DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Sanayide Kadın Eli’ne 47 firma destek veriyor

Sanayide Kadın Eli’ne 47 firma destek veriyor

TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu tarafından çalışmaları yürütülen ‘Sanayide Kadın Eli’ projesine destek veren firmalara teşekkür sertifikası takdim edildi

TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu tarafından çalışmaları titizlikle yürütülen ‘Sanayide Kadın Eli’ projesine katkı sunan sanayi kuruluşlarının temsilcileri, Kocaeli Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen sertifika töreninde bir araya geldi. KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, Kocaeli Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurcan Babalık ve İcra Kurulu Üyeleri, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Koordinatörü Hasan Menteş’in hazır bulunduğu sertifika töreni öncesi kahvaltıda bir araya gelen katılımcılar daha sonra toplantı salonuna geçerek projenin geldiği son nokta hakkında bilgilendirildi.

SANAYİCİLERİN DESTEĞİ

Sertifika töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurcan Babalık önemli bilgiler aktardı. Babalık, “Sanayide Kadın Eli projesinde hedefimiz sanayide kadın istihdamını artırmak, gençlerimizin önünde sanayide rol model kadınların artmasını sağlamak ve sanayinin nitelikli istihdam ihtiyacına katkı sağlamaktır. Şu bir geçek ki sanayicilerin desteği olmadan projemizin bir noktaya gelmesi mümkün değil. Bu noktada, 47 sanayi kuruluşumuz bizlere tam destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu proje ile sanayide çalışan kadın sayısını artıracağımıza inanıyoruz” dedi.

ANKET ÇALIŞMASI YAPILDI

Babalık, Kocaeli’nin toplumsal cinsiyet eşitliğinde 81 il içerisinde 37’nci sırada yer aldığından söz etti, daha iyi sıralara ulaşmak için çabalayacaklarını söyledi. Babalık İŞKUR’dan alınan verilere göre ilimizde 90 bin açık iş bulunduğunu, 64 bin işsiz olduğunu ve bu rakamda kadın işsizlerin payının yüzde 35 civarında olduğunu da paylaştı.  Sanayide Kadın Eli ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Mesleğim Var Umudum Var projesinin birlikte yürütüldüğünü hatırlattıktan sonra sanayicilere yönelik yapılan anketin sonuçlarından kısaca bahseden Babalık, “Projeyi sağlam biz zemine oturmak ve sanayicilerin ihtiyacını belirlemek için sanayicilere yönelik yaptığımız anketlerde sanayicilerimizin yüzde 51’i sanayide kadın istihdamının yeterli olmadığı konusunda hemfikir. Ayrıca yine sanayicilerimizin yüzde 51’i ihtiyaç duyulan beceriye sahip kadınların yeterli sayıda olmamasından ve tecrübeli kadınların azlığından da yakınıyor” dedi.

WEB SİTESİNDEN BAŞVURULAR ALINIYOR

Kadınların beceri açığını kapatmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Mesleğim Var Umudum Var projesi kapsamında mesleki eğitimler verildiğinin altını çizen Babalık, “Kadın girişimciler olarak, www.sanayidekadineli.org web sitesini kurduk. Burada projenin geldiği noktayı, yapılan çalışmaları rahatlıkla görebilirsiniz. Ayrıca, projeye başvurular da web sayfasından alınıyor. Bunun için web sitemizden www.umudummeslegim.com ‘a bir yönlendirme yaptık. Başvurular buradan alınıyor ve şu ana kadar 126 başvuru yapıldı. Başvurular neticesinde ihtiyaç duyulan alanda mesleki eğitim kursları açılıyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.