DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Büyükşehir’den yeni sezon öncesi balıkçılara destek

Büyükşehir’den yeni sezon öncesi balıkçılara destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,1 Eylül Perşembe günü başlayacak deniz sezonu için gerekli şartları taşıyan balıkçılara destek paketi dağıtacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1 Eylül Perşembe günü başlayacak deniz sezonu için balıkçılara destek olacak. Gerekli şartları taşıyan tekne sahiplerine bakım malzemesi (tekne macun ve boyası), koruyucu ekipman (balıkçı tulumu) ve Türk bayrağından oluşan destek paketi dağıtımı yapılacak. Destekten yararlanmak isteyen balıkçıların 15 Ağustos Pazartesi gününe kadar başvuruda bulunması gerekiyor.

2022 SU ÜRÜNLERİ YILI

Sanayi, teknoloji ve tarımsal faaliyetlerin yanı sıra Karadeniz ve Marmara Denizine kıyısı olaKocaeli’nde balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak yeni sezona hazırlanıyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 2022 yılını Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı olarak ilan etmesi ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünya genelinde balık tüketiminin artırılmasına yönelik tavsiyede bulunulması balıkçılığın önemini ortaya koyarken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yeni sezon öncesi balıkçıları sevindirecek.

DESTEK PAKETİ

Denizleridaha temiz, yüzülebilir ve deniz canlılarının yaşayabileceği kaliteye ulaştırmak için birçok faaliyetler gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gerekli şartları taşıyan tekne sahiplerine bakım malzemesi (tekne macun ve boyası), koruyucu ekipman (balıkçı tulumu) ve Türk bayrağından oluşan destek paketi dağıtımı yapılacak.

BAŞVURULAR CUMA GÜNÜNE KADAR

2021 yılında meydana gelen müsilaj felaketi sonucu zarar gören balıkçıların desteklenmesine yönelik; uzunluğu 12 metrenin altındaki “Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresi”ne(Yeşil Ruhsata) sahip, bağlama limanı Kocaeli Bölge Liman Başkanlığı olan ve “Mavi Kart” uygulaması kapsamında çevre duyarlılığı olan teknelerin faydalanabileceği tekne bakım malzemesi (tekne macun ve boyası), koruyucu ekipman (balıkçı tulumu) ve Türk bayrağından oluşuyor. Destekten yararlanmak isteyen balıkçıların 15 Ağustos Pazartesi günü saat 12.30’a kadar Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına başvuruda bulunması gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.