DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’lü Osman Ay yeni yaşını dostları ve sevenleri ile kutladı 55 YILLIK GÜZEL HAYAT

Gölcük’lü Osman Ay yeni yaşını dostları ve sevenleri ile kutladı

55 YILLIK GÜZEL HAYAT

İlçemizin sevilen esnafı Osman Ay, yeni yaşını dostları ve sevenleri ile kutladı. 55 yıllık hayatında güzel dostluklar edindiğini belirten Osman Ay, bu mutlu gününde kendisini hatırlayan, arayan, soran ve mesaj çeken tüm dostlarına teşekkür etti.

‘Yaşı her ne olursa olsun yakın arkadaşlar ile samimiyet hat safhadadır’

Ay, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Bu özel günümde dostları yalnız bırakmadılar. Kocaeli Pişmaniyeciler Derneği Başkanı Mustafa Şahin kardeşimiz Pişmaniye çeşitlerinden getirerek, hediye etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yüce Rabbim hepsinden razı olsun sevmek sevilmek ve bu güveni kazanabilmek çok özel bir duygu tarifi yok. Gökyüzü Ay’sız Dünya da Osman Ay’sız olmaz.  Önümüzü beraber geçirdiğimiz dostlarımızın ve arkadaşlarımızın bizde yeri muhakkak çok büyüktür. Nitekim iyi günlerimizde beraber gülüp eğlenirken kötü günlerimizde bizlere dert ortağı olan gerçek dostlarımızın kıymetini bilmemiz gerekir. Ömür denilen 3 günlük dünyada her zaman gerçek ve samimi dostluklar kurmak için gayret edilmelidir. Kurulan dostluklarında kıymeti yabana atılmamalıdır. Çünkü kurulan samimi arkadaşlıklar sayesinde zor günlerimizde dayanacak bir omuz güzel günlerimizde de sevincimizi ortak olan bir dost kazanmış oluruz. Yaşı her ne olursa olsun yakın arkadaşlar ile samimiyet hat safhadadır.  Ömür dediğin bu yolculukta pek çok insan tanırsın fakat dostum dediğin bir elim parmaklarını geçmez seni sevenleri el üstünde tut ki kalplerinde hiç solmayan bir çiçek gibi taze kal. Gerçek bir dostun değerini ne gece parlayan yıldızlar ne de gündüzü bize getiren güneş açığa çıkarabilir. Hayatın hızlı geçmesine bir yaşı daha geride bırakma ne üzülme en güzel yıllar çabuk geçen yıllardır derler. Hayatı yenecek kadar güçlü hayattan beklentilerini alacak kadar umutlu umudunu yitirmeyecek kadar inançlı mutlu ve sevgi dolu günler senin olsun’ dedi.

‘Rüya; Biz uyurken kalbimizin tuttuğu bir dilektir’

Ay’a dostları, ‘Gönüller birdir dünyalar ayrı olsa da arkadaşlıklar sevgiler aşklar yalan olsa da umurumda değil dünya yansa da biz dostu unutmayız dost uzakta olsa da. Güller Laleler bütün çiçekler solar, çelik ve demir kırılır ama sağlam arkadaşlık ne solar ne de kırılır. Rüya; Biz uyurken kalbimizin tuttuğu bir dilektir .Arkadaş ;Uçmayı unuttuğunuzda bize kanatlarını açan bir melektir Hayal Gücü; Bizi bilmediğimiz yerlere uçuran bir rüzgârdır ve Hayat ; İçinden ne çıkacağını bilmesek de açmamız gereken bir zarftır açtığım zarflardan hep güzel şeyler Çıksın Osman Ay’ dediler.

‘Aşure Paylaşmaktır’

 ‘Aşure Günün hayırlara vesile olmasını diliyorum’ diyen Osman Ay, ‘Muharrem ayı ve Aşure günü size ve tüm sevdiklerinize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Değerli Kardeşlerim; Aşure günü orucunun bir önceki yılın günahlarına kefaret olmasını Allah’tan umarım.  Aşure’nin içinde yer alan Muharrem ayı aynı zamanda Hz. Peygamber (S.A.V.)’ın torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehli Beyt mensubu 70’den fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbelâ da şehid edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir.

‘200 Kase Aşure Dağıttı’

Aşure Günü münasebetiyle 200 kase Aşure dağıttığını söyleyen Osman Ay, ‘Kerbelâ da acımasızca şehit edilen Hz.Hüseyin ve arkadaşları bu hadisedeki Asil durum ve haksızlıkla karşısındaki onurlu mücadelesi ile bütün müminlerin gönüllerinde taht kurmuş ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler ise insanlığın artık vicdanında mahkum edilmiştir. Aşure Paylaşmanın dayanışmanın birlikteliğin ve sevginin ifadesi bolluk ve bereketin simgesidir. Milletimiz asırlar sürdürdüğü gelenekle bugünde; Farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları birlik gibi kültürümüzün önünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynayıp aşure aşı yapmaya birlikte yaşamanın sembolünü yaşarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir. Aşure ve Muharrem ayının tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini tüm kalbimle dilerim Aşure gününde Sevgilerimizi de Paylaşalım güzel günler milletimizin olsun’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.