DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu başladı TÜRKİYE’NİN EN UZUN SOLUKLU SEMPOZYUMU

Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu başladı

TÜRKİYE’NİN EN UZUN SOLUKLU SEMPOZYUMU

Gölcük Vizyon 2023” kapsamında, Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi iş birliğinde, bu yıl 27.’si düzenlenecek olan Türkiye’nin en uzun soluklu tek ahşap heykel sempozyumu olma özelliğini taşıyan Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu başladı.

Sempozyum öncesinde gerçekleştirilen basın toplantısına  Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Belediye başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Bağcı, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Konak, Kocaeli Üniversitesi Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mine Can, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, Gölcük Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri,  sanatçılar ve basın mensupları Çınarlık Meydan Kafe’de bir araya geldi.

Sezer, ‘Bu gurur hepimizin’

Bu yıl 27.’si düzenlenecek olan Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu öncesi gerçekleştirilen basın toplantısında açıklama yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasında, “ 1993 yılından beri devam etmekte olan Türkiye’nin en uzun soluklu Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’nun açılış toplatışına hoşgeldiniz. 1993’ten beri devam eden ahşap heykel sempozyumu Gölcük’ün adının bir sanat kültür ve sportif faaliyetlerle duyurması temennimize, gayretimize yönelik olarak aslında devam eden ve bundan sonra da devam edilmesi için gayret sarf ettiğimiz önemli bir etkinlik. Bu sempozyumun özelliği özellikle çalışmaların halkla iç içe, özellikle Çınarlık Meydanı’nın bulunduğu alanda yapılması. Dolayısıyla hemşehrilerimizle sanatı bir araya getiren, buluşturan bir sempozyum. Yine bir özelliği daha var. Burada oluşturulan meydana getirilen eserlerin Çınarlık Meydanı’nda ve kentimizin muhtalif yerlerinde sergilenmesi suretiyle yine vatandaşlarımızın sanatla bir araya gelmeleri, gündelik hayatların içerisinde sanatı aslında özümsemeleri noktasında bu sempozyum çok büyük önem taşıyor. Dünden bugüne bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür etmek istiyorum. Özellikle Kocaeli Üniversitesi’ne, daha önceki Gölcük Kent Konseyi üyesi olmam hasebiyle katılmış olduğum toplantılar nedeniyle kendisine, özellikle vermiş oldukları destek nedeniyle sayın rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü Bey’e özellikle teşekkür etmek istiyorum. Yöne Gölcük Kent Konseyi’nin kıymetli proje yürütücülerine yönetim kurulu üyelerine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bir teşekkür de yurtdışından ve Türkiye’den katılan sanatçılarımıza Kocaeli’ye Gölcük’e Değirmendere’ye hoşgeldiniz diyorum. İnşallah güzel eserler meydana gelecek ve kentimizin sosyal ve özellikle sanat anlamında gelişmesine katkı sağlayacak’ dedi.

Konak, ‘Sanat desteklendiği ortamda yeşerir’

Başkan Sezer’den sonra söz alan Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ceyhun Konak, ‘26. Gerçekleştireceğimiz Sempozyumun açılışında beraberiz. Türkiye’nin en eski heykel organizasyonu bu deprem ve pandemiden dolayı 2 yıldır yapmadığımız etkinlik. O iki yılı kapatacağız inşallah. Sanat desteklendiği ortamda yeşerir. Biz burada destekleniyoruz. Destek verenlere teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

Bağcı, ‘Sempozyumun uzun yıllar sürmesi çok değerli’

KOÜ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Bağcı, ‘Böylesine önemli bir Sempozyumun uzun yılar sürmesi hem ilimiz açısından hem de Gölcük açısından çok değerli. Sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, katılımcılara başarılar diliyorum’ dedi.

Prof. Dr. Fığlalı’dan Gölcük Belediyesi’ne teşekkür

KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, ‘Mutluluk verici gün. Ben 5. sine katılıyorum. Bu kadar uzun soluklu olması güzel. 27. yılına geldiğiniz etkinlik. Bu Sempozyumu  bu kadar desteklenip sürdürebilir hale getirdikleri için Gölcük Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Yönetim ve ekipler değişiyor ama önemli olan sürdürebilmek. Destek verenlere teşekkür ediyorum. Bakınca kütük ama iş gittiğinde çok güzel sanat eserler ortaya çıkıyor’ ifadelerine yer verdi.

Sanatçılar heykellerini 6 Ağustos’a kadar yapacak

Bu yıl Sempozyuma katılan Sanatçılar; Bulgaristan’dan Milena Taneva, İran’dan Mchammadmoslem Saeid ve Hossien Nakhaee, Türkiye’den Çağrı Gözkonan, Sevinç Çiçek, Tansel Çeber katılacak ve Çınarlık Meydanı’nda 6 Ağustos’a kadar ahşap heykellerini yapacak.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.