• BIST 100

    10240,25%0,31
  • DOLAR

    32,37% 0,05
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2395,27% -0,05
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Fonangels İş Dünyası Buluşmaları Programına Bakan Kirişçi katıldı ‘HER GÜN YENİ BİR BAŞARI HİKAYESİ SERGİLİYORUZ’

30.10.2022 11:03:52 0
Fonangels İş Dünyası Buluşmaları Programına Bakan Kirişçi katıldı ‘HER GÜN YENİ BİR BAŞARI HİKAYESİ SERGİLİYORUZ’

Fonangels İş Dünyası Buluşmaları Programı, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin teşrifleri ve Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Bilişim vadisi konferans salonunda düzenlenen programa; Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir,  KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katılım Finans  Dairesi Başkanı Dr. Tarık Akın, Vakıf Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bülent Taban,  Fonangels Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kuş ve sanayiciler ile çok sayıda iş insanı katıldı.

Fonangels Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kuş’un açılış konuşmaları ile başlayan programda Kitle Planlama Nedir? Fonengels Sistem Güvenliği ve Neden Fonengels? konularında bir video gösterimi gerçekleştirildi.

Vakıf Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bülent Taban,  Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katılım Finans Dairesi Başkanı Dr. Tarık Akın ve KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt’un konuşmalarının ardından Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi yaptığı konuşmalarında; “Öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.

Türkiye’de Tarımda ve Diğer Alanlarda Ciddi Manada Bir Dijitalleşme, Teknoloji Kullanımı ve Bunun Yaygınlaşması Çok Hızla Gerçekleşti.

‘Bu kuşak her alanda çağ atlatabilecek çalışmalar yürütüyor’

TEKNOFEST kuşağının ülkemize çağ atlatabilecek çalışmalar yürüttüğünü belirten Bakan Kirişçi; ‘Belki dünden iyi bahsederek bugünü daha iyi anlamamız ve yarınada ne şekilde bakacağımız sorusunu büyük ölçüde aşmış olduk. Bazı yörelerde makamcılar, çoğu yörelerde de icat çıkarma gibi içimizdeki birşeyler yapma arzusu, gençliğin verdiği o dinamizmin üretime, Ar-Ge’ye dönüştürme isteği ve çabası hep frenlendi, durduruldu. Dolayısıyla ülke olarak bunda çok zaman kaybettik, gençliğimizi kaybettik. Para bir şekilde bulunur. Önemli olan akıl teri dökebilen sizin elinizdeki insan kaynaklarıdır. Buna biz Ar-Ge diyoruz.Elbette Ar-Ge çok önemli. Ama Ar-Ge’nin üretmiş olduğu bir takım ürünleri üretmek adına da girişimcilerin mutlaka olması gerekiyor. Devamında bu kesimin bir finansal gücünün de olması elbette ki lazım. Aslında kendi kadim kültürümüzde de var bunlar. Ama biz pek çok alanda olduğu gibi bu alanda da kendi kültürümüzle kopmuş ve dolayısıyla bizden alıp isimlerini değiştirerek tekrar bize pazarlanmasına rıza gösterir hale gelmişiz. Bugün çok şükür Türkiye’de tarımda ve diğer alanlarda ciddi manada bir dijitalleşme, teknoloji kullanımı ve bunun yaygınlaşması çok hızla gerçekleşti. Bir TEKNOFEST kuşağı çıktı.Bu kuşak bugün her alanda gerçekten bu ülkeye çağ atlatabilecek çalışmalar yürütüyor.’

‘Yerli ve Millilik oranı yüzde 20’den yüzde 80’e çıktı’

Türkiye’de yerli ve millilik oranının %20’lerden %80 oranına çıktığını belirten Bakan Kirişçi; ‘Türkiye %20 olan yerli ve millilik olan oranını savunma sanayinde bugün %80’e çıkardıysa biz bu gençliğe borçluyuz. Bu gençlik sayesinde hamd olsun aklımıza gelenin en iyisini yapabilme noktasında hergün yeni bir başarı hikayesi sergiliyoruz. Bundan dolayı da Türkiye artık 780 bin kilometrekaredeki kara, 462 bin kilometrekarelik bir Mavi Vatandan müteşekkil ve bu sınırlara hapsedilmek istenen bir ülke olmayacağını dünyaya haykırdı. Gerek bölgesel, gerekse global düzeyde bir oyuncu olduğunu gösterdi. Herkes birbiri ile kavga ederken adeta vur vur diye tempo tutarken biz bu vuruşmanın kimseye faydası yok bundan kazanlar elbette vardır yada olacaktır ama dünyanın  gerçek anlamda barışa, sulha ihtiyacı var dedik. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın izlemiş olduğu o dirayetli, doğru, yerinde ve tutarlı dış politikayla elde edilmiştir. Ülkemizi ziyaret edenlerin renklerine ve geldikleri ülkelerine bakarsanız bu değişimi çok net olarak görürsünüz. Son dönemde adeta sıraya girdiler. Siz arada olun, moderatörü olun kışın gelmesiyle doğalgazımız kesilirse donmayalım diye Avrupalılar bize rica ediyor’ diye konuştu.

‘Bu Ülkenin Çiftçisi Üretiyor’

Tahıl koridorunun açılması meselesinin dünyayı rahatlattığını belirten Bakan Kirişçi; ‘Tahıl koridorunda bugün itibariyle 9 milyon ton bir gemi geçişi gerçekleşti. 400’e yakın gemi geçmiş oldu. Tahıl koridorundan geçen tahılın  ve gıda ürünlerinin %62’sini Avrupalılar, %21’ini Asyalılar, %12-13’ünü Afrikalılar alıyor. İhtiyacı en fazla olan en geri kalmış ülkeler ise sadece %6,1’ini alıyor. Bu tahıl koridorunun açılması meselesi bile dünyayı rahatlattı. Bir gıda milliyetçiliği vegıda krizinin konuşulduğu bir dönemde bir anda fiyatlar gerilemiş ve özellikle gıdaya muhtaç olan kendi üretemeyen ülkeler bir nefes almış oldu. Biz hamd olsun başından beri aldığımız tedbirlerle gerçekten eli öpülesi üreticilerimizle hem 85 milyon nüfusumuzu doyuruyoruz, hemde ihracat yaparak yolumuza devam ediyoruz. Bunu Türkiye’nin dış ticaretinin %18’ini, Türkiye’de toplanan vergilerin % 10’unu veren Kocaeli’denbelirtiyoruz.Tarımda kendi insanımızı doyurmakla kalmıyoruz, 50 milyon ülkemizi ziyaret eden turistler var onları doyuruyoruz. Onları doyurmak için dışardan yemek siparişi vermiyoruz. Evde pişen yemeklerimizi ikram ediyoruz. Ürettiklerimizi ikram ediyoruz. Yetmedi 21,6 milyar Dolar’a çıktı son açıklanan dış ticaret hacmi rakamlarıyla bizim ihracatımız. Elbette ithalatta yapıyoruz. İhracatımızın ithalatımızı karşılama oranı da %121. Fonangels’in fonlamasında yarar gördüğümüz girişimcilere seslenmek istiyorum. Türkiye’de böyle bir tarım sektörü var. İstikbali olan bir tarım sektörü var. Hepimizin geleceği olan bir tarım sektörü var. Biz sizlerin bu alana da ilgi göstermesini ve bu alanda da önemli bir gelirin olduğunu ifade etmek istiyorum. Doyurmak gerçekten kutsal bir görev ve üreticimiz bunu yapıyor. Bu ülkenin çiftçisi üretiyor. Bizim ormanlarımız var, yeşil vatanımız. Bu ormanlarımızı korumamız gerekiyor. Bunların geliştirilmesi alanında da girişimcilerimizden destek bekliyoruz. Yıllarca Türkiye, Avrupa ile Asya’nın arasında bir köprüdür. Bunun yıllarca biz ne anlama geldiğini idrak edemedik. Bunu gelire, refaha, ekonomiye, istihdamda artışa, ihracatta gelişmeye eviremedik. Ama hamd olsun artık 20 yıldan beri bunun evrildiği, Türkiye’nin stratejik öneminin fark edildiği, gençliğin ne kadar önemli olduğu iyi değerlendirilirse ülkeyi nerelere taşıyabileceğini görmüş olduk. Fonangelsailesine  bu örnek çalışmaları, girişimcilerle bir araya gelmek adına göstermiş olduğu bu anlamlı etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah çok büyük bir platform haline gelecek ve bunların sayısıda her geçen gün artacak. Çünkü hepimizin bir iş yaparken mutlaka sermayeye ihtiyacı var. Buda bu yolla karşılanmış olacak. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diyen Bakan Kirişçi tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Vali Seddar Yavuz ve katılımcılar günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.


BUGÜNKÜ 1. SAYFAMIZ

KAYIP MERVE BULUNDU

UZUNER, “ÖNERGELERİMİZİN VE PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

GÖLCÜK HABER 38 YAŞINDA…

GÖLCÜK’ÜN GEÇMİŞİ GÖLCÜK HABER DE YAZILIDIR…

DAVETLİSİNİZ

SEZER, ‘DEVLET HASTANESİ HAZİRAN’DA AÇILIYOR’

DOÇ. DR. MİNE CAN’DAN KİŞİSEL SERGİ “MOTİFLERLE ANADOLU”

47 SAĞLIK SEN ÜYESİNİN KARADENİZ GEZİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

YILMAZ ‘KONGRE HAZIRLIĞIMIZA BAŞLADIK’

KO-MEK’TE İLK SERGİ KARTEPE İLE BAŞLADI

ANNELER ANITPARK’A BEBEK BAKIM ODASI İSTİYOR

Kavaklı Sahilinde Spor Aletlerinin ÇEVRESİNİN KAPATILMASI İSTENİYOR

KARTEPE MENDERES BULVARINA YENİ ÜSTYAPI

GÖLCÜKLÜ RESSAM İSMET ÇETİN 5. SERGİSİ’Nİ AÇIYOR

ÇAYIROVA BELEDİYESİ, GAZİANTEP BASKETBOL’A ŞANS TANIMADI

YUNANİSTAN’DA GÖLCÜK RÜZGARI

ÇAYIROVA BELEDİYESİ, GAZİANTEP’İ MAĞLUP ETTİ

BAŞKAN DOĞUSEL: “KOCAELİ, DENİZ TURİZMİ OLANAKLARI İÇİN AR-GE ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERMELİDİR”

YENİDOĞAN DERİNCE CADDESİ’NE YENİ ÇEHRE

İlimize Kazandırılacak Yeni Eğitim Kampüsünün Protokolü İmzalandı

GÖLCÜK’TE YİTİRDİKLERİMİZ

GENÇ KIZDAN 3 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

KÖRFEZ BALIK KAYNIYOR AMATÖRLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

BAŞKAN SEZER DOĞRU HAMLELER YAPIYOR...

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramını Anıtpark’ta kutladı HAYATINI KAYBEDEN 36 CAN İÇİN KARANFİL BIRAKTILAR

ŞEHİT RIDVAN GÜRSOY MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

ÖZSOY “İNSANCA YAŞAM İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

VALİ YAVUZ: "1 MAYIS YÜRÜYÜŞLERİNİ GAMER'DEN TAKİP EDİYORUZ"

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16