DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında eğitim-öğretim gören öğrenciler KADİM OYUNLAR ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİ

İlçe Müftülüğü’ne bağlı 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında eğitim-öğretim gören öğrencilere yönelik “Kadim Oyunlar Şenliği” düzenlendi. Öğrenciler düzenlenen şenlikte doyasıya eğlendiler.

Etkinliğe katılım oldukça yoğun oldu

Kavaklı Sahili 2. Etap alanında düzenlenen “Kadim Oyunlar Şenliği” etkinliğine Stajyer Kaymakam Mert Çanga, Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, Gölcük Ziyaret Vakfı Başkanı Seyfettin Öztürk, Kuran Kursu Öğreticileri ve veliler, çocukların bu mutlu günlerine şahitlik ettiler.

Birbirinden eğlenceli oyunlar oynadılar

Seksekten, ip oyunlarına, çuval yarışı, yumurta taşıma, top oyunlari, taş oyunları, ebru, bileklik yapımı gibi el becerilerine yönelik farklı pek çok oyun oynayan ve kadim geleneğimizde bulunan oyunlarla eğlenen minikler, eğlenerek öğrenmeyi tecrübe etme fırsatı yakaladı. Kadim Oyunlar Şenliği, geçmişten gelen kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasını ve ekip ruhuyla hareket etme bilincini çocuklarımıza kazandırdığı için veliler tarafından da büyük bir ilgi ve takdirle karşılandı.

Yılmaz, “Öğrencilerimize vatan, bayrak, Kur’an ve ezan sevgisi ile milli ve manevi değerlerimizi öğretme gayreti içerisindeyiz”

Programın açılış konuşmasında İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, 4-6 Yaş Kur’an Kurslarının önemine değinerek, “Öğrencilerimize vatan, bayrak, Kur’an ve ezan sevgisi ile milli ve manevi değerlerimizi öğretme gayreti içerisindeyiz. Bu gençlerin yetişmesinde emeği geçen başta ailelerimiz olmak üzere müftülük çalışanlarımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Yavrularımız; iyiliğin ve güzelliğin varisleri olacaklardır” dedi.

Velilerde çocuklar kadar eğlendi

Şenlik programında çocuklar velileri ve Kur’an Kursu Öğreticileriyle birlikte ip atlama, seksek, halat çekme, çuval yarışı, sandalye kapmaca gibi farklı oyunlarda performans sergilediler. Ayrıca şenlik boyunca çocuklara pamuk şeker, dondurma gibi çeşitli ikramlarda bulunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.