DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ay, ‘Kutsal Kitabımız olan Kur’an’ımıza saygısızlık asla kabul edilemez’

Gölcük’lü esnaf Osman Ay, Kutsal Kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırıyı kınayarak, Marketine gelen müşterilerine Kur’an-ı Kerim ve Yasin Cüzleri hediye etti.   

‘Biz bu hale nasıl geldik’

 Ay, açıklamasında şunları söyledi: ‘Antalya’nın Serik  ilçesinde bir lisede gençlerin sınıfta kutsal kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’e yönelik yaptıkları saygısızlık ülkemizde büyük tepkiyle karşılandı. Antalya’nın Serik ilçesinde bir sınıfta öğrencinin Kur’an-ı Kerim’i havaya attığı, diğer öğrencininse tekme vurduğu anların görüntüleri cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Biz bu hale nasıl geldik. Bu ülke bizim. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu çirkin ve kabil edilemez davranış göz ardı edilmemesi gereken olay yaşatılmıştır. Eğitim sisteminde yolunda gitmeyen yanlış ve eksik olan bir şeyler var. İnanç değerlerimize kitabımız Kur’an-ı Kerim’e saygısızlık yapılıyorsa, bu toplumda yaşayıp kendi değerlerine yabancı bir şeyler yetmiyorsa, eğitimde amaçlamayın. Ne olduğunun sorgulanması yapılması gerekip de yapılmayanların üzerinde durulması müfredatın bu bağlamda yeniden elden ve gözden geçirilmesi elzemdir’ dedi.

‘Ecdadımız Kur’an’a saygı duymuş ve yanında ayak bile uzatmamışlardır’

Açıklamalarını sürdüren Osman Ay, ‘Kur’an-ı Kerim biz Müslümanlar için son kitap ve hayatımızı düzenlememiz için hayat kılavuzudur. Ecdadımız Kur’an’a saygı duymuş ve yanında ayak bile uzatmamışlardır. Ayrıca Kur’an-ı Kerim Allah’ın varlığının ve birliğinin en büyük kanıtı olduğu içinde çok önemlidir. Kur’an-ı Kerim Allah’ın varlığının ve birliğinin en büyük kanıtı olduğu içinde çok önemlidir. Kur’an-ı Kerim ferde ve cemiyete bütün insan sınıflarına bütün memleketlerde ve bütün devirlerde insan hayatının bütününe maddi manevi bir hidayet rehberidir.  Kur’an-ı Kerim bir tek kitap olduğu halde sonsuz kütüphane hükmüne geçer. Kalbin şifası Kur’an-ı Kerim okumaktır. Cihan sessiz bir Kur’an, Kur’an da sessiz bir Cihandır’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.