• BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01

Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu tamamlandı SANAT KENTİ GÖLCÜK

Değirmendere 9.08.2022 13:15:34 0
Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu tamamlandı SANAT KENTİ GÖLCÜK

Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu tamamlandı

SANAT KENTİ GÖLCÜK

1993 yılından günümüze gelenekselleşerek devam eden, Vizyon 2023 Projesi kapsamında, Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi iş birliğiyle; Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda 27.’si düzenlenen, Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu kapanış programıyla tamamlandı.

Eserler, Çınarlık Parkı’nda sergilenmeye başladı

Sempozyuma katılan sanatçılar; Bulgaristan’dan Sayın MilenaTaneva, İran’dan Sayın MchammadmoslemSaeid ve Sayın HossienNakhaee, ülkemizden Sayın Çağrı Gözkonan, Sayın Sevinç Çiçek, Sayın Tansel Çeber’in yaptığı eserler, Çınarlık Parkı’nda sergilenmeye başladı.

Katılım yoğun oldu

1993 yılından bu yana yapılan Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’nun 27.si, geçtiğimiz Cuma akşamı Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda yapılan programla birlikte son buldu. Gerçekleştirilen programa, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Nihat Abiş, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süreyya Temel, KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hünkar Yılmaz Ianiello, Bölüm Başkan Yardımcısı ve Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Dr. Zekeriya Erdinç, MHP Gölcük İlçe Başkanı Derya Çavdar, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, yönetimi ve yürütme kurulu üyeleri, Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) Başkanı İsmail İkiz ve dernek üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Şentürk, ‘Sanat çalışmaları, kentin estetik kültürünün artmasına önemli katkı veren bir olgudur’

Gerçekleştirilen sempozyumda ilk olarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı’mız okundu. Sonrasında ilk konuşmayı yapan Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, “Bir kentin gelişmişliği, birçok parametre ile ölçülür. Kentin fiziksel yapısı, ekonomik durumu, evrensel insan hakları değerleri ve sanat kültür çalışmaları bunlara örnektir. Bunun içerisinde en önemlisi de muhakkak ki kültür sanat çalışmalarıdır. Gölcük, kültür sanat çalışmaları açısından zengin bir kent. Sanat çalışmaları, kentin estetik kültürünün artmasına önemli katkı veren bir olgudur. Kentin estetik kültürü arttığı zaman kenti sevmek, insanların kendilerini kente ait hissetmeleri daha kolay hale gelir. Dolayısıyla sanatın kenti sahiplenmeye ve onu yaşamaya yönelik önemli bir etkisi vardır. Gölcük de bu anlamda çok zengin bir kent. Çeyrek asırı geçen bir sempozyumdan bahsediyoruz. Kesintisiz devam eden ve sadece Kocaeli, Marmara, Türkiye’de değil, tüm dünyada adı geçen çok önemli bir sempozyumdan bahsediyoruz. Bu sempozyum, sadece belediyemiz veya üniversitemiz tarafından yapılabilirdi ama yıllardır ortak akıl, birlikte çalışma kültürünün bir sembolü olarak Kocaeli Üniversitemiz, Gölcük Belediyemiz ve Gölcük Kent Konseyi işbirliği ile yapılmakta. Bu sempozyumun gerçekleştirilmesinde başta Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer ve çalışkan ekibine buradan teşekkür etmek istiyorum. Yine Kocaeli Üniversitesi Rektörümüze, Heykel bölümüne ve akademisyen arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Kaymakamımız, her olayda arkamızda kale gibi duruyor, destekliyor. Sayın Cengiz Karabulut’a buradan Gölcük halkı adına teşekkür etmek istiyorum. Kent Konseyi’ndeki değerli çalışma arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Sanatçılarımıza teşekkür ediyor, sempozyumun yıllarca Değirmendere’nin sembolü olarak devam etmesini diliyorum” dedi.


Laniello, ‘Bu sempozyum, yerel yönetim ve üniversite işbirliğine çok büyük bir örnek’

KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hünkar Yılmaz Laniello, “Ben ilk defa Değirmendere’ye 2003 yılında geldim. O zamanlarda genç bir heykeltıraştım. Şimdi bu kadar aradan sonra bu sempozyumu tekrar gerçekleştiriyor olmak biz heykeltıraşlar için çok önemli. Bu sempozyum, yerel yönetim ve üniversite işbirliğine çok büyük bir örnek. Çok uzun süredir yapılabilmiş ve bazı atlamalara rağmen yapılabilmiş, yurtdışında adını duyurabilmiş bir sempozyum. Ben öncelikle bu sempozyumu sahiplenen Değirmendere halkına çok teşekkür ediyorum. Buradaki işlerin benimsenmesi, sevilmesi onların sayesindedir. Dolayısıyla onlara çok teşekkür ediyorum. Bu seneki sempozyumda da 17 günlük süreçte sanatçılar çalışarak ortay paylaşımla heykellerini yaptılar. Bu heykeller artık Değirmendere’nin bir parçası, burada yaşamaya devam edecekler. Biz gelecek yıllarda da yeniliklerle devam ettirmeyi çok istiyoruz” dedi.


Temel, ‘Gölcük ve Değirmendere halkına şükranlarımı iletiyorum’


KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süreyya Temel, “Ben açılışa gelemedim ama kapanışta buradayız. Emeği geçen herkese, resmi kurumlarımıza, Gölcük ve Değirmendere halkına şükranlarımı iletiyorum. Üniversitemiz ve yerel yönetimin işbirliği ile önümüzdeki sene daha geniş kapsamlı bir sempozyum düzenleyeceğimizi tahmin ediyorum. Aristoteles, ‘İnsan sosyal bir hayvandır’ der. Ne kadar sosyalleşir, üniversite ile halkı bir araya getirirsek çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Sanatçılarımıza da birkaç söz söylemek istiyorum. Sanatçılarımızın performansından ötürü çok mutluyuz. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.


Sezer, ‘Çok uzun yıllardan bu yana devam eden önemli bir etkinlik, başarılı bir şekilde gerçekleştirildi’


Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Vizyon 2023 Projesi, gerçekten çok önemli. Üniversite ile yerel yönetimlerin işbirliğinin somut olarak neler yapabileceğinin örneğini teşkil ediyor. Vizyon 2023 projesinin bazı projelerinde Gölcük Kent Konseyi üyesi olarak ben de bulundum. Bu kapsamda yapılan bir etkinlikte bulunuyoruz. Dolayısıyla burada aslında en önemli faktör, buna sahip çıkan Kocaeli Üniversitesi ve onun kıymetli akademisyenleri ve çok değerli Gölcük Kent Konseyi’dir. Çok uzun yıllardan bu yana devam eden önemli bir etkinlik, başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Ben bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde öncelikle Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sayın Sadettin Hülagü’ye vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Yine aramızda bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süreyya Temel beyefendiye, Heykel Bölüm Başkanı Hünkar Yılmaz hanımefendiye, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Zekeriya Erdinç beyefendiye, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Sayın Dr. Metin Şentürk’e, kıymetli yürütme kurulu üyelerine, Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nin kıymetli Başkanı İsmail İkiz ve değerli üyelerine, sempozyumumuza katılan kıymetli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Karabulut, ‘Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek sempozyumun cumhuriyetimizin 100. yılı temalı olması, oldukça önem arz etmektedir’


Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, “Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’. Sanata, kültüre, edebiyata verilen önem, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biridir. 27. kez bu sempozyumu gerçekleştiriyoruz. Artık bu sempozyumun ilçemizde kurumsallaştığının bir göstergesidir. 27 yıl az bir zaman değil. 27 yıl önce bir ilçe ölçeğinde nerelerde bu tür aktivitelerin yapıldığını düşünün, zannediyorum ki çok fazla yoktur. Bu da Gölcük’ün diğer yerleşim yerlerinden farkını göstermesi açısından oldukça manidardır. Bu aktivitelerin, önümüzdeki yıllarda da genişleyerek devam etmesi, bizim öncelikli hedeflerimizden biri olmalı. Önümüzdeki yıl, cumhuriyetimizin 100. Yılını idrak edeceğiz. Buradan bir öneride bulunmak istiyorum. Önümüzdeki yıl yapılacak sempozyumun cumhuriyetimiz temalı bir çalışma olmasını arzu ediyoruz. Bizler de önümüzdeki günlerde oluşturacağımız komisyonlarla cumhuriyetimizin yüzüncü yılını her aya bir etkinlik olacak şekilde kutlamayı planlamayı düşünüyorduk. Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek sempozyumun cumhuriyetimizin 100. yılı temalı olması, oldukça önem arz etmektedir. Burada birkaç güzelliği birlikte yaşıyoruz. Bunlardan biri üniversite, yerel ve merkezi yönetimlerin işbirliğidir. Yakın zaman öncesine kadar yerel yönetimler, merkezi yönetim ve üniversite arasında bu kadar yoğun bir işbirliği maalesef yoktu. Şimdi bakıyoruz, özellikle Kocaeli Üniversitemiz ve üniversitemizin çok kıymetli rektörü, bu konuda işbirliği hususunda oldukça sıcak bir yaklaşım sergiliyor. Bunu ilçemizde eğitim – öğretimi devam eden yüksekokullarımızda da görüyoruz. Oralarda sanayi, yerel yönetim ve üniversite işbirliğinin en güzel örneklerini görme şansına sahip oluyoruz. Bu birlikteliğin, işbirliğinin, koordinasyonun bundan sonraki süreçte de yoğun bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum. Sempozyumun gerçekleştirilmesi konusunda emek sarf eden, gayret gösteren, sanata ve kültüre oldukça önem veren başta kıymetli Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına, birçok örnek projeyi uygulamaya koyan Kent Konseyimize, üniversitemize, çok kıymetli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda bu sempozyumun daha evrensel bir hale gelerek devam etmesini temenni ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Ahşap Heykeller ve GFSD üyelerini fotoğrafları incelendi


Konuşmaların ardından sempozyumda heykelleri ortaya çıkaran sanatçılar, asistanları ve proje yürütücüsü Öğr. Gör. Dr. Zekeriya Erdinç’e plaket ve sertifikaları, protokol tarafından verildi. Ardından sempozyum süresince sanatçılar ve yaptıkları eserlerin bulunduğu ve GFSD üyelerinin çektiği 23 adet fotoğraf, protokol tarafından incelendi. Son olarak yapılan heykeller hakkında sanatçılar tarafından davetlilere bilgiler verildi ve program tamamlandı. 


Gölcük ADSM’de 23 Nisan kutlaması

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Gençlik Kolları 23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Ay, ‘23 Nisan Atamızdan Bize En Büyük Armağandır’

Kocaelispor Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu

Karting Sezonuna Coşkulu Açılış 

23 Nisan Çocuklarla Güzel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun ÇOCUKLARIMIZ GURURUMUZDUR

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Gölcük Otizm Derneği Bandırmalı misafirlerini ağırladı KIRMIZI BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Sahra başkanın ilk talimatı OKULLARA AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, ‘DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK BAYRAM’

Kocaeli’nin dört bir yanından gelen doğa severler GÖLCÜK’TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, ‘MÜCADELEMİZ TAM DEMOKRATİK, SOSYAL VE ADİL TÜRKİYE MÜCADELESİDİR’

Denizevler Mahallesi Muhtarı Kadir Demir, 23 NİSAN ETKİNLİĞİ İLE ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kooperatif Üyeliğinden Doğan Bitmeyen Çile

  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’den 23 Nisan Mesajı

HAYDİ ÇOCUKLAR GÖLCÜK ANITPARK’TA 23 NİSAN COŞKUSUNA

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın, ‘GELECEĞİMİZ SİZSİNİZ ÇOCUKLAR!’

Değirmendere’de küp taş tamiri

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Başkan Gökçe Muhtarlarla Buluştu

Kaymakam Kalkar’dan Başkan Söğüt’e Ziyaret

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, “ÇOCUKLARIMIZ UMUDUMUZDUR”

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

BİR BUÇUK YAŞINDAKİ BEBEĞE BİBER GAZI SIKTI

Başiskele 23 Nisan Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayacak

Hisareynspor’da başkanlık değişimi yaşandı YENİ BAŞKAN ÖNER KAYA

Gölcükspor Keşanspor’u 4-2 mağlup etti

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

Uyarı tabelaları zarar görmeye devam ediyor

Gölcük’e yeni atanan Okul Müdürleri belli oldu

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI’

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “PROJELER GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Büyükakın, “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”

İlknur ve Emre Sarıel çiftinin  biricik oğulları Utku 1 yaşına girdi İYİ Kİ DOĞDUN UTKU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde BİNA TURU YAPILDI

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Donanma Caddesi üzerinde parke taşları onarıldı

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Başkan Sezer’den başarılı sporculara tebrik

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16