DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Şifa Kaynağı Yazlık Ilıca Tesisleri sizleri bekliyor HEM TARİHE IŞIK TUTUYOR HEM ŞİFA DAĞITIYOR

Gölcük Belediyesi’nin iştiraki olan GÖLAŞ’ın işletmeciliğini yaptığı Yazlık Ilıca Termal Tesisleri, bölgemize ve ilçemize önemli turizm hizmeti sunarken şifa dağıtmaya devam ediyor.

Yazlık Ilıca Tesisleri hem ilçemiz hem de bölge halkından hak ettiği ilgiyi görüyor. Kaliteli hizmete ve hijyen koşullarına maksimum özen göstererek hizmet veren Yazlık ılıcası misafirlerini kaliteli hizmeti ve güler yüzlü personeli ile ağırlıyor.

Roma döneminin izlerini taşıyor

Her yaş grubundaki yerli ve yabancı misafirlerine; termal havuzları, aile odaları, spa bölümleri ile; hijyen koşullarına maksimum özen göstererek hizmet veren Yazlık ılıcası yenilenen yüzüyle misafirlerini bekliyor. Tarihi, arkeolojik buluntular ışığında Roma dönemine kadar uzandığı tahmin edilen Yazlık Ilıca; Osmanlı döneminde de meskun bir yerleşim birimi idi. Bölgede bulunan kalıntılar, Yazlık Ilıcası’nın ilk defa Roma döneminde inşa edildiğini, zamanla tahrip olan bu yapının yerine günümüzde mevcut olan tonozlu yapının Bizans döneminde inşa edildiğini göstermektedir. Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde sağlık merkezi olarak kullanılan Ilıca; günümüzde de misafirlerine şifa ve huzur ortamı sağlamaya devam ediyor.

Tarihe ışık tutuyor

Yazlık ılıcasının ilk defa Roma döneminde inşa edildiği, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde de sağlık merkezi olarak kullanıldığı bilinmektedir. Ilıca, Nicomedia’nın güney bölgesinde kurulan Astakoz, Eribolos, Heraklion antik yerleşimlere ve çevresindeki küçük metropolislere kültür ve sağlık alanında hizmeti veren bir merkez olarak karşımıza çıkıyor. Bu merkezin önemli yapılarından olan Roma hamamları, yıkanmanın çok ötesinde bir toplumun her kesiminin cinsiyet ayrımına göre spor, eğlence ve sohbetlerin yapıldığı mekanlarıdır. Ayrıca kütüphane, Gymnasium (gençlerin, bedensel ve toplumsal eğitim aldıkları yapılar), Nympheum denilen heykelli çeşmelerin ve dükkanların bulunduğu bir yaşam kompleksleri olarak bilinmektedir.

Birçok hastalığın şifa kaynağı

Sedatif analjezik endokrin fonksiyon düzenleyici, cilt hastalıkları (sedef vb.), göz hastalıkları, romatizmal rahatsızlıklar, mide hastalıkları, kronik solunum hastalıkları, astım hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığı tedavi edici özelliğe sahip mineralleri barındıran bir şifalı sudur. Ilıca’nın doğu tarafındaki duvarın hemen yanında göz hastalıklarına iyi geldiği söylenen ve “Göz Suyu“ olarak anılan bir pınar bulunmaktadır. Restorasyon ve onarımı tamamlanan Yazlık Ilıca Termal Tesisleri 25 Mayıs 2013‘te hizmete girmiş ve tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de şifa dağıtmaya devam etmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.