DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Özsoy, ‘HALKIMIZIN İSTEKLERİNE KULAK VERİLMELİ’

Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Özsoy,

‘HALKIMIZIN İSTEKLERİNE KULAK VERİLMELİ’

 Saadet Partisi (SP) Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Özsoy,  ülke ve yerel gündemi değerlendirdi. Başkan Özsoy, yaptığı değerlendirmede, ‘Halkımız ekonomi bakımından zor bir süreç geçiriyor. Bu yüzden halkımızın isteklerine kulak verilmeli’ dedi.    

‘Bu bayram kurban kesen sayısı yüzde 40 düşmüş’

Başkan Özsoy, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Kurban Bayramı geçti. Bayramda kurban kesen sayısı, yüzde 40 oranında düşmüş. Bu da halkımızın yaşadığı maddi zorluktan ötürü.  Genelde insanlar, ucuz olduğu için kurbanlarını Afrika ülkelerinde kesmeyi tercih ettiler. Bu da ülkemizin ne kadar büyük bir kriz içerisinde olduğunu gösteriyor. Eskisi gibi bayram heyecanı da kalmadı. İnsanlar, 9 günlük bayram tatilini yaz tatili olarak algıladı. Yakın çevrenin çok dolu olduğunu duyduk. İnsanların yakın yerlerde tatile gitmesi de benzinden dolayı. Ekonomi zor bir durumda ve daha da zorlanacak gibi görülüyor. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntının çözümü Milli Görüş’te. Türkiye tarihine baktığımızda Milli Görüş iktidarında halkımız hep rahat bir nefes almış, yüzü gülmüştür. Bizler de bu bilinçle halkımızın umudu olacak çalışmaları ortaya koyuyoruz. Halkımız refah içinde, geçim derdini düşünmeden  dedi.

‘İnsanları ayrıştıracak tüm söylemlerden uzak durulmalı’

SP İlçe Başkanı Mustafa Özsoy, açıklamasının devamında şunları söyledi: ‘15 Temmuz’da Kaymakamlık ve Belediye işbirliğinde bir program yapıldı. Cumhurbaşkanımız orada bir konuşma yaptı. Gönül isterdi ki yaptığı konuşma tüm halkı kucaklayan bir konuşma olsun ama maalesef bu yönde olmadı. 15 Temmuz akşamı Cumhur İttifakı sahadaydı, altılı masa vatan haini gibi sözler duyduk ve buna çok üzüldük. Vatan haini olan bir insan, o gün o meydanda olmazdı. Katılanlardan CHP Meclis üyesi hanımefendiyi de orada gördüm. Cumhurbaşkanı hepimizin Cumhurbaşkanı’dır. Bir dahaki 15 Temmuz programında herkesi kucaklayan bir konuşma olmasını isteriz. Programda birlik ve beraberlik günü yazıyordu ama Cumhurbaşkanımız ne yazık ki ayrıştırıcı bir konuşma yaptı. Biz buna çok üzüldük. Allah bir daha 15 Temmuz gibi hain bir darbe girişimi yaşatmasın” dedi.

‘Yıkılan sanayinin olduğu yerde TOKİ tarafından bina yapılabilir’

‘Kentsel dönüşümle ilgili olarak esnafımızla görüşüyoruz’ diyen Başkan Özsoy, ‘Adaletsizliğin, haksızlığın olduğu ortadadır. Belediye Başkanımıza bir tavsiyede bulunmuştuk. Ekonomik sıkıntılardan dolayı vatandaşlarımızın borcun altına giremeyeceğini duymuştuk. Burada yeni evler yapılacağı için bir maliyet çıkıyor ve bunun maliyeti de vatandaştan talep ediliyor. Burada vatandaşımıza üçüncü bir seçenek hakkı sunulmalı. Burada emekli maaşı ile yaşayan bir vatandaşımız, 300-400 bin ödeme yapabilecek durumda değil. Bu vatandaşlarımıza şehir dışında, TOKİ’nin yapacağı bir binayı teklif etmek, onlar için olumlu olabilir demiştik. TOKİ 3-4 bina yapsa, vatandaşlarımıza böyle bir imkan sunulsa daha faydalı olur demiştik. Yıkılan sanayinin olduğu yerde TOKİ tarafından bina yapılabilir. Bunun iki iyi tarafı var: Birincisi; vatandaşlarımız için borcun altına girmeden yeni bir yerde oturmak. İkincisi; birinci etapta 256 hak sahibi var. Burada oturum sayısı azaltılabilirdi. 50 hak sahibi çıkmış olsa buradaki alan genişlemiş olacak. Böylelikle daha geniş bir yol, daha geniş bir park yapmak mümkün olacak’ ifadelerine yer verdi.

‘Vapur seyahati etkinliği ile halkımızla bir araya geleceğiz’

Özsoy, “Bir Körfez Turu planladık. 22 Temmuz Cuma günü saat 18.00’da Gölcük Kavaklı’dan hareket edecek olan vapur seyahatinde, Osman Gazi Köprüsü civarına kadar gidecek ve geri döneceğiz. Saat 22.00 civarında da geri dönüş olacak. Bu etkinlik, 1990’lı yıllarda Refah Partisi döneminde yapılmış. Böyle bir etkinliğin iyi olabileceğini düşündük. Yaz gününde otobüs gezisinden ziyade vapur gezisi yapmayı daha çok yeğledik. Vapur gezimizde İl Başkanımız, İl Kadın Kolları Başkanımız, Genel Başkan Yardımcımız olacak. Bir sanatçımız olacak. Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu da canlı bağlantı ile katılmış olacak. Vapurda çekiliş olacak. Farklı hediyelerimiz olacak. Çocuklar için palyaço grubu da olacak. İnşallah keyifli bir gezi olur diye düşünüyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.