DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Mustafa Türkoğlu Değirmendere’den seslendi “BİZİ BU ALANDAN KURTARIN”

Mustafa Türkoğlu Değirmendere’den seslendi

“BİZİ BU ALANDAN KURTARIN”

İlçemize bağlı Değirmendere Yalı Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde bulunan 1 No’luHarb-İş Sitesi sakinlerinden Mustafa Türkoğlu siteleri içinde bulunan ve 17 Ağustos’ ta yıkılan binanın alanının yıllarca atıl vaziyette olduğunu ifade ederek belediyenin ilgilenmesini istediğini ifade etti.

Site sakinlerini tedirgin ediyor

Değirmendere’nin en eski sitelerinden biri olan 1 No’luHarb- İş Sitesi sakinlerinden Mustafa Türkoğlu,  siteleri içinde bulunan ve 17 Ağustos 1999 depreminde yıkılan apartmanını alanının o tarihten beri atıl bir vaziyette olduğunu ve alanda yılanlar olabileceği korkusuyla hem kendilerinin hem de çocukların yaklaşmaya korktuklarını ifade etti. Belediyeye defalarca dilekçe verdiğini ve alanın temizlenmesini istediğini ifade eden Türkoğlu,  belediye yetkililerini bu alana müdahale etmelerini istediklerini belirtti. 

Türkoğlu, “Site sakinleri olarak burayı temizleyecek maddi gücümüz yok”

1 No’luHarb- İş Sitesi sakinlerinden Mustafa Türkoğlu yaşadıkları sıkıntı ve talepleri konusunda yaptığı açıklamada, “Sitemiz içinde iki apartmanımız yıkıldı. Biri caddenin üst kısmındaydı ve o alana yeni bir bina yapıldı. Alt kısımdaki yıkılan binanın alanı ise bu şekilde atıl bir vaziyette duruyor. Burası depremde yıkılan boş alanve  önümüz ağaçlık. Önümüzdeki arsa da toplam 84 hanenin üzerine müşterek tapulu yer. Biz burayı biçtiremiyoruz, temizlettiremiyoruz.Belediyeden  muhtelif zamanlarda rica ettik, buranın temizlenmesi biçim vermesi için.  Burada önümüzdeki alanda özellikle gece saatlerinde  esrar içenler, uyuşturucu madde kullananlar buralarda bulunuyorlar. Biz bunlardan tedirgin oluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda tam tarihini hatırlamıyorum, bu alanda bir sabah bir ceset buldular. Buradaki alanda artık iyice yılanlar vesaireler gezmeye başladı.Bu etrafta küçük 3-5 yaşındaki çocukla oynuyorlar.Bu çocukları yılanlar sokacak diye çekiniyoruz. Bizim de site sakinleri buradaki apartman sakinleri olarak burayı temizleyecek maddi gücümüz yok.  Çünkü biz hepimiz 2000’li yıllarda veya daha önce emekli olan kişileriz.Maaşlarımız belli bu maaşlarımızı SGK’dan öğrenebilirler. Bizim durumumuz bu.Burayı ben belirttiğim zamanlar bana dediler ki “burası site alanı biz burayı bir şey yapamayız” dediler.  Fakat bu sitede 56 Hane oturuyor. Bu 56 hane belediyeye gerekli görevlerini yerine getiriyor, vergisini ödüyor. Oy sandığı konulduğu zaman oyunu da kullanıyor.Bu 56 hane illaki mevcut iktidara oy  verir vermez diye değil,  fakat bizim de bu belediyeden talebimiz” diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.