• BIST 100

    9806,03%0,86
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmit’ten seslendi ‘KOCAELİ YÜZ AKIMIZ’

Foto Galeri 6.08.2022 16:24:35 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmit’ten seslendi ‘KOCAELİ YÜZ AKIMIZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; bir dizi açılış ve törenler için bugün Kocaeli’ye geldi. Erdoğan, İzmit Milli İrade Meydanı’nda 8,5 milyar lira değerinde 245 eser ve yatırımın resmi açılışını gerçekleştirerek, ‘Bu güzel eserler Kocaelili hemşehrilerime değer’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10. Açılış Bayramı töreni nedeniyle Kocaeli’ye geldi. İzmit Milli İrade Meydanı’nı tamamen dolarken, Kocaeli’li ve Gölcüklü vatandaşlar Reislerine yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8,5 milyar lira değerinde 245 eserin açılışını gerçekleştirdiği törene; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl ve İlçe Protokolü, İl ve İlçe Belediye Başkanları, İl ve İlçe AK Parti İlçe Başkanları, temsilcileri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı. Törene ayrıca ilçemizden de çok sayıda katılım sağladı.

Büyükakın, ‘Kocaeli de geçtiğimiz 20 yılda tam bir yeşil devrim yaşandı’

Törene bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı. Akabinde ilk olarak konuşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yaptı. Büyükakın, ‘Bu gurur hepimizin. Bugün Kocaeli’de tarihi bir günü yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı Kocaeli’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediyecilik vizyonuyla, güçlü liderliği ile birlikte bir karar alındı. Ve dendi ki iki tane İl’de İstanbul’da ve Kocaeli’de ilin tamamından sorumlu belediyecilik yapılacak. Bu iki ilimizde bunun pilot belediyeleri olunacak dendi. Evvelinde şehre girdiğinizde kokmasından anlardınız. Kocaeli isli, sisli, kokan, gri bir şehir olarak anılıyordu. Hatta nerelisiniz dendiğinde, İzmitliyiz dediğinizde ha şu kokan yerden misiniz derlerdi. Ama şimdi artık Kocaeli’ye geldiğinizde yeşille karşılaşırsınız maşallah. Plajlarında yedi tane dalgalanan mavi bayrakları ile karşılanıyorsunuz. Kocaeli de geçtiğimiz 20 yılda tam bir yeşil devrim yaşandı. 3,5 milyon metrekare daha aktif yeşil alan olacak Kocaeli elhamdülillah. Bütün bunları da Sayın Cumhurbaşkanımıza, güçlü liderimize, ezilenlerin gür sesi olana destek olarak başaracağız. Suskun dünyanın gür sesini karşılamaya hazır mısınız? Sizlerle gurur duyuyoruz, sizlerle bir arada yürüdüğümüz için onur duyuyoruz’ diye konuştu.

Soylu, ‘Sayın Liderimizin önünde diz çökecekler’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Yüzyılın altyapısını kurduk. Önümüzdeki yüzyılın Türkiye’nin geleceğinin hazırlanması için alt yapısını kurduk. Sizler 50 gramlık oy pusulalarınızla birlikte bu ülkeyi mağlup etmeye çalışanlara demokrasi ile birlikte bir ders verdiniz. Şimdi 2023’te gezi olaylarını siz yendiniz. 17-25 Aralık darbesini siz yendiniz. 6-8 Ekim olaylarını siz yendiniz. Siz dik durdunuz. 15 Temmuz hain darbe olayını siz yendiniz. Şimdi bize itiraf edin.Bugüne kadar itibar ettiniz, bugüne kadar çok çalıştınız. Sizler şu Kılıçdaroğlu’nu güldürmeyeceksiniz değil mi? Ne kumpaslar kurmuşlarsa kursunlar. Bizim onların sevgisine ihtiyacımız yok. Bizim ABD’nin ve Avrupa’nın sevgisine ihtiyacımız yok. Bizim milletimizin sevgisine ihtiyacımız var. Terörle mücadele ediyoruz. Huzurlu bir Türkiye için gece gündüz çalışıyoruz. Sandıkları patlatmaya hazır mısınız? 2023 Türkiye’sini geleceğimiz olan çocuklarınıza bırakmaya hazır mısınız? Yüce Allah Ezanımızı, İstiklal Marşımızı korusun. Yüce Allah milletimizi, sizleri korusun. 100 yıl sonra Aziz Milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a dua edecekler. Sayın Liderimizin önünde diz çökecekler. Bu yapılan eserlerin Kocaeli’ye hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

Kurum, ‘Kocaeli’yi çok seviyoruz’

Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘Mavinin ve Yeşilin Şehri Kocaeli’ndeyiz. Sanayinin, Teknolojinin başkenti Kocaeli’ndeyiz. Mayasının mertlikle yiğitlikle yoğrulduğu Kocaeli’ndeyiz. Kıymetli Kardeşlerim birazdan Sayın Cumhurbaşkanımız gelecek. Allah hepinizden razı olsun. Kocaeli’mizin en güzel günlerinden birine şahitlik etmeye hazır mıyız? Evet bugün Kocaeli’mize çok güzel yatırımlar açılışla yapmaya geldik. Toplam yatırım bedeli 8,5 milyar TL olan eserlerimizi birazdan liderimiz, Başkomutanız Cumhurbaşkanımızın açılışını yaparak, Kocaeli’mize kazandıracak. Biz Kocaeli’mizi ve sizleri çok seviyoruz. Sizlere Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sizlerle birlikte sizlerden aldığımız destekle güçlü bir gelecek inşa ediyoruz. Kocaeli’mizin 12 ilçesini birbirinden ayırmadan. 472 mahallesinde yaşayan 2 milyonu aşkın vatandaşımız için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Burada 12 ilçe belediyemizle lider kadromuzla dev yatırımlar yapıyoruz. Allahın izniyle yapmaya da devam ediyoruz. Cedit Mahallesi’nin yıllarca beklediği Kentsel Dönüşümü yıl sonu itibariyle inşaatlarımız hızlı bir şekilde başlayacak ve Cedit Mahallemize 800 konutumuzu hediye edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimat verdiler. Bizde Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu yıl içerisinde ilk çamuru temizleyerek, Kocaeli’ye tertemiz bir Körfez bırakacağız’ dedi.

Nebati, ‘Kocaeli benim için çok değerli’

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ‘Kocaeli’yi çok seviyoruz. Kocaeli bir başka. Kocaeli’ye 4 yıl boyunca gittim geldim. Çünkü doktoramı burada aldım. Kocaeli teknolojisi ile Sanayisi ile yüz akı. Hjepimizin aşkı olan Recep Tayyip Erdoğan gelmek üzere. Yol arkadaşı olarak, Kocaeli’den bütün Türkiye’ye giden sinerji ve enerji ile sizlere hizmet etmekten çok mutluyuz. Rabbim gözlerimizdeki ışıltıyı daim eylesin’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kocaeli sanayi ve teknolojisiyle, güzelliği ile destan üstüne destan yazıyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Ükemize hizmet mücadelemizde Kocaeli hep yanımızda oldu. Bizde kalkındırmak için her türlü desteği verdik veriyoruz. Kocaeli 17 Ağustos Afetinde büyük yıkım yaşadı. Hükümetimiz döneminde depremin izlerini Allah’ın izniyle başarıyla kaldırdık. Yerle yeksan olan Kocaeli’yi yeniden ayağa kaldırdık. Bugün Kocaeli sanayisiyle teknolojisiyle, geliriyle Milli Ekonomimize en fazla katkı sağlayan illerimizin başında geliyor. İnşa ettiğimiz ve çevrelediğimiz yollar ve köprülerle ülkemizin geleceği Kocaeli’de şekilleniyor. Kocaeli tüm bu yatırımların merkezinde yer alarak, üretimde ve istihdam da destan üstüne destan yazıyor. Sanayi ve teknolojisinin yanında yeşilinin ve denizin güzelliği ile iç turizmiyle de kendisini hızla geliştiriyor.  Görüldüğü gibi bu şehrin imkanlarını ve güzelliklerini anlatmakla bitiremiyoruz. Tabi ki Kocaeli’nin en güzel zenginliği şu insanıdır. Ülkemizin dört bir yanından gelmiş olsa da aynı bayrak, aynı ezan altında göstermiş olduğu örnek kardeşlik bağı ile guru duyuyoruz. Bizleri sizlerle gururlanıyoruz. Sizler gibi yol arkadaşlarına, sizler gibi mücadele arkadaşlarına sahip olmakla iftihar ediyoruz. Kardeşlerim önce yoldaş, sonra yol: Biz milletimizle yoldaş olduğumuz için hak ve hizmet yolunda a eser yolundan asla kopmadık. Kendilerini ve milleti ile değil de vesayeti, darbecileri, teröristleri yoldaş Adenler aynı kıbleye doğrulmamış, aynı ekseriyette durmamış mahlukatlardır.’

Akşener’e göndermede bulundu

Erdoğan açıklamasının devamında, ‘Ülkemizin ve milletimizin menfaatine kimlere vekalet ediyorlarsa onların menfaatine tenkitleri dile getiriyorlar. Hanım kardeşlerimizin coşkuları da bugün maşallah yerinde. Peki kardeşlerimi bizler binlerce yıllık devlet terbiyesi ve bağlılığı ile vesayeti ve prangaları birer birer kırarak büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına başladık. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve ülkemizin altyapısına yöneldik. Nice tuzaklara, nice sinsi oyunlara rağmen yolumuzdan dönmedik, duraksamadık. Şimdi bir yere geleceğim burada bunu söylemek istemezdim. Bir Ana Muhalefet var bir de onların yanında Yavru Muhalefetler var. Hiç değinmek istemezdim fakat geçenlerde bir açıklaması oldu. Yani 20 yıllık iktidarımızda uyuşturucu ile mücadelemizde biz gerekeni yapmamışız diyor. Hanımefendi önce şunu bileceksin. Bir defa bizim iktidarımızda ne sulu ne de kuru uyuştururcuya yer yoktur. Sen Tayyip Erdoğan’ı bu noktada iyi bilirsin. Tayyip Erdoğan’ın sulu ile kuru ile alakası olmadığını iyi birlisin. Nasıl olurda bunları konuşursun. Bunların hepsiyle biz gerekli mücadeleyi verdik, veriyoruz ve vereceğiz ve bu konuda İçişleri Bakanımızın verdiği mücadele bakanlarımızın, kabinemizin verdiği mücadele hepimizin için bir takdire şayandır. Sen Ana Muhalefet için yol yürüdüğün farkında mısın. Önce haddini bileceksin. Önce AK Parti iktidarının bu noktada uyuşturucu ile mücadelesini inkar etmeyeceksin: Bizim kitabımızda uyuşturucuya yer yoktur ve mücadelemizi de sonuna kadar verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Ama hanımefendi sen önce kendi çatının altındakileri düşün onlarla birlikte nasıl yolda yürüdüğünü düşün.Bizi bu konuda ki mücadelemiz nettir. Darbe girişimleri de dahil her yöntemi denediler. Ama milletimizle birlikte hazır mıyız? Tek Millet Tek Bayrak Tek Vatan Tek Devlet. Bir Olacağız, Diri olacağız, Kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. İşte bu güçlü iradeyi yenemediler yenemeyecekler. İşte şu anda bu meydanda 70 bin kişi var. Türkiye’nin gelişmesinden kalkınmasında ve büyümesinden rahatsızlık duyan iç ve dış çevrelerin hepsi, ümitlerini 2023 e bağlamışlar. Küresel ekonominin ülkemize yansımalarından cesaret alıyorlar. Türkiye en güçlü döneminde geçiyor. Kendi aralarında anlaşıp bir Cumhurbaşkanı adayı çıkartamadılar. Masa da 6 kişi var. Masanın altında bir tane. Bu ne demek oluyor. Yani 7. Ben bu curcuna masasının bir değil bir kaç tane aday çıkartacaklarını düşünüyorum. Bu en kritik döneminde ortaya koyulan trajik komik gayretleri herkes gibi bizde izliyoruz. Sevgili kardeşlerim Allah kimin hangi niyete sahip olduğunu, kimin kiminle yürüdüğünü biliyor. Biz işimize bakıyoruz. Onlar ne yaparsa yapsınlar. Biz bu tezgahla ilk defa karşılaşmıyoruz. Bir olacağız, diri olacağız ve 2023’ten yine zaferle çıkacağız’ dedi.

‘Kocaeli’ye son 20 yılda 73 milyar tutarında yatırım yaptık’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak, ‘Buradan 85 milyon vatandaşımızın her birine seslenmiyorum.Seçim tarihi geldiğinde sandık başına gittiğinizde karşınıza çıkan adaylara bir bakın. Bu adaylardan hangisi bu sorunları çözebilir, Bu adaylardan hangisi çocuklarımıza en iyi mirası bırakabilir. Tercihinizi en doğru adaya yapmanızı istiyoruz. Kocaeli 2023’te tercihini büyük ve güçlü Türkiye’den yana yapamaya hazır mısınız? Kocaeli evlatlarınıza bırakacağınız en önemli miras olan 2053 mirasına sahip çıkacak mısınız? Kocaeli ülkemize diz çöktürmenin, milletimize boyun eğdirmenin hevesini kursaklarında bırakmaya var mısınız? Kocaeli buy tutkulu mücadelede yanınızda mısınız? Allah sizden razı olsun.  Kocaeli’mize 8 buçuk milyar lira değerinde 245 eserimizi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Durmak yok, çalışmaya devam.. Kocaeli’ye son 20 yılda 73 milyar tutarında yatırım yaptık. Değerli yurttaşlarım laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz. Türkiye 2023’ün Haziran ayında Zaferle çıkacak’ diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ilimize kazandırılan 8,5 milyar liralık eserlerin açılışı yaptı.

Haber: Serap DURUKAN


Gölcük ADSM’de 23 Nisan kutlaması

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Gençlik Kolları 23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Ay, ‘23 Nisan Atamızdan Bize En Büyük Armağandır’

Kocaelispor Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu

Karting Sezonuna Coşkulu Açılış 

23 Nisan Çocuklarla Güzel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun ÇOCUKLARIMIZ GURURUMUZDUR

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Gölcük Otizm Derneği Bandırmalı misafirlerini ağırladı KIRMIZI BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Sahra başkanın ilk talimatı OKULLARA AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, ‘DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK BAYRAM’

Kocaeli’nin dört bir yanından gelen doğa severler GÖLCÜK’TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, ‘MÜCADELEMİZ TAM DEMOKRATİK, SOSYAL VE ADİL TÜRKİYE MÜCADELESİDİR’

Denizevler Mahallesi Muhtarı Kadir Demir, 23 NİSAN ETKİNLİĞİ İLE ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kooperatif Üyeliğinden Doğan Bitmeyen Çile

  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’den 23 Nisan Mesajı

HAYDİ ÇOCUKLAR GÖLCÜK ANITPARK’TA 23 NİSAN COŞKUSUNA

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın, ‘GELECEĞİMİZ SİZSİNİZ ÇOCUKLAR!’

Değirmendere’de küp taş tamiri

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Başkan Gökçe Muhtarlarla Buluştu

Kaymakam Kalkar’dan Başkan Söğüt’e Ziyaret

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, “ÇOCUKLARIMIZ UMUDUMUZDUR”

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

BİR BUÇUK YAŞINDAKİ BEBEĞE BİBER GAZI SIKTI

Başiskele 23 Nisan Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayacak

Hisareynspor’da başkanlık değişimi yaşandı YENİ BAŞKAN ÖNER KAYA

Gölcükspor Keşanspor’u 4-2 mağlup etti

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

Uyarı tabelaları zarar görmeye devam ediyor

Gölcük’e yeni atanan Okul Müdürleri belli oldu

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI’

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “PROJELER GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Büyükakın, “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”

İlknur ve Emre Sarıel çiftinin  biricik oğulları Utku 1 yaşına girdi İYİ Kİ DOĞDUN UTKU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde BİNA TURU YAPILDI

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Donanma Caddesi üzerinde parke taşları onarıldı

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Başkan Sezer’den başarılı sporculara tebrik

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16