DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Sezer Yeni Devlet Hastanesi ve Terminal hakkında bilgi verdi ‘İHALELER EN KISA SÜREDE YAPILACAK’

Gölcük Belediye Meclis Toplantısının Ağustos ayı ayağı dün Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında gerçekleştirildi. Millet İttifakı’nın Yeni Devlet Hastanesi ve Şehirler Arası Otobüs Terminali soru önergelerini yanıtlayan Başkan Sezer, ‘İki projemizin de ihaleleri yakında yapılacak, Yeni Devlet Hastanesi ve Terminal projelerimiz tamamlanıp, halkımızın hizmetine açılacak’ dedi.

‘İhale iptal olsa da en kısa süre içerisinde ihaleye çıkacak’

Toplantıda ilk olarak Millet İttifakının Soru önergeleri okundu. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından tamamlanma ihalesi hiçbir firmanın katılmamasından ötürü iptal edilen Yeni Devlet Hastanesi ve Şehirler Arası Otobüs Terminali geleceği hakkında bilgi veren Başkan Sezer, şunları söyledi: ‘Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde ikinci ihale iptal olmadı. Değerlendirme devam ediyor. İhale sonucu kesinleştiği takdirde ihalenin yapılma ihtimali var. Haftasonu Genel Sekreter ile görüştüm. Bana sürecin devam edildiği bilgisini verdiler. İhalenin süreci 300 gündü. Yer belirlemesi yapıldı. En son bildiğim kadarıyla ihale iptal değildi. Eğer yeni iptal olduysa onu bilmiyorum. Neticede buraya terminal yapılacak. İhale iptal olsa da en kısa süre içerisinde ihaleye çıkacak.’ dedi.

‘Aslında Devlet Hastanesi büyük ölçüde tamamlanmış durumda’

Yeni Devlet Hastanesi konusunda da bilgi veren Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ‘En son 27 Temmuz tarihine Tamamlanma ihalesi yapıldı. Ancak bu ihaleye firma çıkmadı. En yakın zamanda tekrardan tamamlanma ihalesi yapılacak. Bizler vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımız özlemle yapılmasını istiyor. Hastanenin içini gezmek nasip oldu. Yeni Devlet Hastanesi aslında büyük ölçüde tamamlanmış durumda. İnşallah en kısa zamanda ihale yapılarak tamamlanacak’ diye konuştu.  

Gündem maddeleri tek tek oylandı

Toplantıda daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemin ilk maddesi olan İhsaniye Çiftlik Mahallesi 131 ada, 2 ve 3 numaralı, 114 ada 7 numaralı parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği Komisyon Raporu maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi olan İrşadiye Mahallesi, 115 ada, 5 numaralı ve 156 ada 6 numaralı parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği Komisyon Raporu maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. maddesi Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları taşıma ve kabul belgesi ücret tarifesi Komisyon Raporu maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesi Örcün Mahallesi 110 ada, 1 ve  2 numaralı parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği maddesi oybirliği ile komisyona havale edildi.

Gündemin 5 ve 6. maddelerinin Plan Bütçe komisyonuna havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi. Belediye Meclis Toplantısı daha sonra dilek ve temennilerin dile getirilmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.