DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Necati Çelik’te ‘Çocuk İhmali ve Cinsel İstismarı’ konulu eğitim verildi

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde çalışanlara 2 günlük süre ile “Çocuk İhmali, Cinsel İstismarı ve Çocuk İzlem Merkezleri ” konulu eğitimi verildi.

Aileler bilgilendirilmeli

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde görevli Psikolog Ünzile Özpınar Topçu ve Sosyal çalışmacı Ergin Damat tarafından eğitim verildi. Eğitimde; çocuğun sağlığı, fiziksel, psikolojik veya sosyal gelişimi için gerekli ihtiyaçların karşılanmamasının çocuk ihmali olarak tanımlandığı vurgulanarak, “İhmal çocuğun bakım ve beslenme gereksinimlerinin yeterince karşılanmaması, gerekli tıbbi müdahalelerin yapılmaması, anne ve baba olarak çocuğa karşı danışmanlık görevinin yeterince yerine getirilmemesi, çocuğun tek başına bırakılmaması olduğu, çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikolojik gelişimini olumsuz etkileyen, bilerek ya da bilmeyerek yapılan hareket ve davranışlara çocuk istismarı deniliyor. Anne ve baba ya da çocuğa bakmakla yükümlü olan birisinin çocuğa zarar vermesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Fiziksel zarar verme, çocuğun kötü beslenmesine yol açma, cinsel istismar, çıkar için kullanma, bundan ötede çocuğun normal fiziksel ve zihinsel gelişimini kısıtlayıcı her türlü faaliyette bulunmaktadır” dendi.

‘Söz konusu eğitime belirli aralıklarla devam edilecektir’

Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sertan Acar; “Anne ve babaların çocuklarına karşı gösterdikleri tutum ve davranışlar, çocuğun yetiştiği ortam, çevresindeki diğer yetişkinlerin davranışları, çocuğun sağlıklı bir kişilik geliştirmesi açısından önemlidir. Söz konusu eğitime belirli aralıklarla devam edilecektir. Bu eğitimlerle sağlık çalışanlarının bu hususta farkındalık sahibi olmaları amaçlanmaktadır‘ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.