DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başiskele Servetiye Camii’nin lezzetli suyuna yeni çeşme

Başiskele Servetiye Camii’nin lezzetli suyuna yeni çeşme

Başiskele Servetiye Camii’nin lezzetli suyuna yeni çeşme

Büyükşehir ekiplerince,Başiskele Servetiye Camii Mahallesi Değirmendüzü yolunda bulunan ve zamanla kullanılmaz hale gelen çeşme yeniden yapılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, suyunun lezzetli olması dolayısıyla çevre illerden ve ilçelerden vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği Başiskele ilçesi Servetiye Camii Mahallesi’nde zamanla yıpranan ve kullanılamaz hale gelen çeşme yeniden yapılarak,Kurban Bayramından önce vatandaşların hizmetinesunulacak.Büyükşehir, il genelinde yapımını tamamladığı çok sayıda çeşmeyi vatandaşların hizmetine sunarken, zamanla yıpranan çeşmelerin onarımını da gerçekleştirerek, güzel bir görünüme kavuşturuyor. Değirmendüzü mevkiinde yolkenarında hayırsever bir vatandaşın yaptırdığı çeşme, kış ayındaüzerinin karla örtülü olması nedeniyle iş makinesi ve araçların geçişi sırasında hasar görerek, kullanılmaz hale gelmişti.

ÇEŞMENİN YAPIMINA BAŞLANDI

Mahalle muhtarı Mithat Çelik, durumu “Muhtar Aktif Sistemi” üzerinden, Büyükşehir Belediyesi’ne ileterek, yeni bir çeşme yapılmasını talep etti.

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince keşfi yapılan çeşmenin, kullanılamaz durumda olduğu tespit edildi. Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı A Takımı tarafından proje kapsamındayıkılan çeşmenin yapımına başlandı.İçimi hafif ve tadının lezzetli olması dolayısıyla halk arasında şifalı su olarak bilinen, Kocaeli’nin ilçelerinden ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden tatile giden vatandaşların geçerken uğrak yeri olan, bidonlarına su doldurmak için sıraya girdiği çeşmenin, şık ve güzel bir görüntüye kavuşturulması için çalışmalar sürüyor.Sürücüler için uyarı ve işaret tabelası da konulacak olan çeşmenin, Kurban Bayramı öncesinde tamamlanarak, vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor.

“BÜYÜKŞEHİR GÜZEL BİR ÇEŞME KAZANDIRACAK”

Servetiye CamiiMahalle Muhtarı Mithat Çelik, 6-7 sene önce hayırsever bir vatandaşın yaptırdığı çeşmenin suyunun lezzetli ve şifalı olmasından dolayı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.Kış aylarında yaşanan yoğun yağıştan dolayı üzerinin karla örtülü olması nedeniyle iş makinesi ve araç sürücülerinin geçerken çeşmeye çarparak, hasar verdiğini anlatan Çelik, “Çeşmemizin büyük bir bölümü yıkıldı ve kullanılamaz hale geldi. Biz de çeşmenin yeniden yapılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulunduk. Sağ olsunlar ekipler hemen geldi ve keşif çalışması yaptı. Yeni bir çeşme yapılması için çalışmalara başladı. Mahallemize güzel bir çeşme kazandırılacak. Taleplerimizi her zaman karşılayan ve hizmet noktasında yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a ve belediye yetkililerine teşekkür ediyorum”  diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.