DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Gölcük’e geldi 50 ÖĞRENCİYE HAFIZLIK BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Hicret Kur’an Kursu’nun düzenlediği III. İcazet Merasimi geçtiğimiz Cumartesi günü Gölcük Tevfik Hoca Camii’nde gerçekleştirildi. İcazet Törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katılım sağladı. Hafızlığını tamamlayan 50 öğrenciye İcazet Belgeleri takdim edildi.

Törene yoğun katılım sağlandı

İcazet Törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak,Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Kaymakam Cengiz Karabulut,  Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, Hafızlar, İmam Hatipler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Erbaş, ‘Allah hayırlı etsin, mübarek eylesin’

Tören Kur’an-ı Kerim ve duaların okunması ile başladı. Akabinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş  konuşma yaptı. Erbaş, konuşmasında şunları dile getirdi: ‘Bu kutlu ve güzel muhafaza kervanına, Kur’an’ın muhafızları kervanına sizler de katıldığınız. Rabbim hayırlı ve mübarek eylesin. Sizler hayra çağırmak için Kur’an’ı ezberlediniz. Kur’an’ı hıfzettiniz. Yeryüzünde bulunduğunuz yerden başlamak üzere elinizin ulaşabildiği, sözünüzün ulaşabildiği her yerde kötülükleri ortadan kaldırmak için Kur’an’ı hıfzettiniz. İyilikleri yaymak için iyilikleri yaşamak ve yaşatmak için Kur’an-ı hıfzettiniz çünkü Kur’an karanlıkları aydınlığa, insanları karanlıktan aydınlığa çıkarmak için gönderilmiştir. Peygamberimiz buyuruyor ki; ‘Kim ki Kur’an’ı hıfzeder, onu okursa Allah’ın şerefli melekleriyle beraberdir.’ Şu müjdeye bakar mısınız? Son nefesinize kadar hıfzınızı muhafaza ettiğiniz müddetçe Kur’an’ın yolunda mücadele ettiğiniz, faaliyet gösterdiğiniz, hizmet ettiğiniz müddetçe, şerefli melekler sizinle beraber, kanatlarını gerip, onlar sizi muhafaza edecekler, koruyacaklar. Allah hayırlı etsin, mübarek eylesin. Rabbimiz sayılarınızı artırsın inşallah. Sayılarınızı artırmak için gayret eden, faaliyet eden bizlerin yardımcısı olsun’ diye konuştu.

‘Kur’an, yeryüzüne gönderilen en büyük mucize’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, konuşmasının devamında, ‘Sizler gibi elinde belgesi olan, elinde icazetnamesi, hafızlık icazetnamesi olan kardeşlerimizin sayısı 200 bine yaklaştı, elhamdülillah. Bir o kadar da elinde icazetnamesi olmayan, her zaman o icazetname imtihanına hazır olan kardeşlerimiz var. Ama yeterli mi? Değil. Daha da artırmamız gerekiyor. Gönlümüz istiyor ki her ailede bir hafız olsun. Kur’an-ı Kerim’i güzelce öğrensin. Onun anlamını öğrensin. Onu doğru bir şekilde anlamak, yaşamak ve başkalarına anlatmak nasip olsun. Bunun için mücadele ediyoruz. Kur’an, yeryüzüne gönderilen en büyük mucize, Peygamberimizin en büyük mucizesi, İslam’ın ana kaynağı. Dolayısıyla bunun için gayret ediyoruz. Bu gayretimizi daha da artıracağız inşallah. Hafızlığınız hayırlı olsun, mübarek olsun’ diye konuştu.

Öğrencilere İcazet Belgeleri takdim edildi

Prof. Dr. Ali Erbaş’ın konuşmasının ardından Hicret Kur’an Kursu’nda Hafızlığını tamamlayan 50 öğrenciye icazetleri takdim edildi. Tören çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi. Törenin ardından vatandaşlara Öğle namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kıldırdı.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.