DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Yıldızlı’dan 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Yıldızlı yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “24 Temmuz 1908 tarihinde Osmanlı Devleti‘nin sansür memurları tarafından basında çıkacak olan haberlerin denetlenmesi ve onay verilmesi halinde yayınlanması şeklindeki uygulamanın kaldırılmasıyla bu önemli gün Basın ve Gazeteciler Bayramı olarak adlandırıldı. Ancak ‘Bayram’ adı verilen bu önemli günün ne yazık ki iktidar sahiplerinin medyayı kontrol altına tutma çabasıyla içi boşaltılmıştır. Her alanda olduğu gibi basında da tekelleşmenin yaşanmaya başladığı son yıllarda gazeteciler gerçek bilgi akışını kamuoyuna sağlamak yerine, iktidarın halka göstermek istediği bilgiyi haber olarak iletmeye mecbur bırakıldı. Tek derdi halkı doğru bilgilendirmek, vatanın ve milletin çıkarları doğrultusunda edindiği bilgileri iletmek olan birçok aydın gazetecimiz, mesleğini icra ederken katledilmiş ve bu cinayetlerin birçoğu hala aydınlatılamamıştır. İktidar sahiplerinin kişisel ve ticari çıkarlarına ters düşen haberlere imza atan birçok gazetecimiz ise haksız gerekçelerle tutuklanmış ve bugün hala cezaevinde adaletin yerini bulmasını beklemektedir.

‘Basının önemi inkâr edilemez’

Yıldızlı, açıklamalarının devamında, ‘İşçinin, emekçinin, vatandaşın, çalışanın toplumdaki her kesimin uğradığı haksızlıkları manşetlere taşıyan, halkın müşterek sesi olan basın mensuplarımız iktidar sahiplerinin baskı ve sansürleri ile yıllardır mücadele ediyor. Bugün ise Cumhuriyet tarihindeki belki de gazetecilerin en çok baskı altında tutulduğu dönemden geçmekteyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basının önemi inkâr edilemez. Memleketin medeniyet derecesi ve kamuoyunun durumu nedir? Bunu içe ve dışa anlatacak basındır. Basın mensuplarını korumak lazımdır. Gazeteciler Türkiye dahilinde milletin fikrini aydınlatma ve kamuoyunu açık bir şekilde oluşturma çalışmalarında tamamen serbest olmalıdırlar’ sözlerini hatırlatıyor, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nün yeniden Basın Bayramı olarak kutlanacağı günlerin bir an önce gelmesini diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.