DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Simit 5 lira oldu satışlar düştü SEVGİ, “GÜNDE 100 SİMİT SATAMIYORUZ”

Kocaeli Fırıncılar Odası’nın aldığı karar ile Kocaeli genelinde 1 Temmuzdan itibaren 200 gram ekmek 4 lira 100 gram simit ise 5 liradan satılmaya başlandı. Simidin 5 lira olmasından sonra satışlarının daha da düştüğünü ifade eden Sait Sevgi, “Eskiden 300’den fazla simit satardık. Şimdi günde 100 simit satamıyoruz” dedi.

“Satışlarımız daha da düştü”

Artan maliyetler nedeniyle Kocaeli Fırıncılar Odası ekmek ve simit fiyatlarına zam yapmış ve 1 Temmuz’dan itibaren Kocaeli genelinde 200 gram ekmek 4 Lira’ya, 100 simit ise 5 Lira’ya yükseldi. İlçemizde uzun yıllardır simitçilik yapan Sait Sevgi simit fiyatlarının yükselmesinin  ardından satışlarının daha da düştüğünü ifade ederek, daha önceleri günde 300 den fazla simit satarken şimdi günde 100 tane bile simit satamadıklarını ifade etti.

Sevgi, “Sonuçta bu zamları biz yapmıyoruz”

Zamları kendilerinin yapmadığını ama en çok tepkiyi kendilerinin aldığını ifade eden Sait Sevgi, “Zam kararını alan Kocaeli Fırıncılar Odası uygulayan simit fırınları ama vatandaşla biz muhatap olduğumuz için en büyük tepkiyi biz alıyoruz. Sonuçta bu zamları biz yapmıyoruz. Bizde bize ne denilirse onu yapmak zorundayız. Ben bu tezgahta simit yetiştiremezdim. Günde 300’den fazla simit satardım. Şimdi günde 100 tane simit sattığım zaman iyi satış yapmışım diyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.