DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli Valisi Sayın Yavuz’un Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü Mesajı

Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü Mesajı

Çocuklarımızın, eğitim almaları gereken yaşlarda çalışma yaşamında bulunmaları, sağlık ve güvenliklerini, sosyal ve fiziksel gelişmelerini olumsuz yönde etkilemektedir ve bu kabul edilebilir bir durum değildir. Çocuklarımızın eğitimlerini eksiksiz şekilde almalarını, çocukluklarını yaşamaları, sağlıklı ve güçlü bir şekilde hayata hazırlanmalarını sağlamak en önemli vazifelerimizden biridir.

Pek çok gelişmiş ülkeden önce ülkemizde çocuk işçiliği ile mücadeledeki kararlılığımızı ve kurumlarımızın ortak mutabakatını ortaya koyan Ulusal program hazırlanmıştır. Yeni ve öncü bir kararla Ulusal Programın politika ve hedeflerine en üst düzeyde katkı sağlanması ve çocuk işçiliği ile mücadele konusunda duyarlılığının artırılması amacıyla 2018 yılı “Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı” olarak ilan edilmiş ve çocuklarımızın geleceğine katkılar sunacak önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir. 

Çocuk işçiliği sorunu 2017-2019 Ulusal İstihdam Stratejisi Eylem Planlarında da kendisine yer bulmuş ve Eylem Planı hedefleri arasında, “2023 yılında özellikle sanayide ağır ve tehlikeli işlerde, sokakta ve mevsimlik gezici geçici tarımda gerçekleşen çocuk işçiliğinin en kötü biçimleri tamamen ortadan kaldırılacağı, diğer alanlarda çocuk işçiliğinin ise %2’nin altına düşürülmesi” hedefi yer almıştır. Ayrıca Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı’nın etkin bir şekilde uygulanması gerektiğine dikkat çekilmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda 2023 yılı vizyonu çerçevesinde hazırlanan Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı doğrultusunda çocukların fiziksel, bedensel, ruhsal, sosyal ve ahlaki gelişimleri üzerinde ciddi olumsuz etkilere sahip olan çocuk işçiliğinin ortadan kaldırılmasına ilişkin faaliyetlerin, bütüncül ve katılımcı bir ulusal program çerçevesinde gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır. Bu programla çocuk işçiliğini önlemeye yönelik temel stratejiler ve faaliyetler ile bunları uygulayacak kurum ve kuruluşlar belirlenmiş, çocukların çalışma yaşamına girmesinde temel nedenleri oluşturan yoksulluğun ortadan kaldırılması, eğitimin kalitesinin ve ulaşılabilirliğinin, toplumsal bilinç ve duyarlılığın artırılması gibi geniş kapsamlı tedbirlerle çocuk işçiliğinin önlenmesi temel hedef olarak belirlenmiştir.

Kocaeli Valiliği olarak çocuk işçiliğiyle mücadele kapsamında çok yönlü çalışmalar yürütmekteyiz. İlgili kurumlarla iş birliği içerisinde devam eden çalışmalarımızla, çocukların sokakta çalıştırılmasının engellenmesini, sokakta karşılaşabilecekleri risklerden korunmalarını, eğitim hayatlarına devam etmelerini sağlıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’nün çocuklarımız için aydınlık yarınların müjdecisi olmasını ve çocuklarımızın sağlıklı, sosyal ve ekonomik olarak yetişmesine imkân sağlayacak, çocuk işçiliği ve istismarının olmadığı bir yaşam diliyorum.

                                                                                                                              Seddar YAVUZ

                                                                              Kocaeli Valisi           

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.