DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Vekil Tarhan Köylüler ile bir araya geldi ‘SORUNLARINIZI BİZ ÇÖZECEĞİZ’

Vekil Tarhan Köylüler ile bir araya geldi

‘SORUNLARINIZI BİZ ÇÖZECEĞİZ’

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli’de saha çalışmalarını bugün Gebze’nin köylerine yaptığı ziyaretlerle sürdürüyor. Tarhan’a ziyaretlerinde CHP İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, il ve ilçe yöneticileri de eşlik ediyor.

“Ekonomik kriz köyden kente her vatandaşımızı derin bir şekilde etkiliyor.”

Ziyaretlerine Tepemanayır Köyünde başlayan Tarhan, buradaki halkın ulaşımla ilişkili sorunlarını dinledi, tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylülerle bir araya geldi. Tarhan köye ilişkin tespitlerini şöyle dile getirdi; “Tepemanayır köyü Gebze’nin hemen yanı başında ancak köy yolları hala stabilize. Köylü ulaşım sorunuyla uğraşıyor. Özellikle kış aylarında yağışlarla yollar çamura dönüyor ve köylümüz mağdur oluyor. Bu şikayetlerini bize ilettiler. Burada önemli bir geçim kaynağı da tarım ve hayvancılık. Ama çiftçi artan maliyetler altında eziliyor. Kimi üretimi bırakmak zorunda kaldığını söylüyor, üretime devam etmeye çalışanlar ise borçlarla boğuşuyor. Ekonomik kriz köyden kente her vatandaşımızı derin bir şekilde etkiliyor.”

“Esnaf kabaran veresiye defterleri nedeniyle kepenk kapatma noktasına geldi.”

Tepemanayır köyünün ardından Ahatlı Köyüne geçen Tarhan ve beraberindekiler, burada da halkın sorunlarını dinledi. Bölge halkının ekonomiden şikayetlerini dile getirdiklerini söyleyen Tarhan, “Bugün Gebze’nin köylerini, geziyor, vatandaşımızla bir araya geliyoruz. Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın sorunları temelde aynı nedenlerden kaynaklanıyor. Yolların hala yapılmamış olması, Gebze gibi İstanbul’a sınır bir ilçede bugün hala bir sorun. Yerel yönetimin buradaki hizmetlerinin aksadığını açıkça ortaya koyuyor. Günümüze iletişim çağı diyoruz. Ama köylerimize Telekom hizmetleri de tam olarak sunulmadığı için, Gebze’deki köylerimizde iletişim çağında iletişim sorunları yaşanıyor. Sorunlar elbet bunlarla sınırlı değil. Kötü yönetim sonucunda, ülke ekonomisinin çöküyor olması tüm vatandaşlarımızı etkiliyor. Köylümüz diyor ki artık üretemez olduk. Bir gecede mazota zam yaparak tüm hayatımızı adeta sona erdiriyorlar. Artan maliyetler nedeniyle üretici üretemez hale geliyor. Bunu her görüşmemizde dile getiriyorlar. Sadece üretici sorun yaşamıyor. Esnafımızı ziyaret ediyoruz. Onlar da ekonomiden şikayet ediyorlar. Veresiye defterleri kabardı. Halkımızı mağdur etmemek için biz kepenk kapatacak noktaya geldik diyorlar.” dedi.

“Halkımız sandığı CHP de ülkeyi girdiği bu kaostan kurtarmak için doğru politikaları hayata geçirmek için iktidarı beklemektedir.”

Hatipler köyünde kahvehane ziyareti gerçekleştiren Tarhan, burada da vatandaşın başta ekonomi ve zamlar olmak üzere dile getirdikleri sorunlarını dinledi. Tarhan “Köylerde yaşayan vatandaşımız üretimden vazgeçip emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyor. Ama açlık sınırının altında olan emekli maaşı ile ayın sonunu getirmeleri mümkün olmuyor. Bunun için CHP olarak verdiğimiz en düşük emekli maaşının asgari ücretle eşitlenmesi yönündeki Kanun Teklifimizin vatandaşımızın geçimini sağlaması ve sosyal devlet anlayışı içinde ne kadar hayati olduğunu bir kez de saha çalışmalarımızda görüyor ve tespit ediyoruz. Buradan iktidara sesleniyorum. Türkiye’nin en önemli sorunu sizin kötü yönetiminizdir. Bu gidişe bir dur demenin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Halkımız sandığı CHP de ülkeyi girdiği bu kaostan kurtarmak için doğru politikaları hayata geçirmek için iktidarı beklemektedir.” diyerek seçim çağrısında bulundu.

Tarhan’ın saha çalışmasının bugünkü diğer durakları Duraklı, Kargalı, Elbizli ve Yağcılar Köyleri olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.