DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yeşil Sanayi Satranç Turnuvası bu kez ‘Yeşil’likler içindeki BİZİMKÖY’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yeşil Sanayi Satranç Turnuvası bu kez ‘Yeşil’likler içindeki

BİZİMKÖY’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çevre ve iklim değişikliğine karşı sanayi kuruluşlarının AB Yeşil Mutabakatı’na uyumu ile rekabet güçlerini artırmalarını sağlamak için farkındalık yaratmak amacıyla Kocaeli Sanayi Odası’nın desteğiyle düzenlenen ‘Yeşil Satranç – Yeşil Sanayi Satranç Turnuvaları’nın üçüncüsü, 30-31 Temmuz tarihlerinde BİZİMKÖY Engelliler Üretim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gerek bulunduğu yeşil lokasyon gerek misyonu ve üretimlerinin kalitesi ile turnuva katılımcılarının büyük beğenisini toplayan BİZİMKÖY adına Genel Müdür Hüsnü Bayraktar, ilk defa böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ve son derece mutlu olduklarını dile getirdi.

3 farklı kategoride yarışan satrançseverin 30’unun ödül aldığı turnuvada, verilen kupa ve madalyaların yanı sıra, Bizimköy’de üretilen giyim ürünlerini satan HipHub mağazasından satın alınan t-shirtler her kategoride ilk 3’e ‘Yeşil Satranç’ tarafından hediye edildi.

Örnek proje, ‘BİZİMKÖY’ büyük beğeni topladı

Turnuvanın ilk gününde sporcular içeride yarışırlarken, Turnuva Koordinatörü eşliğinde tesiste kısa bir gezinti yapan ve BİZİMKÖY’ün kuruluş öyküsünü ve şu anda yaptığı işlere ilişkin bilgilendirmeyi  dinleyen veliler, ilk kez gördükleri ve gezme imkanı buldukları böyle bir yerde turnuvada olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdiler. 500’e yakın çalışanının yüzde 90’ından fazlası engellilerden oluşan üretim merkezindeki tekstil ürünleri kalitesi ile ayrıca beğeni topladı. Turnuvanın ilk günü birkaç çalışan ile sohbet fırsatı da bulan veliler, Kocaeli’nin hatta Türkiye’nin alanındatek olan bu örnek projeden çok etkilendiklerini dile getirdiler. Veliler, turnuvanın ikinci gününde ise hemşire, ilk yardım eğitmeni, aile danışmanı Bedia Kurtaran’dan küçük kazalarda neler yapılması gerektiğine dair ilk yardım bilgileri aldılar, merak ettiklerini sorup yanıtlarını aldılar.

2 milli sporcu, Yeşil Sanayi Satranç Turnuvası’nda ilk 3’e girdi

Kocaeli Sanayi Odası öncülüğündeki ‘Yeşil Sanayi Buluşmaları Satranç Turnuvaları’ Kocaeli Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü tarafından da destekleniyor.

Turnuvanın 10 yaş ve altı kategorisinin ödüllerini, bu kategoride 3. olan Ayeser Levent Akbay’ın annesi de olan Turnuva Direktörü Belma Özgen Akbay ve turnuvaya ailece katılan, yine bu kategoride ilk 10’a giren sporcu Pars Haznedaroğlu’nun annesi Burçin Anık verdiler. 10 yaş ve altı kategorisinde Görkem Manav 1., milli sporcularımızdan Ela Alya Yıldırım 2. ve Ayeser Levent Akbay 3. oldular.

Turnuvanın 14 yaş ve altı kategorisinde Ege Serhan Yıldız 1. olurken Ege Özcan 2., Zehra Dila Duman 3. olurken ödülleri turnuva Başhakemi Meltem Karadağ ve HipHub mağaza Müdürü Yasemin Öksüz verdiler.

Açık kategoride ise kategorinin şampiyonu İzmir’den turnuvaya katılan, 2013 doğumlu, milli sporcularımızdan Doruk Taşdemir oldu. Açık kategoride birçok farklı yaşta sporcu ile yarışma fırsatı bulan satranç severlerden Mehmet Kıvanç Demir 2., Enes Sert ise 3. oldular. Açık kategorinin ödüllerini ise BİZİMKÖY Satınalma Sorumlusu Semih Korkmaz verdi.

Gelenekselleştiği üzere, 2 gün boyunca çay kahve ikramının olduğu turnuvanın ilk günü sporculara sandviç ve meyve suyu da ikram edilirken, çocuklar güvenli bir şekilde açık alanda oynayarak eğlendiler. Birçok veli ise ödül töreni sonrası Yeşil Satranç tarafından hediye edilen t-shirtler’in satıldığı mağazaya uğrayarak farklı ürünlerden de satın aldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.