DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘ZAMLAR GERİ ÇEKİLMELİ’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,

‘ZAMLAR GERİ ÇEKİLMELİ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve Yönetimi bugün parti binasında haftalık toplantısını gerçekleştirdi. Başkan İşeri, toplantıda ülke ve yerel gündemi değerlendirdi. İşeri, ‘Elektrik, doğalgaz, su, akaryakıt ve temel gıda ürünlerine yapılan zamların geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

‘Simit tezgahlarında yarım simit satılır’ yazılarını görmeye başlamışsanız…’

Başkan İşeri, ‘Türk Lirasının Dolar ve Yabancı Paralar karşısında her geçen gün erimesi, artan ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyonla boğuşan vatandaşlar artık isyan etme noktasına geldi. Sadece temel ihtiyaç malzemelerine değil her şey üst üste zamlar geliyor. Durum çok kötü. Dolar, Euro, Altın ve Akaryakıtlar fiyatlarındaki artışlarla  geçinmek daha da zorlaşıyor. Hele ki tek maaş ile vatandaş geçinemiyor  ve ay sonuna getiremiyor. Ülkemizde üst üste yaşanan bu zamların ardından yari resmi develüasyon olmuştur. Yapılan ve yapılmakta olan zamlar artık vatandaşın kaldırabileceği boyutu geçmiştir. Bir ülkede  ‘Simit tezgahlarında yarım simit satılır’  yazıları görmeye başlamışsanız konunun vehametini anlamak yeterlidir. Öyle sanıyorum ki başka bir şey söylemeye gerek kalmıyor.’ dedi.

‘Elektrik fiyatlarındaki artış fahiştir, kabul edilemez’

Açıklamalarını sürdüren CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘Enerji girdileri fiyatlarında son bir yıl içindeki olağanüstü artışlar nedeniyle faturalarını ödeyemedikleri için elektrik ve doğalgazı kesilen milyonlarca konut abonesinin yanında aynı sorunu yaşayacak küçük işyeri sahipleri de bu duruma eklenecektir. Bu hayat pahalılığı ve ekonomik kriz içinde yurttaşlarından daha fazla fedakarlık beklemek aymazlıktır.  Onun için diyoruz ki elektrik fiyatlarındaki artış fahiştir, kabul edilemez. Zamların geri çekilmesi gerekir. Hızla artan fiyatlar karşısında düşük ücretli çalışan ve emeklilerin gelirleri insanca yaşamalarına imkan verecek düzeyde yükseltilmelidir. Aksi halde bu zamlar hayat pahalılığını daha da arttıracak ve emekçi halkın hayatı çekilemez hale gelecektir’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.