• BIST 100

    10177,5%1,31
  • DOLAR

    32,38% -0,30
  • EURO

    34,75% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2405,72% -0,69
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Vali Yavuz İDEBİR Üyeleri İle Bir Araya Geldi

Genel 8.05.2023 12:30:04 0
Vali Yavuz İDEBİR Üyeleri İle Bir Araya Geldi

Vali Yavuz İDEBİR Üyeleri İle Bir Araya Geldi

İnsani Değerleri Birleştirme ve Yükseltme Derneğince düzenlenen programda dernek yönetimi veüyeleri ile bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, dernek çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili Kocaeli Valiliği himayelerinde deprem bölgelerinde yapılan çalışmalar ve yardımlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Maide Restaurantta düzenlenen programa; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra,İl Müftüsü Sinan Cihan, Kurum Müdürleri, İnsani Değerleri Birleştirme ve Yükseltme Derneği Başkanı Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan ile Yönetim Kurulu Üyeleri ile davetliler katıldı.

Kahvaltı sonrası İl Müftüsü Sinan Cihan’ın yaptığı duaların ardından İnsani Değerleri Birleştirme ve Yükseltme Derneği Başkanı Doç.Dr.Hasan Hüseyin Taylan, Sayın Valimize programa katılımlarından onur duyduklarını belirterek teşekkür etti.

Vali Seddar Yavuz ise herkesi selamlayarak sözlerine başladığı konuşmalarında;Öncelikle hepinize hayırlı sabahlar diliyor, nezaket ve zarafetiniz dolayısıyla hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Depremde 50 Bin 783 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyen Vali Yavuz;Öncelikle 6 Şubat asrın felaketinde hayatını kaybeden 50 bin 783 kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Halen tedavisi devam eden yaralılarımız var onlara da acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünle kıyaslanmayacak ölçüde kurumsal kapasitesini yükseltmiş, bilimsel ve teknolojik değişimleri takip etmiş, bu konuda iddialı bir yönetim anlayışına da sahiptir. Bizde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla depremin ilk saatlerinden itibaren afet bölgesine gittik. 55 gün aralıksız depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta kalarak lojistik hizmetleri başta olmak üzere bölgede farklı hizmetlerde bulunduk. Kocaeli şehrine ilk geldiğim günden beri bu şehrin değerini, kıymetini çok iyi biliyorum. Burası benim için çok özel bir şehir ve tutkuyla bağlandığım bir şehir. Ben her gittiğim şehri kendi şehrim gibi gördüm ama bu şehir çok farklı. İçinde yaşayanların çok iyi bilmediği, anlamakta zorluk çektiği, dışarıdan gelen birisinin baktığında farklı bir şey okuduğu bir şehir burası. Burayı ikinci İstanbul olarak tanımlıyorum ve farkta görmüyorum. Burada müthiş bir engin kültür var. Mesela ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin 37 bin gıda paketini gönderdiğini söylesem şaşırırsınız.   Bu şehir gerçekten gerek afet bölgesine gönderdiği yardımlar gerekse depremzedeleri ilimizde ağırlama noktasında müthiş işler yaptı. 55 gün aralıksız depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Kocaeli’yi temsil etmeye, verilen görevi yerine getirmeye gayret ettiğini belirten Vali Yavuz, üç önemli konuya değinerek deprem olduğu anda arama kurtarma faaliyetiyle birlikte mutlak suretle insanlara sıcak çorba verilmesi ve hızlı bir şekilde çadırkentlerin kurulması gerektiğine dikkat çekti.

‘Kocaeli’nin Yapmış Olduğu Yardım Miktarı 2 Milyar TL’nin Üzerinde’

Kocaeli’nin kıymetini her daim bildiklerini belirten Vali Yavuz; ‘Giderken yardım için bir depo ayarlayalım dedim. Eski Carrefour alanını depo olarak aldık. Buraya bir Vali Yardımcısı görevlendirdik. Büyükşehir Belediyemizle beraber iş birliği halinde bu depoyu bir süre yönettik. Tasnif işlemlerini yaptık. Burada görev alan hem kamu görevlilerimize, hem Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin başkan ve çalışanlarına, gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü çok önemli bir iş başarıldı. Bizim hesaplarımıza göre kayıt altına alınmış, bugüne kadar ki Kocaeli’nin yapmış olduğu yardım miktarı 2 milyar TL’nin üzerinde. Bunun dışında STK’lar, Büyükşehirve ilçe belediyeleri de dahil ettiğimizde, 3 milyar TL’nin üzerinde bir rakama ulaşmış durumdayız. Kocaeli çıkışlı 1500 tır/kamyon, 3 gemi, 217 vagon bunlar bizim AFAD sistemine girilmiş kayıt altına alınmış yardımlardır. Onun dışında sivil toplum kuruluşlarının, iş insanlarımızın, gönül bağı olan insanların yaptığı yardımlar bu kapsam içinde değil. Ayrıca ilimizde bir Sosyal Market oluşturulması talimatı vermiştik, oluşturulan bu Marketten ilimizde bulunan17 binin üzerinde depremzede vatandaşımız faydalanmış ve birçok kalemde ihtiyaçlarını gidermiştir.Kocaeli Valiliği Koordinasyonunda;450 binin üzerinde gıda kolisi, 424 bin su kolisi, 558 bin giyim, 50 bine yakın hijyen kolisi yanında, binlercebattaniye/yorgan,bebek bakım malzemeleri, 1.236 adet konteyner, 2.541 adet çadır, 35 bin soba, 4.635 adet yatak, 159 mobil duş/wc, 483 jeneratör ve 84 adet prefabrik iş yeri olmak üzereafet bölgelerineyardım yapılmıştır. Yapılan bu yardımlarla yaklaşık45 gün boyunca Kahramanmaraş’ın ihtiyaçlarının tamamı Kocaeli olarak karşılanmıştır. Ayrıca ilimizden afet bölgelerine 43 kurum, 1.433 Arama Kurtarma personeli ve AKUT araçları, 414 iş makinası, 1500 hizmet aracı, 68 STK ve 437 gönüllü sevk edilmiştir.

‘Misafir Ettiğimiz Yaklaşık 40 Bin Civarında Depremzede Oldu’

‘İlimizde 40.200 depremzede vatandaşımızı misafir ettik. Şu an bu sayı 33 bin kişiye düştü. Bunların 4.244’ünü kamuya ait tesis, misafirhane ve yurtlarda konaklattık. Ben Kahramanmaraş’ta görev yaparken değerli eşim, Kaymakam arkadaşlarımız ve kamu görevlilerimiz depremzede vatandaşlarımızı konakladıkları yerlerde ziyaret etmeye devam etti. 11.594 haneye 22 milyon 722 bin TL nakdi yardım yapıldı. Ayrıca 8.570 haneye yapılan ayni yardımlarla birlikte ilimizdeki depremzedelere yaptığımız toplam yardım miktarı yaklaşık 28 milyon TL’ye ulaştı.  Kahramanmaraş’ta Koordinatör Vali olarak görev yaptığım 06 Şubat-01 Nisan tarihleri arasında;toplam 4.458 tır/kamyon yardım malzemesinin tasnif edilmesi, depolama ve ilçelere, köy ve mahallelere, çadırkentlere, konteynerkentlere, okul ve diğer barınma alanlarına sevki sağlanmıştır. Kahramanmaraş’ta yapılan çalışmalara ilişkin sayısal verileri ve görselleri paylaşan Vali Yavuz;5 bin metrekare alan içerisinde 32 şer metrekarelik 50 adet bir AVM mantığı ile Kocaeli Çarşısını yaptık. Çarşımızın alt yapısı ve kura ile teslimi dahil tamamını 18 gün içinde tamamladık ve Sayın Cumhurbaşkanımızburayı hizmete açtı.Daha sonra İçişleri Bakanımızın talimatlarıyla projemiz diğerlerine örnek oldu. Şuanda deprem bölgesinde hızla yayılıyor bu. Hemde Gebze bölgesinde bu işi yapan arkadaşlarımız bir pazar elde etmiş oldu. Bizim açımızdanda iyi bir çalışma olduğunu söyleyebilirim çünkü böyle zamanlarda iyi çalışmalara ihtiyacımız var. İkinci bir Kocaeli Çarşısını dabenzeri bir çalışmayla Pazarcık’ta 21 metrekareden oluşan 34 adet dükkanı bir AVM mantığıyla İlçe Belediyelerimizle birlikte yaparak esnaflarımıza teslim ettik. Bu çalışmalarımızın yanında yine Pazarcık’ta, Gebze’de üretilen 21 adet özel üretim modüler konteyner sistemini kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri personelimizin kullanımı için hazırladık ve şu an bu özel sisteme sahip konteynerlerdekonforlu bir alanda Pazarcık Komando Birliğinin 72 personeli barınmaktadır.

‘Ramazan Bayramını Kahramanmaraş’ta Geçirerek Depremzedelerimizle Bayramlaştık’

Kamuya ait yapıların fazla zarar görmediğini ve buraların depremzedelere tahsis edildiğine değinen Vali Yavuz;  Depreme dayanıklı olduğunu tespit ettiğimiz okulları vatandaşa açtık. Çünkü bu kadar insanı aynı anda çadırkentler de yaşatmak zor olabiliyor. Ayrıca okullarda insanların zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri imkanlar da var. Kamu binalarında çok ciddi hasarların olmaması bizim en büyük tesellimiz. Ramazan Bayramında da 3 gün süreyle oradaydık. Köyler, çadırkentler ve konteynerketlere çok sayıda ziyaret gerçekleştirdik. Beraberimizde götürdüğümüz alışveriş çekleri, muhtelif ihtiyaç malzemeleri ve öğrencilerimiz için tablet bilgisayarlardan oluşan birçok hediyelerimizi dağıttık, bayramlaştık. Harika ve çok ilgili bir halk var orada. Edebiyatın, İslami kültürün çok oturduğu bir kent Kahramanmaraş. Taziye Evlerini, Köy Konaklarını ve Mezarlıkları ziyaret ederek vatandaşlarımızı bayramda yalnız bırakmadık.’

Yaklaşan seçimler nedeniyle bir takım tedbirler alındığına değinen Vali Yavuz konuşmalarının devamında;Özellikle ilimizde misafir ettiğimiz depremzedelerden ikametlerini buraya aldıranlar oylarını burada kullanacaklar, ikametleri deprem bölgesinde olan vatandaşlarımız için de Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturduğumuz bir merkez var. Buralara müracaat edenlere yol belgelerini veriyor, gidebilecek imkanları yoksa da Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla masraflarını karşılıyoruz.

‘Tüm Kocaelili Hemşehrilerime Teşekkür Ediyorum’

‘Valisi olmaktan gurur ve onur duyduğum Kocaeli’mde yaşayan tüm hemşehrilerime,biriktirdiği harçlıklarını deprem bölgesine gönderen ilkokul öğrencisinden ev hanımına, iş insanından üniversitelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, çalışma arkadaşlarımıza, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimize, organize sanayi bölgeleri ile limanlarımızın başkan, üye ve çalışanlarına, iş insanlarımıza kısacası 7’den 70’ine herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu şehir bölgede tarih yazdı.  İnanılmaz bir Kocaeli sevgisi var afet bölgesinde. Bu çaplı bir yardımı başka bir şehrin yapabilmesi mümkün değil. Bu şehirde zengin bir gönül bağı var gerçekten.”diyen Vali Yavuz herkese teşekkür ederek, günün anısına katılımcılarla toplu fotoğraf çektirdi.


GÖLCÜK’TE YİTİRDİKLERİMİZ

GENÇ KIZDAN 3 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

KÖRFEZ BALIK KAYNIYOR AMATÖRLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

BAŞKAN SEZER DOĞRU HAMLELER YAPIYOR...

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramını Anıtpark’ta kutladı HAYATINI KAYBEDEN 36 CAN İÇİN KARANFİL BIRAKTILAR

ŞEHİT RIDVAN GÜRSOY MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

ÖZSOY “İNSANCA YAŞAM İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

VALİ YAVUZ: "1 MAYIS YÜRÜYÜŞLERİNİ GAMER'DEN TAKİP EDİYORUZ"

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Finalistlerine Ödülleri Verildi

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Emekli Astsubaylar, Muhtar Seçilen meslektaşlarını ziyaret etti

Büyükakın, ‘İşbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz’

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı’ndan Başkan Sezer’e HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

“Bir Patent Fikrim Var” Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Necati Çelik Personeline önemli eğitim

Büyükşehir Koroları baharı şarkı ve türkülerle karşılayacak

Kocaeli Milletvekillerinden Başkan Özlü’ye Ziyaret

Büyükakın, ‘Ülkemizin yapıtaşları emekçilerimizdir’

Barbaros Hayrettin Caddesi’nde hasarlı parke taşları onarıldı VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ

17 Mezarlıkta taş duvar ve tel çit yapılıyor

KO-MEK İlçe Sergileri Baharın Gelişini EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİYLE KARŞILAYACAK

Anıtpark günün her saati vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor

Kocaelilileri bu yaz pırıl pırıl sahiller bekliyor

İzmit Belediyesi, Üniversiteli Gençleri DOĞAYLA BULUŞTURDU

Gölcükspor son iki hafta maçlarından 6 puan hedefliyor

Bugün vefat edenler

Şüphe Üzerine Durdurulan Tır'da KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ!

İZMİT SAHİLİNDEKİ 'ZORBALAR' YAPAN İKİ ŞAHİS GÖZ ALTINA ALINDI

5 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan T.D. düzenlenen operasyonla yakalandı

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16