DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, ‘KAMU İŞVERENİNDEN HASSASİYET BEKLİYORUZ’

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker,

‘KAMU İŞVERENİNDEN HASSASİYET BEKLİYORUZ’

Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yapılan değişiklik sağlık çalışanlarının beklentilerini karşılamaması nedeniyleTürk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, SBU Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına Şube Başkan Yardımcısı Osman Ayas, Hüseyin Ozan Yüzüak, Serkan Kökduman, Serap Koçhisar,İzmit İlçe Temsilcisi Hüseyin Özdemir,  Gebze ilçe Temsilcisi Kadriye Levent, Derince İlce Temsilcisi Aysun Demet, Kocaeli Şube Kadınlar Kolu Başkan Yardımcısı Nurşen Erel, Meryem Ökde ve Hastane çalışanlarının katılım sağladı.

‘Doktorların emeklilik ücretleri ile ilgili artış olumludur’

Başkan Çeker, ‘Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede, Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM’de kabul edildi. Yasanın kabul edilmesi ile birlikte görülmüştür ki, Kamu İşvereni ile yetkili ama etkisiz Sarı Sendika her fırsatta komisyon çalışmalarını birlikte sürdürdüklerini, yasada sağlık çalışanlarına sürprizleri olduğunu ifade etmelerine rağmen yasanın içeriği boş muğlak cümlelerle dolu olduğunu gördük. Kamu İşvereni bir kez daha sağlık çalışanlarına vermiş olduğu sözün ve vaatlerin gereğini yerine getirmediğine de şahit olduk.Türk Sağlık Sen olarak gerek tasarıdan önce Sağlık Bakanlığı’na, gerek tasarı halinde iken TBMM’de bütün sağlık çalışanlarının beklentilerini ve taleplerini sendikamız tarafından muhataplarına iletilmiştir. Mağduriyetlerin nasıl giderileceği, çözümün nasıl olacağına dair önerilerimiz kapsamlı bir biçimde yazılı olarak ilgililere sunulmuştur.  İlk adım olduğu ifade edilen bu yasada olumlu düzenlemeler yer alsa da, bütün sağlık camiasının beklentilerinin karşılanamadığı görülmektedir. Doktorların emeklilik ücretleri ile ilgili artış olumludur. Bunun bütün sağlık camiası içinde geçerli kılınması ise zaruri ve mecburidir. Sabit Ek Ödemelerin genel bütçeye aktarılması önemli bir gelişmedir. Fakat sağlık çalışanlarının ekonomisine bir katkı yapması için Ek Ödemeden mahsuplaşma yapılmaması gereklidir. ‘

‘Bütün sağlık çalışanları için büyük ve önemli bir adım bekliyoruz’

Açıklamalarını sürdüren Çeker, ‘Döner sermayelerle ilgili tavan ücretlerin yükseltilmesi başta olmak üzere bir takım düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemelerin çalışanlara net olarak yansıması ise yönetmelikler ile yapılacak düzenlemelerle belirlenecektir. Döner sermaye yönetmeliğinin yeniden ele alınarak çalışan eksenli bir temele oturtturulması, çalışanı merkeze alan ve öncelik tanıyan bir yapıya kavuşması, uzun zamandan beri sendika olarak dile getirdiğimiz bir husustur. Sağlık Bakanlığı mutlaka bunları dikkate alarak yönetmelikte gerekli değişiklikleri yapmalıdır. Çalışanların memnuniyetini sağlayacak düzenlemeleri hayata geçirmelidir. Ücretler konusunda temel beklentimiz ise hala ve ısrarla maaşa zam şeklinde yapılacak bir ödeme ve sağlık çalışanlarının ay sonunda ne kadar ücret alacağını bildiği bir sistemdir. Adil belirlenecek makul bir alt sınırın altında Döner Sermaye ödemesi yapılmamalıdır.  Kısacası ilk adımın atıldığı belirtilse de, sendika olarak bütün sağlık çalışanları için büyük ve önemli bir adım bekliyoruz. Hekiminden hemşiresine, ebesinden sağlık teknisyenine, memurundan şoförüne ve hizmetlisine kadar sağlık hizmetlerinde görev yapan her bir meslek mensubumuzun taleplerinin karşılanmasını istiyoruz.  Mutlu Türkiye idealine ulaşmanın en önemli şartının mutlu çalışan olduğunu hatırlatıyoruz’ dedi.

‘Sağlık çalışanlarımızın her zaman yanında olacağız’

Çeker, ‘Bir kez daha dile getirdiğimiz hususlar ile ilgili acil düzenlemeler yapılması gerektiğini buradan bir kez ifade ediyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak tüm platformlarda çalışanın hakkı ve hukuku için mücadeleye devam edeceğiz.Çözüm odaklı girişimlerde bulunmayı sürdüreceğiz. Çalışanların ekonomik ve sosyal hakları, sofralarındaki çeşidin artması, yarınlarına güvenle bakması için mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir. Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM’de kabul edilmesi bir kez daha göstermiştir ki kamu işvereninin tek taraflı olarak sağlık çalışanlarının maaş ve özlük haklarını iyileştirmesi mümkün değildir. Sağlık çalışanları yetkili ama etkisiz Sarı Sendikanın umurunda olmadığına şahit olduk. Malum Sen geçmiş de iş bırakma eylemi kararı almış, almış olduğu kararı uygulamaya koymaya cesareti olmadığı için iş bırakma eylemini askıya çıkardığını söyleyerek tarihe geçmiştir. 6-7 Aralık 2021 tarihinde çalışanların özlük hakları için yapılan iş bırakma eyleminde tüm sendikalar iş bırakma eylem kararı almışlardır. Malum Sen ise 7- 9 Aralıkta iş bırakma eylemi kararı aldığını kamuoyuna ilan edip, daha sonra eylemi askıya çıkardıklarını söylediklerine şahit olduk. Sarı sendika, idarelerin desteği ile çalışanları üye yapar, ama üyenin sorunları ve sıkıntıları ile ilgilendiği görülmemiştir.  Sağlık çalışanlarının derdi ile dertlenen, çalışanın sığına bileceği tek liman olan Türk sağlık Sen’e çalışanlar üyelik kayıtlarını yaptırarak kutlu emek mücadelemize destek verdiklerinde, birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur. Dün olduğu gibi bu günde, gelecekte de emek mücadelesinde sağlık çalışanının yanında olacağız. Basın açıklamasına katılarak destek veren sağlık çalışanlarına teşekkür ederim’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.