜYÜYEN NESİLLER BİR ARAYA GELİYOR

Gölcük çok değerli bir evladını kaybetti HİDAYET BAKIRLI VEFAT ETTİ

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

Büyükşehir’e anlamlı plaket

Gölcük Musiki Derneği'nden eşsiz bir müzik akşamı

Temel, “Pazarcı esnafı olarak daha güzel ortamlarda hizmet vermek istiyoruz”

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNDE DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ POLİKLİNİĞİ HİZMETE BAŞLADI

Başiskele’nin Minik İzcileri Doğayla Buluştu

Başiskele’de Dağ Koşusu Heyecanı Yaşandı

Büyükakın, İzmitli Avrupa Şampiyonu Kuzey Tunçelli’yi tebrik etti

Kocaeli Büyükşehir’den sahillere sağlık kalkanı; NAKİL AMBULANS EKİPLERİ SAHİLLERDE NÖBETTE

GÖLCÜK'TE SANATLA BÜYÜYEN NESİLLER BİR ARAYA GELİYOR

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

Karamürsel'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yılı Törenle Kutlandı

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Özsoy “YÜKSEK ZAMLI EMLAK VERGİSİ KABUL EDİLEMEZ”

Gölcük Ülkü Ocakları Başkanı Enes Ergüler, “YEŞİL VATAN YANARSA, SADECE AĞAÇLAR DEĞİL, GELECEĞİMİZ DE YANAR!”

Türk Kızılayı Gölcük Şube başkanı Orhan Barış, “ANITPARK’TA 1000 KİŞİLİK AŞURE DAĞITTIK”

Derince Yenikent’teki Orman Yangını Kahramanca Müdahaleyle Söndürüldü

Devlet Memurları Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Özhan İmre “BAKANLIĞI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTIK”

Kocaeli’de 2. Balkan Halk Oyunları rüzgârı esti

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde İlaç Yönetimi Eğitimi Verildi

Diş Hekimi Gamze Manav, dan önemli bilgiler “DİŞ TAŞI CİDDİYE ALINMASI GEREKEN BİR DURUMDUR”

Trafik ve çevre ihlallerine ceza

Ormanya ve Kuzuyayla’da doğayla iç içe yaz programı başlıyor; KOCAELİ’DE DOĞAYI KEŞFETME ZAMANI

Karamürsel’de otogar, mezbaha, futbol sahası, salon ve sokak yapımına yerinde inceleme

Yükleniyor

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nden esnafa büyük destek MISIRLIOĞLU: “ESNAF KALKINIRSA ŞEHİR KALKINIR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2