• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,07
  • EURO

    34,83% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2389,22% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Gölcük Devlet Hastanesinde İki Rahimi Olan Hastanın MYOM AMELİYATI BAŞARIYLA YAPILDI

Genel 3.01.2023 10:15:26 0
Gölcük Devlet Hastanesinde İki Rahimi Olan Hastanın MYOM AMELİYATI BAŞARIYLA YAPILDI

Gölcük Devlet Hastanesinde İki Rahimi Olan Hastanın

MYOM AMELİYATI BAŞARIYLA YAPILDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ömer Doğukan Saraç ve ekibinin yürüttüğü operasyonla, iki rahimi olan hastaya myom ameliyatı yapıldı. Başarılı geçen operasyon sonrası 32 yaşındaki hasta sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu

Bir gebeliği ve 1 normal doğum sonucu yaşayan sağlıklı çocuğu olan 32 yaşındaki hastanın sağ rahminde bulunan 6 cm büyüklüğünde iyi huylu tümör başarılı bir operasyonla alındı. Hastanın operasyon sonunda 2 gün hastanede yatış yapıldıktan sonra  şifa ile taburcu olduğu açıklandı.

“Normal doğumların ortalama olarak %2-4’ünde çift rahimlilik problemi görülebilir”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ömer Doğukan Saraç, çift rahim konusunda bilgi verdi. Saraç, “Çift Rahim; Birçok kişi önemli ya da önemsiz küçük ya da büyük olmak üzere kimi zaman gebe kalmayı önleyebilecek sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Nadir de olsa görülen doğumsal anomalilerden biri de çift rahimdir. Normal doğumların ortalama olarak %2-4’ünde çift rahimlilik problemi görülebilir” dedi.

Çift Rahim Nedir?

Anneler bir kız bebeğe hamile kaldıklarında bu bebeğin rahmi yumurtalık tüplerinden başlayarak gelişmeye başlar. Gebeliğin ileri ki aylarında ise oluşmaya başlayan yumurtalık tüpleri iyice gelişerek birleşir ve bebeğin rahmini oluşturur. Bu, normal bir rahim oluşmasının aşamalarıdır ancak bazı durumlarda tüplerin birleşmesi aşaması gerçekleşmez.

Bu durumda bebekte bir değil, iki rahim oluşmuş olur. Bir değil iki rahim ağzı bulunması durumuna da çift rahim veya dubleks rahim denilmektedir. Çift rahim durumunda bazen tanı bile konulamamaktadır ve bu durum üreme döneminde bazı problemlere neden olabilmektedir.

Çift Rahim Belirtileri Nelerdir?

Çift rahim problemi genel olarak fazla belirgin belirtileri olmayan bir durumdur. Zaten bu yüzden de teşhis edilmesinde sorun yaşanır. Rahim, iç kısımda bulunan ve sadece olası bir gebelik zamanında bebeğin gelişmesini sağlayan bir organdır. Bu yüzden çift rahim durumunun gebelik dışında herhangi bir belirtisi fark edilemeyebilir ve herhangi bir şikâyete neden olamayabilir. Bu problemin bazı kadınlarda meydana getirdiği farklı belirtiler de olabilir. İşte bu belirtilere örnekler:

Adet döneminin yani kanama başlangıcının öncesinde veya adet dönemi içinde meydana gelen şiddetli ağrı durumu,

-Adet görülme sıklığında meydana gelen düzensizlik,

-Normalden fazla olarak aşırı adet kanaması görülmesi,

-Karında kitle, dolgunluk, şişkinlik hissi

Olarak sıralanabilir. Bu şikâyetler adet görmekte olan birçok kadında farklı sebeplerden de olsa görülebildiği için bu belirtilerin asıl nedeninin ne olduğu ancak doktor kontrolünde öğrenilebilir. Bu yüzden kişinin kendinde bu belirtileri görmesi durumunda doktor kontrolünü aksatmaması gerekmektedir.

Çift Rahim Teşhisi Nasıl Konur?

Kişi, sıraladığımız belirtileri kendinde gördüğü zaman uzman doktora başvurmalıdır. Hızlıca bazı testler ve muayene yapılması gerekir. Bu testlerin veya muayenenin sonucunda hastaya teşhis konulabilir. Belirtiler gözlenmediği taktirde, gebelik durumunda gerçekleştirilen muayenede bu durum açığa çıkabilir. Belirtiler görüldüğünde ise; doktora başvurulması durumunda ilk akla gelen genelde kist ya da miyom varlığı olur. Doğruluğu ultrasonda netleştirilir. Ultrason dışında bilgisayarlı tomografi, histerosalpigografi, histeroskopi ve laparaskopi gibi teşhis yöntemleri de kullanılabilmektedir. Çift rahim tanısı konulduktan sonra doktor ihtiyaca ve durumun ciddiyetine yani şiddetine göre tedavi yöntemleri belirlemektedir.

Çift Rahim Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çift rahim durumu genellikle belirti göstermediği için ve gebelik durumuna kadar fark edilmediği için herhangi bir tedavi de gerçekleştirilemez. Tedavi yapılabilmesi için öncelikle bir doktor tarafından teşhis konulmalıdır. Çift rahimli olduğu tespit edilen bir kişide genellikle ciddi sorunlar yoksa ve gebe değilse ameliyat tercih edilen bir yöntem değildir. Çift rahim durumu genellikle çok büyük problemler yaratan sağlık sorunlarına neden olmadığı için ameliyata gerek duyulmaz. Yapılması gerekiyorsa; bu ameliyatta çift rahim birleştirme işlemi gerçekleştirilir. Gebelik durumunda kontrol tamamen doktorda olmalıdır ve tedavi yöntemini de doktor belirlemelidir. Gebelik süreci ve doğum için belirli önlemler alınmalıdır.

Çift Rahim Durumu Gebeliği Nasıl Etkiler? Çift Rahim Problemi Gebeliğe Engel Olur Mu?

Düşünülenin aksine çift rahim durumu rahim ve yumurtalık kanallarının işlevini etkilemediği için bazı istisnalar dışında herhangi bir düşük / ölü doğuma neden olmaz ve gebeliğe engel olmaz. Bu istisnalar rahimin genişliğinden ve yapısal bozukluğundan kaynaklıdır. Kadının normal şekilde gebe kalmasından sonra, bebeğin anne karnında büyümesi sürecinde bebeğin anne rahmine sığamaması gibi bir durum söz konusu olabilir. Bebeğin anne rahmine sığamama durumlarında erken doğum veya düşük durumu gözlenebilir ve bebek kayıpları yaşanabilir.Ayrıca çift rahim durumu yapısal yani bir şekil bozukluğu olduğu için bebeğin rahim içerisindeki pozisyonu ve doğum sırasında anne karnından geliş yönüyle alakalı da bazı problemler yaratabilir. Çift rahim durumunda oluşabilecek bu tür problemlere karşı gebelik sürecinde sürekli doktor kontrolünde bulunmak önerilir.

Çift Rahimli Kadınlar Nasıl Gebe Kalabilir?

Çift rahim teşhisi konulmuş kadınlar da doğal yollarla veya üremeye yardımcı tedavi yöntemleri ile gebe kalabilir. Ayrıca çift rahimli kadınlar hem tekil hem de çoğul gebelikler yaşayabilir. Çift rahim durumunda her iki rahim de fonksiyonel özelliklerini kaybetmediği için bu iki rahimde aynı anda döllenme durumu gözlenebilir. Ancak rahimdeki bebeğin geliştikçe rahime sığamaması ve rahimdeki veya doğum anındaki pozisyonunda oluşan problemlerden dolayı iki rahimin birden döllenmesi yani iki rahimde birden gebelik görülmesi durumu oldukça risklidir.İki rahimde de gebelik görülmesi durumunda doktor kontrolü daha da önemli hale gelir ve detaylı kontrol gerekir.

Ayrıca çift rahimli kadınlarda bir rahimde gebelik görüldüğü durumda bir diğer boş olan rahimde adet kanaması devam edebilmektedir. Kadınlar gebelik durumunu anlayabilmek için genelde adet olma sürecini takip eder ve adetinin kesilmesini bekler fakat çift rahim olması durumunda gebelik sürecinde de adet kanaması devam edebildiği için gebelik durumu anlaşılamayabilir bu nedenle kadının vücudunun göstermiş olduğu belirtilere çok dikkat etmesi gerekir. Bu tür durumlarda gebelik kontrolü kanda gebelik testi veya ultrason ile görüntüleme yöntemiyle yapılabilmektedir. Sonuç olarak çift rahimli kadınlar doğal yollarla da gebe kalabilir fakat gebelik sürecinde bebeğin gelişmesi ile birlikte yukarıda da belirtildiği gibi bazı problemler oluşabilmektedir. Bu problemlerin yaşanmaması ve bebek kaybı olmaması için çift rahim problemi yaşayan gebelerin sürekli doktor kontrolünde bulunması önerilir.

Çift Rahimli Olan Kadınların Gebeliklerinde Görülebilecek Riskler Nelerdir?

Anne karnındaki rahim alanı ikiye bölündüğü için yarısı kadar küçülür. Bu yüzden bebek rahim içerisine yerleşmekte problem yaşar ve bu durumda düşük görülebilir. Anne karnına yerleşen bebek doğru pozisyon alamadığı için makat gelişinde bulunabilir. Bu problem nedeniyle çift rahim durumunda oluşan gebelikte doktorlar tarafından normal doğum değil sezaryen doğum yapılması önerilir. Çift rahim problemi yaşayan kadının gebelikleri birkaç kere üst üste düşük ile sonuçlanmışsa problem yaşayan kadının sağlıklı bir gebelik geçirmesi ve doğum yapabilmesi için doktor kontrolünde rahim birleştirme ameliyatı olması gerekir. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi olarak bütün kadınlara sağlıklı ve uzun bir hayat diliyoruz” dedi.


Gölcük Haber 38. Yaşına dostlarıyla birlikte girdi GÖLCÜK GAZETESİNE SAHİP ÇIKTI

İYİ HABERLER GÖLCÜK…

UZUNER, “ÖNERGELERİMİZİN VE PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

MANAV, “BRUKSİZM’IN TÜRKİYE’DE HER 2 KİŞİDEN BİRİNDE GÖRÜLEN BİR DURUM”

SARI, “HER KOŞULDA YANLARINDAYIZ”

KADINLAR KOROSU BAHARI ŞARKILARLA KARŞILADI

VALİ YAVUZ, HIDIRELLEZ BAYRAMI’NI KUTLADI

HASTA NAKİL AMBULANSLARIYLA TEDAVİYE GÜVENLİ ULAŞIM

KAZANFER, “YATIRIMCILAR BU DÖNEMİ İYİ DEĞERLENDİRMELİ”

Kirliliğe Karşı Sıfır Atığa Geçiş Girişimi Projesi; KÜRESEL ÇEVRE FONU’NDAN KOCAELİ’NE PİLOT ŞEHİR GÖREVİ

BAŞKAN ÖZLÜ KOMŞULARININ GÖNÜL HANELERİNE MİSAFİR OLUYOR

‘YEREL BASININ SORUNLARI TBMM’DE ARAŞTIRILMALI’

İLİMTEPE 118. SOKAKTA ÜSTYAPI YENİLENDİ

Okuma Sanatı Kulübü Kitap Söyleşilerine başladı

Körfezli Çocuklar ´Eşit Masallar´ ile eğlendi

İZGİM’DE TUFTİNG ATÖLYESİ AÇILIYOR

BUGÜNKÜ 1. SAYFAMIZ

KAYIP MERVE BULUNDU

UZUNER, “ÖNERGELERİMİZİN VE PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

GÖLCÜK HABER 38 YAŞINDA…

GÖLCÜK’ÜN GEÇMİŞİ GÖLCÜK HABER DE YAZILIDIR…

DAVETLİSİNİZ

SEZER, ‘DEVLET HASTANESİ HAZİRAN’DA AÇILIYOR’

DOÇ. DR. MİNE CAN’DAN KİŞİSEL SERGİ “MOTİFLERLE ANADOLU”

47 SAĞLIK SEN ÜYESİNİN KARADENİZ GEZİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

YILMAZ ‘KONGRE HAZIRLIĞIMIZA BAŞLADIK’

KO-MEK’TE İLK SERGİ KARTEPE İLE BAŞLADI

ANNELER ANITPARK’A BEBEK BAKIM ODASI İSTİYOR

Kavaklı Sahilinde Spor Aletlerinin ÇEVRESİNİN KAPATILMASI İSTENİYOR

KARTEPE MENDERES BULVARINA YENİ ÜSTYAPI

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

KAZANFER, “YATIRIMCILAR BU DÖNEMİ İYİ DEĞERLENDİRMELİ”

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
14.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16