• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,07
  • EURO

    34,83% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2389,22% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

AY, ‘BABA 4 MEVSİME GÖLGE VEREN DEV BİR ÇINAR AĞACIDIR’

18.04.2023 12:07:51 0
AY, ‘BABA 4 MEVSİME GÖLGE VEREN DEV BİR ÇINAR AĞACIDIR’

İlçemizin sevilen esnaflarından Osman Ay, 4 yıl önce vefat eden Babası Hacı İdris Ay ve tüm vefat edenler için 5 Kur’an-ı Kerim Hatmi okuduğunu belirtti.

‘Anne Baba hakkı çok önemli ve değerlidir’

Ay, Gazetemize yaptığı açıklamada şunları belirtti: ‘Rahmetli babam Hacı İdris Ay’ın vefatının 4. Yıldönümü olması nedeniyle Kur’an-ı Kerim’i 5 kez hatim ederek hem babamın hem de tüm ölmüş babaların ruhlarına bağışladım. Mekanları Cennet olsun inşallah. Ayrıca Marketime gelen müşterilerime Rahmetli Babam Hacı İdris Ay’ın ruhuna 150 kg’a denk gelen 200 paket erişte ikram ettim. Yüce Allah kabul buyursun inşallah. Peygamberimiz (S.A.V.) şöyle buyurdu: ‘Burnu yerde sürünsün burnu yerde sürünsün burnu yerde sürünsün. Sahabe Ya Resulullah kimin burnu yerde sürünsün dediler; Peygamberimiz (S.A.V.) Efendimiz şöyle buyurdu; Ana babasına ikisinden birine yahut her ikisine ihtiyarlık zamanlarına yetişip  de onların hayır dualarını alıp cennete giremeyen kimsenin burnu yerde sürünsün. Ya Resulullah yaşlı anamı babamı elimle yedirip içiririm, abdestini aldırır sırtımda taşırım hakkını ödemiş olur muyum? diye soran kişiye Peygamber (S.A.V.) Efendimiz buyurdu ki;  Hayır yüzde birini bile ödemiş olamazsın. O sana yaşaman için hizmet ediyordu, sen ise ölümünü bekleyerek hizmet ediyorsun. Ancak Allah-u Teala bu az iyiliğine karşılık çok sevap ihsan eder.’

‘Ana babasının rızasını alan Mümine Cennetten iki kapı üzene de Cehennemden iki kapı açılır’

Ay, açıklamasının devamında, ‘Ana babasının rızasını alan Mümine Cennetten iki kapı üzene de Cehennemden iki kapı açılır. Ana babasını razı eden mümin ne yaparsa yapsın cehenneme giremez inciten de cennete giremez. Babalarımız bizim dünyaya gelmemize vesile olan  bizim için her türlü  fedakarlığı yapan yemeyen yediren içeren giydiren her şeyimize göğüs geren muhteşem varlıklardır babalarımızın kıymetini onlar hayatta iken bilmeliyiz onlar bazen bize kızabilir hatta hafifçe vurabilir ve biz onlara sinir olabiliriz ama onların bizim iyiliğimiz için böyle yaptığını biliriz.. İliklerine kadar huzuru hissettiğin tek yer baba omuzudur. Oğlun seni babanı saydığın kadar sayar. Baba dört mevsime gölge veren dev bir çınar ağacıdır.

 Babalarda anneler gibi dünyanın en kutsal varlıklarıdır bundan dolayı onları asla üzmemeliyiz anneye of denilmemesi gibi babalarımıza da  of bile dememeliyiz, yaşlandıkları zaman da onları terk edip huzur evlerine koymamalıyız. Çünkü onlar siz küçükken savunmasız bir bebekken sizi canından bile korudu sevdi, okşadı, aş getirdi ve daha neler neler….Bunlar saymakla bitmez. Onlar bize hiçbir şeyi miras bırakmasalar bile evlenene kadar belirli bir yere getirmeleri bile yeter. Babalarınız ile asla küs olmayın ve onların kalbini kırmayın. Eminim ki bazılarınız babasını kaybetmiş ve onun yokluğunu yaşıyor olabilir ama şöyle düşünün; öbür hayatta görecek ve kavuşacaksınız inşallah onu üzülmeyin sakın, onlara duâ edin. Uzakta olduğunda bile yürekte hissedilen sızı baba sevgisidir. Baba sevgisi en zor dalgalarla mücadele gücü kazandırır’ dedi.

‘Baba hakkına riayet edelim’

Ay, son olarak, ‘Hayatınızda babanızın değerini bilin iyi bir insan olmayı hayatınızdan eksik etmeyin babalar sırtımızı yasladığımız dağlardır O büyük ve güçlü dağların kıymetini bilmeniz dileği ile kalın baba sevgisi ve duası ile. Olmadığında bir şeylerin eksik gittiği kişi babadır. Babalar hayattayken soğuk görünenler de sıcaklıkları öldüklerinde hissedilir kimi çocuklar babalarının kıymetini bilmez kimi çocuklar kıymet bilecek baba bulamaz. Babana borçlu olduğun saygıyı baba olduğun zaman görebilirsin. Yaşlandığının babana benzediğini anladığın zaman hissedersin.ANA BABA hakkına riayet edelim kardeşlerim  onların gönlünü yapmanın  ve hayır dualarını almanın gayretinde olalım ana baba rızasını kazanmayı dünyada en büyük bahtiyarlık ahirette ise kurtuluş vesilemiz olarak görelim iyilik ve insanımızı tatlı dilimizi ve güler yüzümüzü saygı ve hoşgörümüzü anne ve babamızdan asla esirgememeliyiz’ dedi.

 ‘Şehitlerimizi asla unutmayacağız’

Osman Ay, ayrıca Şehitler Haftası münasebetiyle de önemli açıklamalarda bulundu. Ay, ‘Şehitler Haftası’nda Şehitlerimize 500 Fetih Suresi okuyarak, aziz ruhlarına gönderdim. Mekanları cennet olsun. 14-20 Nisan Şehitler Haftası tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Türk Çocuğu Senin ve Yurdun için can veren Şehitlerini Unutma; Şehitler Tepesi boş değil biri var bekliyor. Şehit Allah rızası için din, vatan, millet uğruna canını veren Müslüman kimseye denir. Şehitlik İslam dininde Peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebedir bizim milletimizde bu mertebeye ulaşmak vatanı ve milleti için canını vermek şeriflerin en büyüğüdür. Atalarımız bu toprakları Müslüman toprağı yapmak oradaki insanlara İslam dinini anlatmak için yüzyıllarca uğraştılar pek çok kanlı savaş pek çok kahramanlıklara sahne oldu. Bu topraklar yapılan savaşlarda birçok kişi şehitlik mertebesine erişti ve bu topraklarda İslam dini ile şereflendi. Birçok yere o zamanki medrese gibi eserler yaparak bu toprakların gerçek sahibi olduğunu gösterdiler.’

 ‘Bu vatan uğruna canını veren kahramanlarındır’

Ay, ‘Tarihin dilinden düşmez bu destan nehirler gazidir dağlar kahraman her taşı yakut olan bu vatan can verme sırrına erenlerindir.  Dün olduğu gibi bu günde vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak ve gelecek nesilleri vatan sevgisiyle yetiştirmek uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet kahraman Gazilerimizi minnetle yâd ediyor her birine şükranlarımı sunuyorum’ dedi.

‘İyi ki doğdunuz Peygamberimiz’ 

 Gölcük’lü Esnaf Osman Ay, Peygamberimizin Kutlu Doğum Haftası olması nedeniyle 200 adet gül dağıttı. Ay, ayrıca Peygamberimiz için 63 Salavat Şerif okuyarak, Peygamberimizin Aziz Ruhuna gönderdiğini açıkladı. Ay, açıklamasında, ‘En güzel Sevgili Hz. Muhammed Peygamberimiz için 63 bin Salavat-ı Şerif’e canım kurban olsun. Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik. Biz seni görmedik sevdik en Sevgili. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e selamlar olsun. Bir hafta değil her hafta her dakika her saniye seninleyiz ya Rasulullah.  Allah sevdiği kulunun kalbini sevdiği kulunun kalbiyle birleştirir.  ‘Bana yakın olanlar soyumdan gelenler değil, yolumdan gidenlerdir.’.Her kim benden sonra unutulan Sünnetimi yaşatır ise beni sevmiş olur. Kim de beni severse benimle beraber olur.’ Olmasaydın olmazdık Ya Rasullullah ve Doğum günün kutlu olsun Canım Peygamberim. Binlerce Salat ve Güllerce selam olsun. Peygamberimizin doğum günü Miladi takvime göre 20 Nisan 571 yani 12 Rebiulevvel Pazartesi günü olarak belirlendi son peygamber Hz. Muhammed’in dünyaya teşrif ettiği hafta İslam Alemi tarafından kutlu doğum haftası olarak kutlanıyor.Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumunun yer aldığı Kutlu Doğum Haftası 14-20 Nisan tarihlerine denk gelmektedir. Alem senle övüldü biz seninle hep güldük 14 asırdır daim sensizliğe sürüldük sana salat ve selam gönlümüz senle dolsun bizleri sana ümmet yapana hamdler olsun’ dedi.


Gölcük Haber 38. Yaşına dostlarıyla birlikte girdi GÖLCÜK GAZETESİNE SAHİP ÇIKTI

İYİ HABERLER GÖLCÜK…

UZUNER, “ÖNERGELERİMİZİN VE PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

MANAV, “BRUKSİZM’IN TÜRKİYE’DE HER 2 KİŞİDEN BİRİNDE GÖRÜLEN BİR DURUM”

SARI, “HER KOŞULDA YANLARINDAYIZ”

KADINLAR KOROSU BAHARI ŞARKILARLA KARŞILADI

VALİ YAVUZ, HIDIRELLEZ BAYRAMI’NI KUTLADI

HASTA NAKİL AMBULANSLARIYLA TEDAVİYE GÜVENLİ ULAŞIM

KAZANFER, “YATIRIMCILAR BU DÖNEMİ İYİ DEĞERLENDİRMELİ”

Kirliliğe Karşı Sıfır Atığa Geçiş Girişimi Projesi; KÜRESEL ÇEVRE FONU’NDAN KOCAELİ’NE PİLOT ŞEHİR GÖREVİ

BAŞKAN ÖZLÜ KOMŞULARININ GÖNÜL HANELERİNE MİSAFİR OLUYOR

‘YEREL BASININ SORUNLARI TBMM’DE ARAŞTIRILMALI’

İLİMTEPE 118. SOKAKTA ÜSTYAPI YENİLENDİ

Okuma Sanatı Kulübü Kitap Söyleşilerine başladı

Körfezli Çocuklar ´Eşit Masallar´ ile eğlendi

İZGİM’DE TUFTİNG ATÖLYESİ AÇILIYOR

BUGÜNKÜ 1. SAYFAMIZ

KAYIP MERVE BULUNDU

UZUNER, “ÖNERGELERİMİZİN VE PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

GÖLCÜK HABER 38 YAŞINDA…

GÖLCÜK’ÜN GEÇMİŞİ GÖLCÜK HABER DE YAZILIDIR…

DAVETLİSİNİZ

SEZER, ‘DEVLET HASTANESİ HAZİRAN’DA AÇILIYOR’

DOÇ. DR. MİNE CAN’DAN KİŞİSEL SERGİ “MOTİFLERLE ANADOLU”

47 SAĞLIK SEN ÜYESİNİN KARADENİZ GEZİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

YILMAZ ‘KONGRE HAZIRLIĞIMIZA BAŞLADIK’

KO-MEK’TE İLK SERGİ KARTEPE İLE BAŞLADI

ANNELER ANITPARK’A BEBEK BAKIM ODASI İSTİYOR

Kavaklı Sahilinde Spor Aletlerinin ÇEVRESİNİN KAPATILMASI İSTENİYOR

KARTEPE MENDERES BULVARINA YENİ ÜSTYAPI

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

KAZANFER, “YATIRIMCILAR BU DÖNEMİ İYİ DEĞERLENDİRMELİ”

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
14.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16