DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Aras Et Dünyası bu Kurban Bayramında da hizmetinizde/ÜRER, “MÜŞTERİLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

Aras Et Dünyası bu Kurban Bayramında da hizmetinizde/ÜRER, “MÜŞTERİLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

Aras Et Dünyası bu Kurban Bayramında da hizmetinizde

ÜRER, “MÜŞTERİLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

İlçemizde 12 yıldır Tokat’ta kendi çiftliğinde yetiştirdiği tamamen %100 yerli hayvanların etlerinin satışını yapan Aras Et Dünyası’nın sahibi Metin Ürer Kurban Bayramı’nda kurban keseceklerin nelere dikkat etmesi konusunda önemli bilgiler verdi. Ürer, kıyma çekme ve kurban eti işleme konusunda müşterilerini beklediklerini ifade etti.

Müşterilerinden tam puan alıyor

Geçtiğimiz yıl mimari ve görsel olarak Marmara bölgesinde tek olan 2. Şubesini hizmete sokan ve bölge halkı tarafından da tam puan alan Aras Et Dünyası’nın işletmecisi Metin Ürer, Tokat ilinde kendi çiftliği bulunan ve % 100 yerli hayvanların üretimini yapıyor. Aras Et Dünyası’nın işletmecisi Metin Ürer Kocaeli’de değil Marmara bölgesinde böyle bir mimari dekorda kasap dükkanı olmadığını ifade ederek Gölcük ve Değirmendere halkına en iyi hizmeti sunabilmek adına çalıştıklarını belirtti.

“Maliyetler her geçen gün artıyor”

İlçemizde 12 yıldır Aras Et Dünyası olarak Değirmendere Merkez Mahallesi Başkomutan Caddesi No: 23/A adresinde hizmet veren Aras Et Dünyası sahibi Metin Ürer mimari dekorasyonu ile de büyük beğeni alan ikinci şubesini geçtiğimiz yıl Değirmendere Topçular Mahallesi Hilmi Özkök Caddesi Versay İş Merkezi No:22 adresinde hizmete sokmuştu. Tokat’ın Turhal ilçesi Arzupınar Köyünde 6 bin hayvan kapasiteli çiftliği bulunan Ürer, yerli üretimin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle son yıllarda yem fiyatlarının yükselmesi üreticiyi çok zora soktuğunu ifade eden Ürer, yem fiyatlarının bir an önce müdahale edilmesi ile yerli üretimin artacağı ve fiyatlara yansıyacağını, bununda halkımızın daha uygun fiyatı eti yiyeceğini belirtti.

Kurban bayramında faaliyet devam edecek

Yaklaşan Kurban Bayramı’nda kıyma çekimi hissi işlemesi olarak hizmet vereceklerini ifade eden Ürer vatandaşların kıyma çektirmek için acele etmemeleri ve etlerini biraz dinlendirdikten sonra kıyma çektirmelerinin daha uygun olduğunu belirtti.

“Kıyma çekmeden önce Kurban etinin biraz dinlenmesi gerekiyor”

9 Temmuz Cumartesi günü Kurban Bayramı’nın birinci günü ve birçok Müslüman kurbanlarını kesecek. Aras Et Dünyası’nın işletmecisi Ürer, kurban keseceklere tavsiyelerde bulundu. Ürer yaptığı açıklamada, “ Kurban Bayramı’nda vatandaşlar etlerini kıyma çektirmek için acele ediyorlar ve daha etin dumanı üstündeyken kıyma çektirmek istiyorlar. Bu yanlış bir davranış aslında, kurban etinin en az bir gün dinlenmesi ondan sonra kıyma çekilmesi gerekir. Eğer çok acil kıyma çektirmeleri gerekiyorsa da eti en az 3-4 saat serin bir ortamda tutarak dinlendirilmesi ve tüketecekleri kadarını kıyma çektirilmesini tavsiye ediyoruz. Dinlenen etten çekilen kıyma daha uzun ömürlü olduğu içinde bu çok önemlidir. Eğer et dinlenmeden kıyma çekilirse daha çabuk bakteri üretir ve bu da insan sağlığı için iyi değildir” dedi.

Kurban eti saklama konusunda önemli bilgiler verdi

Ürer sözlerinin devamında, “Tabi en önemli konu ise kurban etlerini kesim yerlerinden alan vatandaşlar etleri poşetlerin içinde bırakıyor. Buda çok yanlış bir davranış aslında. Çünkü havalar sıcak olduğu için et 1-2 saatte kızışarak yeşil renk alır yani bozulur. Kesim yerinden etlerini alacak olan vatandaşlar poşet yerine kapaklı saklama kaplarına koyarlarsa bu onlar için daha iyi olacaktır. Etlerini eve getiren vatandaşlar kısa zamanda etleri  serin bir ortamda sermelerini ve en az 2-4 saat soğutmalarını tavsiye ederim.  Derin dondurucu da saklanacak kıyma için etlerin ertesi gün kıyma çektirerek diledikleri gibi muhafaza etmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.