• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Kocaeli ÖNEM Projesi Yıl Sonu Galası Yavuz Çiftinin Katılımlarıyla Gerçekleştirildi

Genel 16.06.2023 12:47:09 0
Kocaeli ÖNEM Projesi Yıl Sonu Galası Yavuz Çiftinin Katılımlarıyla Gerçekleştirildi

Kocaeli ÖNEM Projesi Yıl Sonu Galası Yavuz Çiftinin Katılımlarıyla Gerçekleştirildi

“Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM)” projesinin 2022-2023 Eğitim öğretim yılı sene sonu gala töreni Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz Hanımefendinin katılımlarıyla yapıldı.  

Vali Seddar Yavuz’un daha önce görev yaptığı yerlerde başarıyla uyguladığı ÖNEM Projesi’nin ilimizde ki çalışmalarına 2020 yılında başlanmış ve bu kapsamda il genelinde öğrenim görmekte olan dezavantajlı ve risk altındaki çocukların gönüllerine dokunmak, oluşabilecek riskleri önlemek amacıyla günümüze kadar birçok faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

Katılım oldukça yoğun oldu

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen galaprogramına Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz Hanımefendinin yanı sıra Deniz Eğitim – Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Soydabaş, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Vali Yardımcıları; Salih Bıçak ve Ali Ada, İl Emniyet Müdür V. Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Selim Kapancı, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, kurum müdürleri, oda başkanları, STK temsilcileri, il ilçe millî eğitim müdürlüğü önem projesi koordinatörleri, idareci, öğretmen ve öğrenciler ile önem projesi hamileri katıldı.

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz Hanımefendi ilk olarak girişte yer alan fuaye salonunda il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinin yıl içinde önem projesi etkinlik görsellerinin yer aldığı alanı gezerek yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti belirterek teşekkür ettiler.

‘Çocuklarımıza 18 faaliyet başlığı altında özel bir program uyguluyoruz’

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yavuz: Eğitim en stratejik alanlardan bir tanesi, çocuk ve gençlerimizin hayata bağlanması, onların iyi yetiştirilmesi aynı zamanda Aziz Milletimizin geleceği anlamına geliyor. Bu kapsamda özellikle dezavantajlı olan, sevgi ve şefkat yoksunluğu içerisinde olan, anne babası ayrı, ailede herhangi bir suça karışmış ya da psikolojik sorunları olan, ekonomik dezavantajlı gruplar olmak üzere özellikle rehberlik servislerimizin belirlemiş olduğu öğrencilerimize ilişkin özel bir çalışmadır bu. Adının, Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele projesi olmasının sebebi de budur. Bu kapsamda rehberlik servislerimizin belirlemiş olduğu çocuklarımıza 18 faaliyet başlığı altında özel bir program uyguluyoruz. Özel nedeni her ne ise ona ilişkin özel program uyguluyoruz. 2009’dan bu yana çalıştığımız her yerde yürüttüğümüz, özellikle fikri bana ait olan ama daha sonra akademik anlamda destek aldığımız ve bugüne kadar olgunlaştırarak başarıyla yürüttüğümüz bir projedir. Özellikle bu proje kapsamında yapılan sosyal-psikolojik anlamda çeşitli etkinlikler, sportif, kültürel faaliyetlerle kişilik gelişimine, sorun çözme becerisi kazandırmaya yönelik önemli faaliyetlerimiz var. İlimizde 2020 yılından bu yana hedef grubunda bulunan 167 bin 31 öğrencimiz ile toplam 879 bin 580 öğrencimiz kaynaştırmalı bir şekilde bu faaliyetlerden faydalanmış ve 15 bin 660 hamimizle de eşleştirilmiştir. 15 bin 660 hamimiz çocuklarımıza yaşam koçluğu yapmakta ve hayata bağlanmaları ve doğru rol model olmaları yönünde de destek olmaya devam etmektedirler.”

Projemiz İle Bağımlılıkla Mücadeleye Önemli Katkılar Sağlanıyor

Eşi Selda Yavuz Hanımefendi ile birlikte 6 çocuğa hamilik yaptıklarını belirten Vali Yavuz, projenin işleyişi hakkında da bilgiler vererek şunları kaydetti:  “Bu çocuklarla zaman zaman bir araya geliyor, onların her türlü ihtiyaç ve sorunlarına ilişkin çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu proje özü itibariyle bağımlılıkla mücadelede, kötü alışkanlıkların edinilmemesi, sorun ortaya çıkmadan çözülmesi yönünde de çok önemli katkılar sağlıyor.Bu projenin İl Yürütme Kurulu benim başkanlığımda oluşuyor. İlçelerde de Kaymakamlarımızın başkanlığında İlçe Yürütme Kurullarımız var ve tüm kamu kurum ve kuruluşları, OSB’lerimiz, belediyelerimiz kısaca toplumun her kesimin katkı sunduğu bir projedir. Özellikle Üniversitelerimizin de çeşitli destekleriyle olgunlaştırarak bugüne kadar getirdiğimiz ve 2009’dan bu yana yürüttüğümüz proje olması vesilesiyle de her bir çocuğumuzla ilgili yılbaşından yılsonuna kadar bütün değişiklikleri ve yılsonunda çocuğumuzda hangi gelişmeler olduğunu da raporlayan, somut sonuçları da ortaya çıkaran bir proje. Aynı zamanda projede faydalanıcı olan çocuklarımıza anketler uygulanmaktadır. Anketler neticesinde onların talepleri noktasında yine bilim kurulunun tavsiyeleri ile yeni eklemeler ve çıkarmalar söz konusu olabiliyor.”

Velilerden Çok Büyük Memnuniyet Alıyoruz

Velilerden gelen değerlendirmeleri de paylaşan Vali Yavuz: Velilere yönelik de anket yapıyoruz ve bu noktada büyük bir memnuniyet olduğunu da çok rahatlıkla söyleyebilirim. Dolayısıyla sadece psikolojik, kültürel ve sosyal faaliyetlere değil diğer ihtiyaçlarının karşılanması bakımından da önemli bir proje olması vesilesiyle ailelerden de çok büyük bir memnuniyet aldığımızı söyleyebilirim.” Basın açıklamalarının ardından programın gerçekleştirileceği salona geçilmesiyle başlayan program; Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen’in açılış konuşmalarıyla devam etti.

Proje Kapsamında 13 Bin 863 Faaliyet Gerçekleştirildi

Eşi ile birlikte 6 çocuğun hamisi olduklarına değinen Vali Yavuz: Bu çocuklarımızla olan bağımızher daim devam etmektedir. Onlarla çeşitli zamanlarda bir araya gelerek kaliteli zaman geçirmeye çalışıyoruz. Onların mutluluğu ve yüzlerindeki tebessüm bizlere yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Değerli Kardeşlerim, ilimizde 2020 yılı itibariyle hayata geçirilen ve 3 uygulama döneminde büyük yol kat ettiğimiz ÖNEM Projemizle, biraz önce bahsettiğim 18 faaliyet türünde toplam 13 bin 863 faaliyet gerçekleştirildi. Bu faaliyetlere hedef grubunda yer alan 167 bin 031 öğrenci ile toplam 879 bin 580 öğrencimiz ve Projemizin temel taşı olan Hamilik faaliyeti kapsamında 15 bin 660 hami sayısına ulaşıldı. Yapılan tüm bu ve benzer faaliyetler yoluyla çocuklarımızın birebir faaliyetlerin içinde yer almalarına önem verilmiş olup hem çocuklarımızın sosyalleşmesi sağlanmış hem de yapılan öz güven çalışmaları çocuklarımıza güç vermiş, geleceğe yönelik umutlarını arttırmıştır. Her çocuğun özel bir yeteneği olma zorunluluğu yoktur; ama her çocuğun bir hobisinin, ilgi duyduğu bir alanının olması çocuğun özgüveninin artması ve kendini tanıması açısından oldukça önemlidir. Bu amaçla birçok farklı alandaki kurslarımızla da çocuklarımızın diğer öğrencilerden ayrıştırılmadan keşfetmelerine olanak sağlanmıştır. Bu bağlamda öğrencilerimizin psiko-sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve çevre ile ilgili faaliyetlere katılımları ile olumlu bir bakış açısı kazanmalarını sağlamak, dezavantajlı ve risk altında bulunan çocuklarımıza destek olup bağımlılık ile mücadele ve müdahalemizi sürdürme kararlılığımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu milletin her bir çocuğu, kendi çocuğumuz kadar kıymetli ve değerlidir. Çocuklarımızın her birinin elinden tutacak, onları yarınlara hazırlayacak, büyük ve güçlü Türkiye’yi hep beraber inșa edeceğiz.”

Sevgili Çocuklarımızın Bahtları Açık Olsun

Çocukların yüzlerindeki tebessümün küçücük bir sebebi olmuşsak kendimizi mutlu hissederiz diyen Vali Yavuz, sözlerini şu cümlelerle tamamladı:“Sevgili çocuklarımızın bahtları, yolları açık, mutlulukları daim olsun. Değerli kardeşlerim özellikle 3 yıldır özveriyle fedakârlık gösteren çocuklarımızla yakınlık gösteren, çocuklarımızla yakından ilgilenen özeliklekaymakamlarımız, il ve ilçe müdürlerimiz, her zaman en fazla değer verdiğim ve sevdiğim kıymetli öğretmenlerimiz ve üniversitelerimizden bize destek veren çok kıymetli rektörlerimiz ve hocalarımız ve bu şehirde her zaman beraber çalışmaktan mutluluk duyduğum belediye başkanlarımız ve yine bu projeye maddi manevi destek veren odalarımız, iş dünyamız ve sivil toplum örgütlerimiz, bunun dışında yine zamanını ayıran çocuklarımıza sevgi ve şefkat gösteren çok kıymetli hamilerimize ve bu projeye destek veren toplumun tüm kesimlerine, bu projeyi zaman zaman basın yoluyla duyuran çok kıymetli basın mensuplarına kısaca şehrimizin her bir ferdine bu çocuklarımıza umut olan bu çocuklarımızın elinden sımsıkı tutan herkese şükranlarımı sunuyorum. Sizi gönülden tebrik ediyorum Allah hepinizden razı olsun. Çocuklarımıza bir kez daha özellikle Cumhuriyetimizin 100. Yılında diriliş ve kıyam yüzyılında, Türkiye Yüzyılı’nda başarılar diliyor, hepinizi en içten saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diyen Vali Yavuz emeği geçen, katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Alikahya İlkokulu mehter takımı gösterisi, İzmit İmam Hatip Ortaokulu Türk Müziği Çok Sesli Korosu ve Körfez Petkim Ortaokulu’nun Çok Sesli Müzik gösterisi büyük beğeni ile izlendi.

Son olarak ilgiyle izlenen bir diğer gösteri ise Körfez Hedise Evyap İlkokulu öğrencilerinin Folklor gösterisi oldu.

ÖNEM Projesi’nin yürütücüsü olan il ve ilçe temsilcileri ile projenin en önemli ayağı olan hamilik görevini üstlenenlerin de içinde bulunduğu hamilerimize Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz Hanımefendi  Teşekkür Belgesi verip günün anısına fotoğraf çektirerek katkılarından dolayı teşekkür ettiler.Kocaeli ÖNEM projesinin yılsonu galası toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.


30 ton benzin yüklü tanker devrildi GÖLCÜK FACİADAN DÖNDÜ

AK Parti İlçe Başkanı Kemal Yavuz, YENİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARINA ZİYARET

Gölcük Yunus Emre Mahallesi’nde ahırda yangın çıktı 4 BÜYÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

BAŞKAN HÜRRİYET, YENİ DÖNEME GÜÇLÜ KADRO İLE BAŞLIYOR

ADD Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş, ‘1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN’

Bakımsız elektrik trafosuna bakım yapılmalı

Başkan Gökçe´nin Konukları Eski Başkanlar Alan ve Toker

İzmit Belediyesi Halk Sağlığı için İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Şehit Murat İlerigelen Üstgeçidi’nin zemini vatandaşları zor durumda bırakıyor ZEMİNİNE ÖNLEM ALINMASI İSTENİYOR

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi yeni eğitim yılında %120 zam yaptı YAPILAN ZAM ÖĞRENCİLERİ ZOR DURUMDA BIRAKTI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi 35. DÖNEM DİYABET OKULU MEZUNLARINI VERDİ

KOTO’dan Büyükakın’a ‘tebrik’ ziyareti

Kocaeli Vali Yardımcıları ev ziyaretlerini sürdürüyor BU HAFTA 30 HANEYLE HEMHAL OLDULAR

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Büyükşehir, leyleklerin yuvasını yıkılmaktan kurtardı

Otizmi Çocukların gösterisi ayakta alkışlandı

Engelsiz Yaşamın Merkezinde çalışmalar sürüyor

Başkan Çalık, Samimiyet ve Güler Yüzün Fotoğrafını Çekti

Körfezli Yüzücüler Madalyaları Topladı

Gölcükspor U-18 takımı Sakarya Harmanlıkspor ile 3-3 berabere kaldı

Gölcük ADSM’de 23 Nisan kutlaması

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Gençlik Kolları 23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Ay, ‘23 Nisan Atamızdan Bize En Büyük Armağandır’

Kocaelispor Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu

Karting Sezonuna Coşkulu Açılış 

23 Nisan Çocuklarla Güzel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun ÇOCUKLARIMIZ GURURUMUZDUR

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Gölcük Otizm Derneği Bandırmalı misafirlerini ağırladı KIRMIZI BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Sahra başkanın ilk talimatı OKULLARA AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFI

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

Uyarı tabelaları zarar görmeye devam ediyor

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI’

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “PROJELER GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Büyükakın, “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”

İlknur ve Emre Sarıel çiftinin  biricik oğulları Utku 1 yaşına girdi İYİ Kİ DOĞDUN UTKU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde BİNA TURU YAPILDI

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Donanma Caddesi üzerinde parke taşları onarıldı

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Başkan Sezer’den başarılı sporculara tebrik

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16