DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ‘BERABERLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK’

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, yaptığı haftalık basın açıklamasında önemli konulara değindi. Başkan Aynacı, Ankara’da bir Cemevi’ne yapılan saldırıya dikkat çekerek, ‘Türk Millet birdir ve beraberliğimizi bozmalarına müsaade etmeyeceğiz’ dedi.

‘Cemevi’ne yapılan saldırıyı kınıyorum’

Başkan Aynacı, açıklamasında, ‘Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir Cemevi’nde yaşanan provokatif saldırı gösteriyor ki,kendilerinden olmayana karşı yapılan bu ötekileştirme, iktidarın böl yönet politikasının acı sonuçlarındandır. Alevi vatandaşlarımızı tedirgin eden bu saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun diyorum.Türk Milleti birdir ve beraberliğimizi bozmalarına müsaade etmeyeceğiz.Beraberliğimize pusu kuran her kötü  niyetin karşısında olacağız’ diye konuştu.

‘Halkımızın yüzde 87’si sığınmacıların gönderilmesini istiyor’

Aynacı, ‘Halihazırda ülkemizin gündemini meşgul eden sığınmacılar meselesi,son zamanlarda İlçemizde de asayiş sorunları ile dikkat çekmektedir. Özellikle kaçak yollardan yurda giriş yapan ve genç erkek gruplarının oluşturduğu Afganların, ilçemiz genelinde kaçak girişleri önlenememektedir.Kocaeli Milletvekilimiz Lütfü Türkkan konuyu meclise taşımış ve Gölcük’teki huzursuzluğa ve bu durumun vehametine dikkat çekmiştir. Daha önce de ilçemize ve ülkemizin geneline yerleşen Suriyeli sığınmacıları ise, halkımızın yüzde 87.3’ü ülkelerine gönderilmesini istemektedir. İktidar ise, kendi çiftçisini değil, Suriyeli çiftçinin geleceğini düşünüyor.Neymiş Suriye ‘den 100 bin küçükbaş hayvan getireceklermiş Türk çiftçisi dertleriyle bir başına kalsın, sen git Venezuela’ da tarım yap…Çiftçilerimiz artan maliyetlerden dolayı ekemediği, biçemediği, gübresini bile atamadığı için boş kalan topraklarıyla bir başınayken,Venezuela’da tarım yapmakla övünüyorlar. Çok yazık’ dedi.

‘İktidarımız yakın’

‘Ne yazık ki,artan enflasyon ve beraberinde sistemin çöküşü bankaları da etkilemiştir’ diyen İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı,’Banka kredilerine ulaşmak iyice zorlaştı. Mesela firmaların kredi talepleri karşılanmadığı gibi, çok yüksek maliyetler ortaya çıkıyor. Bu konuda şikayetler çığ gibi büyüyor. Ayrıca Kur Korumalı Mevduat Sistemi ucubesi için ödenen para, tarıma ve öğrenci burslarına ödenen paranın toplamından daha fazla ne yazık ki… Ve bu ay Kur Korumalı Mevduat sahiplerine devletin kasasından ödenecek miktar 87 milyar lira.Bu parayla ülkemizin bir çok problemini çözmek varken neden bu yanlışta ısrar ediliyor?’ dedi.

Antidepresan kullanımına dikkat çekti

Aynacı, son olarak, ‘Milletimizin baş edemez hale geldiği sıkıntılardan ve sorunlardan ruh halini en iyi anlatan bir detaya dikkat çekeceğim. 2003 yılında kullanılan antidepresan ilaçları 14 bin 238 kutu iken, bu rakam 2021 yılında 59 bin 641 kutuya ulaşmıştır.Vatandaşımızın ne hale geldiğini anlamak için, bundan daha iyi bir istatistik olur mu? İşte milletinden kopan bir iktidarın yaşattığı acılar. Bu adaletsiz düzenin değişmesine sayılı günler kaldı’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.