DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te Kurban Bayramı coşkuyla kutlandı YAĞMURA RAĞMEN YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Gölcük İlçe Protokolü, Kaymakamlık ve Belediye Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar ile vatandaşlar, bugün saat 11.30’da Kongre Sarayı’nda bayramlaşarak, ağız tadıyla bir bayram coşkusu yaşadı. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bugünlerde Gölcük adeta tek vücut olarak örnek bir duruş daha sergiledi.

Programda birlik ve beraberlik üst seviyeye çıktı

Yıllardır Kent Bayramlaşmasına ev sahipliği yapan Gölcük Kongre Sarayı, bu bayramda kapılarını Gölcüklülere açtı. Gerçekleştirilen Kent Bayramlaşması Programına Kaymakam Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Dz. Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aziz Bakıoğlu, Kaymakam Refiki Mert Çanga, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Emniyet Müdürü Veli Şengül, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mahir Sarıdağ, İlçemizin Siyasi Parti Başkanları, Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Oda, Sendika ve Dernek Başkanları ile Muhtarlar, Kaymakamlık ve Belediye Daire Müdürleri ile vatandaşlar katılım sağladı. Yağmurun etkili olduğu günde gerçekleştirilen Kent Bayramlaşma programına katılımın yoğun olması gözlerden kaçmadı. Programda birlik ve beraberlik üst seviyeye çıktı.  

Sezer, “Bir ve birlikte yaşayalım”

Bayramlaşma töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, programa katılan tüm davetlilerin ve Gölcük halkının bayramını kutladı. Başkan Sezer, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun ön plana çıktığı müstesna gün olduğunu belirterek, törene katılan davetlilere bayram temennisini iletti.  Başkan Sezer, ‘Bugün birlik ve beraberliği, kardeşlik ruhunu beraber yaşıyoruz. Bu coğrafya da yaşayan halkların, birlikte ve beraber barış içerisinde yaşamasını diliyorum. Bu güzel vatanın değerli evlatlarının ve Gölcükümüzün değerli halkının Kurban Bayramını kutlar, bayramın ülkemize hayırlar getirmesini yüce Mevla’mdan diliyorum’ dedi.

Kaymakam Karabulut, “Bu bayrak her zaman dalgalanacak”

Akabinde Kaymakam Karabulut yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Bayramlar, millet olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz, sevinçlerimizi ve mutluluğumuzu paylaştığımız özel günlerdir. Bizler bir Kurban Bayramını daha idrak etmekte, bu mübarek günlerin rahmet ve bereketinde buluşmaktayız. Bugünlerde birbirimize elimizi uzatır, kucaklaşır ve gönül kapılarımızı açarız. Her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı bayramlar, eşin, dostun, akrabanın, hastaların ve büyüklerin ziyaret edildiği, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların giderildiği, küskünlerin barıştığı sevgi ve mağfiret günleridir. Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, bu müstesna bayramımız umuyorum ki; milli birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için canını ortaya koymuş aziz şehitlerimizle, kahraman gazilerimizi ve emanetlerini unutmadığımız, çocuklarımızı ve yaşlılarımızı sevindirdiğimiz, bize verilen nimetleri ve sevgimizi paylaştığımız bir bayram olur. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı’nın  ülkemize, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor; başta şehit ailelerimiz ve gazilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum’ diye konuştu.

Kent Bayramlaşması’ndan sonra program dahilinde ziyaretler yapıldı

Program sonrası Kaymakam Cengiz Karabulut, Kaymakam Refiki Mert Çanga, Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu program dahilinde  İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Gölcük Grup Amirliği, Necati Çelik Devlet Hastanesine ziyarette bulunarak görevde olan personelle bayramlaştılar. Kaymakam Cengiz Karabulut, bayramın ülkemiz için, milletimiz için hayırlara, güzel günlere, aramızdaki kaynaşmanın, dayanışmanın, yardımlaşmanın kuvvetlenmesine vesile olması temennisinde bulundu ve görevde olan tüm personellere başarılar diledi.

Haber: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.