DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ‘İŞÇİNİN 41 EKMEĞİ NEREDE?’

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı,

‘İŞÇİNİN 41 EKMEĞİ NEREDE?’

İYİ Parti  İlçe Başkanı İsmail Aynacı haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Başkan Seymen, emekliye, işçiye, memura verilen zamları eleştirerek, ‘İşçinin 41 Ekmeği nerede?’ dedi.

‘Halkımız gerçek enflasyonun farkında’

Başkan Aynacı “Ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon sonrası işçi, memur ve emeklimizin maaşlarına Temmuz ayında enflasyon farkları verildi. Asgari ücretle çalışanlar da yüzde 30’luk zamla 5 bin 500 lira maaş alacaklar. Ülkemizde son bir yıldır yüksek fiyat artışları yaşanmakta. TÜİK yüzde 78 açıklasa da gözle görülen bir gerçek var: Tüm ürünlerde 4 – 5 kat zamlar gerçekleşti. Enflasyonu durduramayan iktidar rakamları gizlemekte ve gizlediği rakamlarla çalışanlara zam vermektedir. Yapılan bu zamlar, yine düşük kalmaktadır. Enflasyon karşısında ezilen vatandaşa çare bulmamaktadır’ dedi.

‘Tencereler boş kalmaktadır’

Aynacı, açıklamalarının devamında, ‘Küçük bir hesapla, 4 bin 250 TL asgari ücret ile 3 TL olan somun ekmekten 1416 tane alan işçimiz, maaşı 5 bin 500 TL olunca 4 TL’den 1375 ekmek alabilmektedir. Zam verilse dahi vatandaşın 41 ekmeği elinden alınmıştır. Bunun daha birçok örneği de mevcuttur. Bu kriz ortamını yaratanlar, artık çözüm bulması beklenmemektedir. Her geçen gün daha da kötüye giden ekonomi ile işçimiz, memurumuz, emeklimizin tenceresi boş kalmaktadır. 20 yıldır ülkeyi bu hale getirenlerden, yapılacak ilk seçimde yürütmeden el çektirilip Millet İttifakı’nın, azimli, kararlı, çalışkan, vatansever kadroları göreve geldiğinde Türkiye refaha kavuşacaktır’ ifadelerine yer verdi.

‘Gölcük ile ilgili sorunları ilettik’

Aynacı, son olarak, ‘Gölcük Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdik. Millet İttifakı Grubu olarak meclis toplantısı öncesinde meclis üyelerimizle grup toplantısını gerçekleştirdik. Sağanak yağışlar sonucu Kavaklı sahilinde yapılan yol düzenlemesinden sonra kot farkı oluşmuş olup iç tarafta kalan esnaflarımızın dükkanları su ile dolmaktadır. Değirmendere 3032. Sokak’ta yine yağmur sonucu yollar kullanılmaz hale gelmekte, çiftçimiz tarlasına ulaşamamaktadır. Belediye binası önünde bulunan üstgeçidimiz, yaklaşık 3 yıldır tamir ve bakım görmekte. Halen asansörün bir tanesi çalışmamaktadır. Bu konuların tamamını soru önergesi olarak yetkili mercilere sorup bir çalışma olup olmadığını öğrenmek istedik. İlçemizin eksiklerini yetkililere ilettik’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.