DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Türk Sağlık-Sen’den İl Sağlık Müdürü Pehlevan’a ziyaret ‘MÜJDELİ HABERİ VERECEĞİZ’

Türk Sağlık-Sen’den İl Sağlık Müdürü Pehlevan’a ziyaret

‘MÜJDELİ HABERİ VERECEĞİZ’

İl Sağlık Müdürlüğü ile Ziraat Bankası arasında yapılan protokolün günün şartlarına göre revize edilmesi için Türk Sağlık Sen, İl Sağlık Müdürünü ziyaret etti

‘SAĞLIK MÜDÜRÜMÜZDEN HASSASİYET BEKLİYORUZ’

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Serkan Kökduman, Osman Ayaş, Serap Koçhisar, İl Sağlık Müdürlüğü İş Yeri Baş Temsilcisi Mevlüt Dinçer ile birlikte Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlivanı makamında ziyaret etti. Şube başkanı Çeker “İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda görev yapan personelin maaşlarının banka üzerinden ödenmesi için İl Sağlık Müdürlüğü ve Ziraat Bankası arasında 06.11.2019 Tarihinde yapılan Protokolün günümüz şartlarına göre revize edilerek güncellenmesi zaruridir. Birçok ilde yapılan protokollerin revize edilmesi için gerekli girişimler sağlık müdürlükleri tarafından başlatılmıştır. Kocaeli’nde ise yaklaşık 12 – 13 Bin personelin talep ve isteği için bu gün buradayız. Sayın Sağlık Müdürümüzden hassasiyet bekliyoruz.”Diyerek sözlerini sonlandırdı.

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlivan yapmış olduğu konuşmada “Ülke genelinde olduğu gibi, ilimizde görev yapan sağlık çalışanlarının ve sendikaların promosyon protokolünün revize edilmesi hakkında yoğun talepleri var. Gerekli çalışmaları başlattık. Çalışanların hak ettiklerini almaları için gerekeni yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Yakında çalışanlara müjdeli haberi vereceğiz.” Dedi. Ziyaret için Çeker ve heyetine teşekkür etti.

‘BANKALARA YATIRILAN MİKTAR ARTTI’

Şube Başkanı Çeker ziyaret sonrası çıkışta yapmış olduğu açıklamada “Ekonomik gelişmelere bağlı olarak son dönemde bankalara çalışanlar adına yatırılan paraların meblağı yükselmiştir. Güncel promosyon anlaşmaları da daha yüksek rakamlara ulaşmıştır.Buna karşın daha önceden anlaşma yapmış olan kurum ve kuruluş çalışanları çok daha düşük tutarlarda promosyon almıştır. Böyle olunca bankalara kamu çalışanları adına yatırılan miktar arttığı halde çalışanlarımıza düşük promosyon ödemeleri yapılmaktadır.

‘BANKALAR AVANTAJLI, ÇALIŞANLARIMIZ İSE MAĞDUR’

Bu durumda önceden anlaşma yapan bankalar avantajlı, çalışanlarımız ise mağdur olmaktadır. Bu mağduriyetin giderilmesi amacıyla kamu çalışanları adına bankalarla geçtiğimiz yıllarda yapılan promosyon anlaşmalarının güncellenmesi gerekmektedir.Yaşanan gelişmeler karşısında, bankaların promosyon ödemelerini piyasa gerçekleri çerçevesinde yeniden belirlemesi zaruri hale gelmiştir. Gelinen noktadan bankalar emeklilere dahi 8500 TL promosyon ücreti vermeyi taahhüt etmektedirler.

‘ŞÜPHEMİZ YOKTUR’

Bu rakam her gecen gün yükselmektedir. Diğer kurum ve kuruluşlarda ise protokoller gözden geçirilmeye başlanmış ilgili Bankalar ile diyaloğa geçilmiş anlaşma sağlanan kurumlar ile yapılan protokol yenilenmiş anlaşma sağlanamayanlarla ise cezai müide olarak kamu kurumlarındaki gecikme faiz oranları çerçevesinde cezai müideyi bankaya ödenerek protokolüsonlandırmıştırlar. Sayın il Müdürümüz Yüksel Pehlivan konuya göstermiş olduğu hassasiyetve çalışandan yana, haktan ve emekten yana tavır alacağından şüphemiz yoktur. Kendisi de bunu ifade etmiştir.

‘KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Protokolün yenilenmesi hakkında il müdürlüğünün yapacağı çalışmayı sendika olarak destekliyoruz. Promosyon konusunda çalışanlara vereceği müjde için, çalışanlar adına İl Sağlık Müdürü Pehlivan şimdiden teşekkür ederiz. Çalışanlar adına Türk sağlık Sen olarak konunun takipçisi olacağız. Konu hakkında yakın zamanda çalışanları kamuoyun bilgilendireceğiz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.