• BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,45% 0,22
  • EURO

    34,63% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2388,41% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Atatürk’ün Kadınlara verdiği büyük değer DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Genel 5.12.2022 12:48:23 0
Atatürk’ün Kadınlara verdiği büyük değer DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Atatürk’ün Kadınlara verdiği büyük değer

DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği değerin en büyük örneği olan ve Avrupa ülkelerinden yıllar önce kadınlara vermiş olduğu 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 88. yıldönümü Anıtpark’ta düzenlenen program ile yoğun katılım ile gerçekleşti.

Törene katılım yoğun oldu

Programa; “Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve yönetimi, Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral ve Muhtarlar, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşunda görevli kadınlar ve Gölcüklü kadınlar katılım gösterdi.

Kadınlara çiçek takdim ettiler

Tören öncesinde Gölcül Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk ve AK parti İlçe Başkanı Çetin Seymen  Anıtpark’ta bulunan kadınlara çiçek takdim ettiler.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı

Tören ilk olarak Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı  Nurten Turnalı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasını ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı  Nurten Turnalı gerçekleştirdi.

Turnalı, ‘Kadınlarımız dün olduğu gibi bugünde önemli başarılara imza atmaktadır’

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı gün anlam ve önemini belirten konuşmasında, katılımcıları selamladıktan sonra “Biz öyle bir ülkeyiz ki; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, 5 Aralık 1934 tarihinde anayasadaki yasa değişikliği ile dünyanın pek çok ülkesinden önce sevginin ve şefkatin simgesi olan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verildi. Dünyada ki ülkelerin uygarlık yolunda gösterdiği ilerlemeyi, kadına ve aileye  verdiği değerle görebiliriz. Cumhuriyet’in  ilanı  ile birlikte kadınlarımız çok önemli siyasi, hukuki ve Sosyal haklar elde etti. Milletimizin var olma mücadelesinde hiç çekinmeden canını hiçe sayan Türk Kadını demokratik hakkına kavuştu. Önce belediye ve muhtarlık  seçimlerine katılan kadınlar, daha sonrasında meclise girdi.  Kadınlarımız dün olduğu gibi bugünde önemli başarılara imza atmaktadırlar. Eğitimde, sosyal hayatta ve çalışma hayatında birçok alanda kadınlarımızı görebiliriz. Ancak bu tam olarak daha yeteri seviyeye ulaşmış değildir. İleride daha fazla alanda kadınlarımızı görmek en önemli beklentimizdir.  Buradan tüm kadınlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum!  Demokratik haklarınızı kullanarak her platformda kendinize güvenip aday olmanızı ve artık her noktada farkımızı belli etmenizi rica ediyorum. Tabi bunu söylerken de  fırsat  eşitliğinin sağlanması, kadın istihdamın arttırılması, siyasi karar alma mekanizmalarının içinde kadının yeterince yer alması bizler için ayrıca önem teşkil etmektedir.  Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı bu günün, dünyanın bütün coğrafyalarında savaşların  ortasındaki kadınlar için de bir başlangıç olmasını diliyor ve tüm insanlık için savaşsız bir dünya diliyorum. Katılımınızdan ötürü teşekkür eder Türk Kadınına 5 Aralık Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 88. yılını en içten dileklerimle kutlar saygılar sunarım” dedi.

Şentürk, “Güçlü bir ülke için güçlü kadın olması gerekiyor”

Ardından söz alan Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, “Bugün Türk Kadınınaseçme ve seçilme hakkının verildiğinin 88. Yıldönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağının çok ilerisindeki bir vizyonla ortaya koyduğu, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1934 yılında Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verildi. Bu karar milletimizin demokratikleşme yolunda almış olduğu en önemli kararların başında gelmektedir.  Bu karar sayesinde Türk Kadını başta siyaset olmak üzere toplumun her katmanında, sağlıkta, bilimde, siyasette sporda daha fazla yer almaya başladı ki Milletler Cemiyeti 1952 yılında almış olduğu bir kararla ancak Avrupa ve dünyadaki bazı ülkelere kadınlara seçme ve seçilme hakkını ortaya koyabilmiştir, yıllar sonra. Güçlü bir ülke için güçlü kadın olması gerekiyor. Güçlü kadın demek güçlü Türkiye demektir. Evet kadın her alanda var ama baktığımızda siyasetteki kadın erkek eşit oranına baktığımızda aslında istenilen seviyede olmadığını çok net görüyoruz. İşte bugün bu tür sorunlara, konulara dikkat çıkmışın ortaya konmuş günlerdir. Türkiye’de her kesimde bu konu üzerine tartışılacak, çözüm önerileri sunulacak, neler yapılması gerektiği bugün gündeme getirilecek. Bu anlamda bizim temennimiz Türk kadının başta siyaset olmak üzere toplumun her alanında erkekle eşit, fırsat eşitliği çerçevesinde, omuz omuza yer almasını temenni ediyorum. Gününüz kutlu olsun. Hepinizin saygı sevgiyle selamlıyorum İyi günler dilerim” dedi.

Sezer, ‘Kadınlar toplumun her alanında yer almalıdır’

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer katılımcıları selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında, “Türk Kadını tarihin her döneminde toplumsal hayatımızın, milletimizin ve aile yapımızın odağında yer almıştır. Kadınımız sadece siyaset konusunun dışında ekonomik hayatta, diğer üretim alanlarında, sağlıkta, her alanda faaliyette bulunmuş. Ancak Hayatın her alanında bulunan, doğumdan ölüme kadar varlıklarıyla onurlandığımız kadınlarımız ancak 1934 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyetimizi taçlandıran önemli bir gelişme olarak seçme ve seçilme hakkına sahip olmuşlardır. Bu tarih baktığımız zaman Dünya ölçeğinde pek çok Avrupa ülkesinin ve dünyanın pek çok yerinin daha kadına ve seçme seçilme hakkı tanımadı, sosyal hayatta yer almasına müsaade etmedikleri döneminde önemli bir gelişmedir. 2 Dünya Savaşı’nın koşulları esnasında 1944 yılında Fransa’da 1945’te İtalya’da. Savaşın hemen akabinde 1952’de Yunanistan’da ve Avrupa’nın göbeğindeki tam merkezdeki İsviçre’de bu ancak 1971 yılında gerçekleşmiştir. Bu Cumhuriyetin kazanımlarının ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kadına verilen değerin bir aslında sembolü simgesi mahiyetindedir. O günden sonra kadınlarımız sosyal hayatını her alanında yer aldıkları, gibi siyasetin içerisinde de seçime ve seçilme hakkını kullanarak yer almışlardır. Ben bu önemli günü tüm kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Gününü ve Türk Kadınına Seçme Seçilme Hakkının verilişinin 88.  yıl dönümü, özellikle sevginin, şefkatin ve özverinin sembolü olan kadınlarımızın bu önemli gününü kutluyor ve bundan sonra kazanımların daha ileri noktalara taşınması özellikle hukuk alanındaki gelişmelerde daha ileri taşınması dilek ve temennimle bu önemli günü kutluyor saygılar sunuyorum” dedi.

Türkiye’de Seçilen İlk Türk Kadınları Fotoğraf sergisi gezildi

Konuşmaların ardından Tören toplu fotoğraf çekiminin akabinde Anıtpark’ta sergilenen Türkiye’de Seçilen İlk Türk Kadınları Fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından tören sona erdi.

Haber: Serap DURUKAN


KÖRFEZ BALIK KAYNIYOR AMATÖRLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

BAŞKAN SEZER DOĞRU HAMLELER YAPIYOR...

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramını Anıtpark’ta kutladı HAYATINI KAYBEDEN 36 CAN İÇİN KARANFİL BIRAKTILAR

ŞEHİT RIDVAN GÜRSOY MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

ÖZSOY “İNSANCA YAŞAM İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

VALİ YAVUZ: "1 MAYIS YÜRÜYÜŞLERİNİ GAMER'DEN TAKİP EDİYORUZ"

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Finalistlerine Ödülleri Verildi

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Emekli Astsubaylar, Muhtar Seçilen meslektaşlarını ziyaret etti

Büyükakın, ‘İşbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz’

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı’ndan Başkan Sezer’e HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

“Bir Patent Fikrim Var” Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Necati Çelik Personeline önemli eğitim

Büyükşehir Koroları baharı şarkı ve türkülerle karşılayacak

Kocaeli Milletvekillerinden Başkan Özlü’ye Ziyaret

Büyükakın, ‘Ülkemizin yapıtaşları emekçilerimizdir’

Barbaros Hayrettin Caddesi’nde hasarlı parke taşları onarıldı VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ

17 Mezarlıkta taş duvar ve tel çit yapılıyor

KO-MEK İlçe Sergileri Baharın Gelişini EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİYLE KARŞILAYACAK

Anıtpark günün her saati vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor

Kocaelilileri bu yaz pırıl pırıl sahiller bekliyor

İzmit Belediyesi, Üniversiteli Gençleri DOĞAYLA BULUŞTURDU

Gölcükspor son iki hafta maçlarından 6 puan hedefliyor

Bugün vefat edenler

Şüphe Üzerine Durdurulan Tır'da KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ!

İZMİT SAHİLİNDEKİ 'ZORBALAR' YAPAN İKİ ŞAHİS GÖZ ALTINA ALINDI

5 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan T.D. düzenlenen operasyonla yakalandı

ÇALDIĞI MİNİBÜS İLE YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

GAZETEMİZİN BUGÜNKÜ BİRİNCİ SAYFASI

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16