DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kazenfer, Döviz Piyasasını değerlendirdi ‘DÖVİZDE HAREKETLİLİK MERKEZ BANKASI’NIN KARARINA BAĞLI’

Kazenfer, Döviz Piyasasını değerlendirdi

‘DÖVİZDE HAREKETLİLİK MERKEZ BANKASI’NIN KARARINA BAĞLI’

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in Vezne Sorumlusu Müjdat Kazenfer döviz piyasası hakkında önemli bilgiler verdi. Kazenfer yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki günlerde dövizde şu an için bir düşüş beklenmiyor” dedi.

“Dövizde hareketlilik devam ediyor”

Kazenfer yaptığı açıklamada, “Dövizde hareketlilik devam ediyor. Bilindiği gibi tüm ülkelerde enflasyon rakamlarının yüksek çıkması, dövizde yukarı yönde hareketliliğe neden olmakta. Amerika Birleşik Devletleri’nde Haziran ayındaki enflasyon rakamı, 9,1 ile son 41 yılın en yüksek seviyesindeydi. Geçtiğimiz gün de gelişmekte olan ülkelerin gözü, Amerika’nın Temmuz ayı enflasyon verilerindeydi. Enflasyonun düşüp düşmeyeceği merak ediliyordu. Piyasanın beklentisi de yüzde 8,7 çıkacağı yönündeydi ancak açıklanan rakam 8,5 oldu. Bu da Euro, Dolar paritesinde, Euro’nun değer kazanmasında etkili oldu. Dövizin yukarı çıkmasında en büyük etken, enflasyon rakamları dediğimiz enerji, petrol gibi tüketim ürünlerinde. Biraz düşük çıkmasının nedeni de Brent petrolün düşmesiydi. Böylelikle enflasyonda düşüş görüldü” dedi.

“Önümüzdeki günlerde dövizde iniş ve çıkışların olabileceğini düşünüyoruz”

Sözlerine devam eden Kazenver, “Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in faiz artıracağı sinyalleri yine devam ediyor. Bizim de enflasyonla mücadelemiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde dövizde şu an için bir düşüş beklenmiyor. Gözler, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz toplantısında olacak. Faizlerin düşüp düşmeyeceği bu toplantı sonucunda açıklanacak. Piyasaların beklentisi, 14 baz puanda sabit kalınacağı yönünde. Bu kararın dışında çıkacak bir karar sürpriz olur. Önümüzdeki günlerde dövizde iniş ve çıkışların olabileceğini düşünüyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.