DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te Sürücü Kursları sahipleri bir araya geldi AKARYAKIT YÜZÜNDEN KURSLARA ZAM GELDİ

Gölcük’te Sürücü Kursları sahipleri bir araya geldi

AKARYAKIT YÜZÜNDEN KURSLARA ZAM GELDİ

Bir yıl içinde akaryakıta gelen fahiş zamların karşısında zor durumda kaldıklarını ifade eden ilçemizde hizmet vermekte olan Sürücü Kursu sahipleri kurs ücretleri konusunda ortak bir karar aldılar. Alınan karar sonrasında sürücü kurslarına 1 Temmuz itibariyle % 35 oranında zam yapılacak.

Zam 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak

Gölcük’te faaliyet gösteren 7 sürücü kurs sahibi, her ay düzenledikleri toplantılarının bir yenisini geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Sürücü Kursu sahipleri akaryakıta gelen peş peşe zamlar sonrasında zor durumda kaldıklarını ifade ederek kurs ücretlerini 1 Temmuz itibariyle % 35 oranında artış olacağını açıkladılar.

Akaryakıtın litresi 7 ayda 9 Lira’dan 28 Lira’ya yükseldi

Bu şekilde artış olduğu sürece kurs fiyatlarının 2-3 ayda bir arış göstereceğini ifade eden sürücü kursu sahipleri yaptıkları açıklamada, “Özellikle sürücü eğitiminde kullanılan ve sürücü eğitiminde en önemli maliyet kalemini oluşturan akaryakıt litre fiyatlarının Aralık 2021 öncesi 9 TL sevilerinden 2022 Haziran itibariyle 28 TL seviyelerini çıkmış olması, ayrıca araç bakım ve sarf malzeme fiyatlarındaki ciddi artışların mevcut fiyatların kat ve kat üstüne çıkmıştır. Bu nedenle sadece Gölcük sınırları içinde olan Sürücü kursları değil Kocaeli genelinde bulunan tüm sürücü kursları olarak ortak bir karar aldık ve 1 Temmuz itibariyle sürücü kurslarına %35 oranında bir zam yapma kararı aldık.  Takip eden süreçte, girdi maliyetlerine gelecek yeni artışlar da göz önüne alınmak suretiyle fiyatlarda revizyon yapılabileceği hususunda genel mutabakat sağlandı. Ayrıca Sürücü Kursu Yönetmeliği’nde sektör mensuplarınca dile getirilen değişiklik talepleri Milli Eğitim Bakanlığına iletilmek üzere yazılı olarak kayıt altına alındı” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.