DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Uzmanlar Corona için uyarıyor KAPANMA KÖTÜ OLUR

Uzmanlar Corona için uyarıyor

KAPANMA KÖTÜ OLUR

Covid-19 vakalarının son zamanlarda hızlı bir şekilde artmasına dikkat çeken uzmanlar maske kullanımı ve tedbirlerin acil bir şekilde geri gelmesi gerektiğini ifade ettiler.

“En bulaşıcı varyant ile karşı karşıyayız”

Geçtiğimiz bahar aylarında günlük vaka sayılarının binli sayıların altına inmesiyle beraber normalleşmeye geçen Türkiye’de, Covid-19 salgınında yeni ve daha büyük bir dalgaya girildi ifade edildi. Avrupa ve Amerika’da başlayarak kısa zamanda Türkiye’yi de etkisi altına alan yeni varyant BA.4.5 ile beraber günlük vaka sayıları hızla arttı ve kapanan Covid-19 servisleri yeniden açılmaya başlandı.  Şimdiye kadarki en bulaşıcı varyant ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Uzmanlar Coronavirüs olan bir kişinin yaklaşık 19 kişiye hastalığı bulaştırabildiğini ifade ettiler.

Hatırlatma dozu çok önemli

Kalkan maske zorunluluğunun belli alanlarda yeniden getirilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar,  aksi taktirde gelecek aylarda mevsimsel grip vakalarının da eklenmesiyle sağlık sistemini zorlayacak düzeyde daha zor bir salgınla karşı karşıya kalınabileceğini belirttiler.  Vakaların artması hatırlatma dozu ve eksik aşı konusunu gündeme getiren uzmanlar mutlaka vatandaşların hatırlatma dozu olmaları gerektiğinin altını çizdiler. Toplumun tüm kesimlerini aşılanması gerektiğinin altını çizen uzmanlar,  Hastanelerde aşısızları çok fazla hasta olduğunu, eksik doz aşılanmış olanlar da coronavirüse yakalanabildiğini ve vatandaşların aşılarını yaptırmalarıyla sonbahara rahat ve korunaklı bir şekilde girebileceğimizi ifade ettiler.

Bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde vaka sayısında artış var

Dünya 2020 ve 2021 yıllarının büyük çoğunluğunu karantinada geçirdi. Vakaların azalmasıyla normal hayata geri dönülse de coronavirüs yeniden etkisini göstermeye başladı.Bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde vaka sayısında artış olduğunu ifade eden uzmanlar, özellikle 50 yaşın üzerinde, kronik hastalığı olan kişilerin maskesini hemen hemen her ortamda takmaları gerektiğinin altını çizdiler. Uzmanlar ayrıca aşıları eksik olan kişilerin, mutlaka maskelerini her ortamda takmaları gerektiğini ifade ettiler.

‘Kapanma gelirse sonuç esnaf ve vatandaşlar için olumsuz olur’

Gereken önlemlerin alınmadığı takdirde kapanma tehdidi ile karşılaşabileceği uyarısında bulunan Uzmanlar, ‘Bu sonuç ne yazık ki esnaf ve vatandaşlarımız için yıkıcı bir etki olur. Bunu yaşamamamız için hala artış seyrinde olan coronavirüse karşı tedbirli olmak zorundayız. Vaka sayıları bu şekilde artmaya devam ederse, maske zorunluluğu kararı alınmalı, kapalı alanlara girişlerde ve toplu taşımada HES kodu uygulamasına geri dönülmeli. Ayrıca sosyal mesafe ve temizlik konularına vatandaşlarımız harfiyen uymalı. Kalabalık alanlara girildiğinde maskeler takılmalı, maske takmayan kişiler ile aramıza mesafe koymalıyız. Ayrıca hatırlatma aşı sırası gelen vatandaşlarımız mutlaka aşılarını olmalı. Eğer bunları yapmazsak sonuç maalesef olumsuz olur’ dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.