• BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,45% 0,22
  • EURO

    34,63% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2388,41% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Değirmendere 31.08.2022 11:49:15 0
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, milletimizin bağımsızlığını müjdeleyen ve şanlı tarihimizin altın halkalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümünü kutlama programı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle ve coşkuyla gerçekleşti.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törene; Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Deniz Eğitim ve Öğretim-Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,  Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İl Emniyet Müdürü VeysalTipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Başkanı Nurettin Recep Sağlık, Daire Müdürleri, Askeri Erkan, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri ve öğrenciler katıldı.


Kocaeli Valiliği, Deniz Eğitim ve Öğretim-Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının çelenklerini Atatürk Anıtına sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Yavuz tebrikleri kabul etti


Vali Seddar Yavuz, Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümünü kutlama programı kapsamında, tebrikleri kabul etti.

Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene; Vali Seddar Yavuz, Deniz Eğitim ve Öğretim-Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı,Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir,Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İl Emniyet Müdürü VeysalTipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı,Daire Müdürleri, Askeri Erkan, Siyasi parti temsilcileri katıldı.

‘Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştireceğiz’

Vali Seddar Yavuz töreninin ardından basın mensuplarına yaptığı konuşmalarında;30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Ağustos ayı hepimizin bildiği gibi Türk tarihinde zaferler ayı olarak anılır. Bir çok kutlu zaferimiz, meydan muharebeleri, galibiyetlerimiz ve Anadolu’da ki varlığımızın perçinlenmesi bu ayda gerçekleşmiştir. Dolayısıyla başta Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Anadolu’dan bizi silip atmak isteyen, işgal etmek isteyen, sömürgeleştirmek isteyen emperyalizme karşı destansı bir mücadele verilmiştir. Türk Milleti tarih boyunca asla esareti, uşaklığı kabul etmemiş, özgürlüğünün peşinden koşmuş bunun için şehadete gül bahçesine girercesine girmiş ve canından vazgeçmiştir. Aziz Türk Milleti her daim ölümü öldürmüş ve şehadeti makamların en büyüğü olarak kabul etmiştir. Bugünde 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bir kez daha dünyaya haykırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve toprak bütünlüğüne kast eden hainler, onların yerli işbirlikçileri ve ülkemizi kan gölüne çevirmek isteyen her kim varsa bir kez daha tarihten ders almalarını ve Türk Milletine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti topraklarına göz dikmemelerini, aksi takdirde göz dikenlerin gözlerini çıkaracağımızı, uzanan elleri kıracağımızı azim ve kararlılıkla haykırıyoruz. Zaferler her ne kadar geçmişi anmak, kutlamak, yad etmek olsada aynı zamanda evlatlarımıza ve gelecek nesillere verilen bir mesajdır. Oyüzden de bu mesajı tekrar ediyoruz. Bağımsızlığımızdan, toprak bütünlüğümüzden ödün veremeyiz. Her kim bağımsızlığımıza, toprak bütünlüğümüze kast ediyorsa karşılarında çelik bir bilek olan Aziz Türk Milletini bulacaktır. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesine ulaşma hatta onu geçme hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. 85 milyonluk güçlü bir ülke olarak yolumuza devam ediyoruz. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Bir ve beraber olacağız. Bu asrı Türk asrı haline hep beraber getireceğiz.” diyen Vali Yavuz herkesin Zafer Bayramını tebrik etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle düzenlenen tören programı Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Valilik Yerleşkesi A Kapısı önünde gerçekleşen törene;Vali Seddar Yavuz’un yanısıra,  Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker ve Sami Çakır, Deniz Eğitim ve Öğretim-Garnizon KomutanıTuğamiral Bülent Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı,Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir,İl Emniyet Müdürü VeysalTipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, Daire Müdürleri, Askeri Erkan, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri, Gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Vali Seddar Yavuz, Deniz Eğitim ve Öğretim-Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turanve Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tören birlikleri ile halkı selamlayarak, 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutladılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.

‘Türkiye yenidünya sisteminde hak ettiği yeri almaktadır’

Mesajda;  “Sevgili Vatandaşlarım; Bugün, Büyük Zafer’in 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Milletimizin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizin ve dünyanın dört bir yanında hayatlarını idame ettiren tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum. Bayram sevincimizi paylaşan tüm dostlarımıza şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen yürüttüğü kurtuluş mücadelesini, 30 Ağustos 1922’de kesin ve tartışmasız bir zaferle neticelendirmiştir. Büyük Zafer’le birlikte bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakların ebedi ve ezeli vatanımız olduğu bir kez daha tescil edilmiştir. 30 Ağustos, esaret ve hürriyet arasında bir tercihe zorlandığında Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin, nelerden vazgeçebileceğinin en açık ispatı olmuştur. Milletimiz, düşman boyunduruğu altında bir gün bile kalmaktansa, ölümü öldüren bir cesaretle şehadete yürümüş, istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır.

Son olarak 15 Temmuz gecesi yaşananlar, Büyük Taarruz’a ilham veren sarsılmaz iradenin kalplerde halen canlı olduğunu tekrar göstermiştir. Türkiye, mazisinden aldığı güçle, aydınlık ve müreffeh geleceğini inşa etme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Tüm insanlığı derinden sarsan koronavirüs salgınını başarıyla yöneten ülkemiz, küresel ekonomik krizi de fırsata çeviren adımlar atmaktadır. Artan üretim kapasitesi, her ay rekorlar kıran ihracatı, savunma sanayiinde hayata geçirdiği projeleri ve bölgesel sorunların çözümünde üstlendiği sorumluluklarla Türkiye, yenidünya sisteminde hak ettiği yeri almaktadır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutlayacağımız 2023, inşallah büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını müjdelediğimiz yeni bir milat olacaktır. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum. Vatanımız uğruna bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına Dz.Yarbay Ünal Özkantarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirilmesinin ardındanCahit Elginkan Anadolu Lisesi öğrencileri Bilgesu Baytur ve Hamza Yahya’nın okuduğu şiirler büyük beğeni topladı.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının sergilediği gösterilerinin ardındanİzmit Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibinin Karadeniz yöresifolklör gösterisi beğeniyle izlendi ve geçit töreni ile program tamamlandı.

 Tören sonrası Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri programa katılan çocuklara oyuncak, gençlere kitap hediye ederek, 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutladı ve onlarla günün anısına fotoğraf çektirdi.


KÖRFEZ BALIK KAYNIYOR AMATÖRLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

BAŞKAN SEZER DOĞRU HAMLELER YAPIYOR...

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramını Anıtpark’ta kutladı HAYATINI KAYBEDEN 36 CAN İÇİN KARANFİL BIRAKTILAR

ŞEHİT RIDVAN GÜRSOY MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

ÖZSOY “İNSANCA YAŞAM İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

VALİ YAVUZ: "1 MAYIS YÜRÜYÜŞLERİNİ GAMER'DEN TAKİP EDİYORUZ"

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Finalistlerine Ödülleri Verildi

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Emekli Astsubaylar, Muhtar Seçilen meslektaşlarını ziyaret etti

Büyükakın, ‘İşbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz’

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı’ndan Başkan Sezer’e HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

“Bir Patent Fikrim Var” Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Necati Çelik Personeline önemli eğitim

Büyükşehir Koroları baharı şarkı ve türkülerle karşılayacak

Kocaeli Milletvekillerinden Başkan Özlü’ye Ziyaret

Büyükakın, ‘Ülkemizin yapıtaşları emekçilerimizdir’

Barbaros Hayrettin Caddesi’nde hasarlı parke taşları onarıldı VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ

17 Mezarlıkta taş duvar ve tel çit yapılıyor

KO-MEK İlçe Sergileri Baharın Gelişini EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİYLE KARŞILAYACAK

Anıtpark günün her saati vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor

Kocaelilileri bu yaz pırıl pırıl sahiller bekliyor

İzmit Belediyesi, Üniversiteli Gençleri DOĞAYLA BULUŞTURDU

Gölcükspor son iki hafta maçlarından 6 puan hedefliyor

Bugün vefat edenler

Şüphe Üzerine Durdurulan Tır'da KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ!

İZMİT SAHİLİNDEKİ 'ZORBALAR' YAPAN İKİ ŞAHİS GÖZ ALTINA ALINDI

5 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan T.D. düzenlenen operasyonla yakalandı

ÇALDIĞI MİNİBÜS İLE YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

GAZETEMİZİN BUGÜNKÜ BİRİNCİ SAYFASI

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16