DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te dilenciler vazgeçmiyor

Gölcük’te dilenciler vazgeçmiyor

İlçemizde birçok cadde ve sokakta gördüğümüz ve bir türlü önlem alınamayan dilencilerin özellikle kucaklarında küçük çocuklar ile en çok market ve fırınların önlerini tercih ettikleri gözlerden kaçmadı.

Gıda sektörü olan yerlerin önlerini tercih ediyorlar

Yazın güneşi kışın yağmur ve soğuğuna aldırmadan cadde ve sokaklarda vatandaşlardan para dilenen dilencilerin bir türlü önlem alınamadı gibi sayıları da her geçen gün artıyor.  Özellikle ilçemizin en işlek caddesi olan 19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan marketlerin önlerini mesken tutan dilencilerin kucaklarında küçük bebekleri ise daha çok dikkat çekiyor.

Vatandaşlar konu hakkında yetkililerin çözüm bulmasını istiyor

İlçemizde her geçen gün sayıları artan ve özellikle kucaklarındaki küçük çocukları göstererek duygu sömürüsü yapan dilencilere karşı vatandaşlar, yetkililerin bir an önce önlem almasını istediklerini ifade ettiler. Konu hakkında açıklama yapan vatandaşlar, “ Bu konu gerçekten Gölcük’ün kanayan bir yarası ve yetkililerin bu konu hakkında en kısa zamanda bir çözüm bulmalarını bekliyoruz. Biz zaten en çok o kadınların kucaklarında ki küçücük çocuklara üzülüyoruz. Yaz kış demeden sokaklarda ser sefil oluyorlar. Dilencilere para versek bir dert vermesek bir dert. Para vermemiz bu insanları daha çok dilenmeye teşvik edeceği için para vermek istemiyoruz ama bu seferde kucaklarında ki çocuklara üzülüyoruz. Yani ne yapacağımızı bizde artık bilemiyoruz. Bu nedenle yetkililerden bir çözüm bekliyoruz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.