• BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2406,93% -1,14
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72

Körfez’de 9 günde 5 ton atık çıkarıldı ÇIKANLAR PES DEDİRTTİ

Değirmendere 8.06.2023 14:32:24 0
Körfez’de 9 günde 5 ton atık çıkarıldı ÇIKANLAR PES DEDİRTTİ

Körfez’de 9 günde 5 ton atık çıkarıldı

ÇIKANLAR PES DEDİRTTİ

8 Haziran Marmara Denizi Günü münasebetiyle ilçemize bağlı Değirmendere’de anlamlı bir program gerçekleştirildi.

9 günde 5 ton atık çıkarıldı

 Marmara Belediyeler Birliği, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile  Balıkçılık ve Orman Müdürlüğü ortaklığında 8 Haziran Marmara Denizi Günü nedeniyle Gölcük Değirmendere Vapur İskelesi’nde “biyoçeşitlilik” temasının vurgulandığı program düzenlendi. Denizin temizliği adına 9 günde yapılan çalışmalarda 5 ton atık çıkarıldığına dikkat çekildi.

Atıklar farkındalık yaratılmak için sergilendi

 Marmara Denizi’ne kıyısı olan tüm belediyelerin katılımları ile eşzamanlı yapılan farkındalık etkinliği kapsamında hayalet ağların temizliği, deniz dibi temizliği, sahil kıyı temizliği tekneler ve dalgıçlar tarafından yapıldı. Atıkların bir kısmı alanda sergilenerek, farkındalık yaratıldı.

Katılım yoğun oldu

8 Haziran Marmara Denizi günü münasebetiyle gerçekleştirilen programa; Kocaeli Vali Yardımcısı ve Gölcük Kaymakam Vekili Ali Ada, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli Tarım İl ve Orman Müdürü Levent Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Su altı Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan, Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, Muhtarlar ve Hacı Halit Erkut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katılım sağladı.

Ceylan, ‘Çok trajik sahnelere de tanık olduk’

Programda ilk olarak konuşma yapan Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan, şunları söyledi: ‘1999 Depreminden kalan ciddi bir enkaz var. Balıkçılık da burada çok yaygın. O ağların yarattığı tahribat söz konusu. Bizler yaklaşık 9 gündür buradayız.  Denizden atıkları Su Altı Topluluğu ile birlikte çıkardık. Çok trajik sahnelere de tanık olduk. Misine ağlarının tüm dünyada kullanılmasının yasak olmasına rağmen burada kullanıldığını gördük. Misine ağlarına takılan hiçbir canlının kurtulma şansı yok. Dipte çok sayıda deniz kestanesi göreceksiniz. Deniz kestanesinin olduğu yerde su kalitesi iyidir. Bu bölgede su kalitesi gerçekten iyi. İzmit Körfezi ekosistem açısından son derece önemli. Daha fazla duyarlılık oluşturmak amacıyla bu çöpleri çıkarıyoruz. Dilerim ki bu farkındalık insanlara bilinç olarak döner. Büyükşehir Belediye başkanımıza ve çevre koruma çalışanlarına teşekkür ediyorum’ dedi.

Küçük, ‘Bu sene çıkartacağımız hayalet ağları da geri dönüşüme kazandıracağız’

Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Biliyorsunuz ki müsilajı hep beraber Kocaeli’de yaşadık. Amacımız denizimizi daha yaşanır hale getirmek ve geleceğimiz olan genç nesillere denizlerimizi miras bırakmaktır. Körfez’de yapılan birçok faaliyetlere şahitlik etmekteyiz. Bakanlığımız ve Büyükşehrimizin yaptığı faaliyetlerle Kocaeli Körfezi’mizin gelecek nesillere bırakmak için canla başla çalışmaktadır. Yaptığımız faaliyetlerle Körfezi temizlemeye çalışacağız. Bu sene çıkartacağımız hayalet ağları da geri dönüşüme kazandıracağız’ diye konuştu.

Sezer, ‘Gelecek kuşaklar için denizimizin temizlenmesi çok önemli’

Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ‘Buranın temizlenmesi, Marmara’nın temiz olmasıyla birbiriyle bağlantılı. Bizden sonraki kuşaklar için denizimizin temizlenip bırakılması çok önemli. Bugün yapılan çapa çok anlamlı. Bunların tamamının kurtarılması çok önemli. Dip çamurunun temizlenmesi, biyolojik arıtmanın yapılması çok önemlidir. Denizin balıklandırılması çalışması önemlidir. Denizi kirleten malzemelerin çıkarılması çok önemlidir. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Buna değer verip, önem vermek çok önemlidir.’

Büyükakın, ‘Kocaeli’de bir damla, bir metreküp su denize arıtma yapılmadan bırakılmıyor’

Son olarak konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ‘Önce ne yaptığımızı hatırlatmak isterim. Şu anda Marmara’nın tamamında yapılıyor. Çevre Bakanlığımızla, Tarım Bakanlığımızla, Marmara Belediyeler Birliğiyle yapılan çalışma bu. Müsilaj problemi ile karşılaştık; daha önce görmediğimiz bir şeydi. 2019 yılında bütün denizin, Marmara’nın tamamının müsilajla karşılaştığı o durumda hepimiz şaşırmıştık. Eğer siz denizde olması gerekenden çok daha fazla azot ve fosforun olmasına neden olursanız o mikroorganizmalar daha fazla ürüyor, Bunun sonucunda müsilajla karşı karşıya kalıyorsunuz. Eylem planı oluşturuldu. Alt başlıklarından bir tanesi denizdeki hayalet ağların çıkarılması. Bu görev de Tarım Bakanlığı’na verildi. Denizde kirliliğe sebep olan konular birkaç başlık altında toplanıyor.  Ben sizin yaşlarınızdayken Belediye Başkanı olacaksın deselerdi aklıma bile gelmezdi. Hayalimde böyle bir şey bile yoktu. Sadece Marmara Denizi’ne mi sahip çıkmak bizim borcumuz? Doğanın tamamına çıkmamız gerekiyor. Marmara Denizi’ne bir günde 4 buçuk milyon metreküp evsel atık deşarjı yapılıyor, bunun yüzde 53’ü ön arıtma yapılarak denize bırakılıyor. Kocaeli’de bir damla, bir metreküp su denize arıtma yapılmadan bırakılmıyor’ dedi.

‘120 milyon dolar tutarında bir proje yapıyoruz’

 

Büyükakın, konuşmasının devamında, ‘Hayalet ağ dediğimizde bunlar nasıl öldü diye düşünmeniz lazım. Balıkçılık faaliyeti esnasında denizin içinde bir yere takılıyor, denizden almakta zorluk çekince balıkçı bırakıyor. Denizden çıkarmak istiyoruz. Çünkü kaldığı yerde başka problem yaratıyor. Bu ciddi bir maliyet. Biz Marmara Denizi’ni temizlemek için azami gayret gösteriyoruz. Körfez’in bittiği noktada 11 buçuk milyon metreküp çamur var. Simsiyah bir çamur. 120 milyon dolar tutarında bir proje yapıyoruz. Bütçenin üçte biri cumhurbaşkanlığı, üçte birini çevre ve şehircilik bakanlığını, üçte birini de biz karşılıyoruz. Dünyanın en büyük çevre projesini üretiyoruz şu anda, inanılmaz bir iş yapıyoruz ama insanın içinden şu geçiyor ‘keşke bu hale getirilmemiş’ olsaydı.İklimler değişti. Neredeyse bahar yaşamadık. Bahar olmadı, birden yaz geldi. Marmara Bölgesi küresel iklim değişikliğinden en çok etkilenecek bölgelerden bir tanesi. Bu daha az su kaynağı demek, bitki örtüsünün tüketilmesi demek, denizin tehdit altında kalması demek, su kaynaklarına ulaşmamız demek, yarının dünyasında daha büyük zorluklarla yaşamak, küresel ısınma daha da artarsa belki de bu bölgeyi terk etmek zorunda kalmamız demek.  Gerekli tedbirler alınamazsa dünyayı iyi bir gelecek beklemiyor’ dedi.

‘Sizler sahip çıkarsanız doğayı kurtarma şansımız var’

 

Büyükakın, son olarak, ‘Sizi dünyanın geleceği hakkında ümitsizliğe düşürmek istemem ama şöyle düşünün insanoğlunun dünya üzerindeki davranış biçimi ciddi problemler oluşturuyor. Sürdürülebilirlik kavramını unutmamanızı, sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmek için faaliyetler gerçekleştirmenizi sizlerden özellikle rica ediyorum. Ağaçlandırma, doğayı koruma faaliyetlerine katılmanız gerçekten çok önemli. Sizler sahip çıkarsanız doğayı kurtarma şansımız var. Hep fark etmeyelim gençler. Bunu demeyi artık bırakalım, harekete geçelim.”



VİRANEDEN EĞİTİM YUVASINA

Kemal Kahraman’a önemli görev GENEL KOORDİNATÖR OLDU

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, ‘1 MAYIS KUTLU OLSUN’

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ‘1 MAYIS EMEKÇİ DAYANIŞMASININ VURGULANDIĞI BİR GÜNDÜR’

Eski Dostlar 391. kez buluştu

OYUN DEVAM ETMELİ !..

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘TÜM EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI KUTLUYORUM’

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “EN KUTSAL KAZANÇ; ALIN TERİ İLE KAZANILAN, HELAL KAZANÇTIR”

Mehmet Akif Ersoy Başiskelelilere Seslendi

Gölcük Lions Kulübü’nden Otizmli ailelere MAVİ IŞIK KONU BAŞLIĞI İLE EĞİTİM VERİLDİ

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda iki yıl öne geçirdiği kaza sonucu yaralanan RIDVAN GÜRSOY ŞEHİT OLDU

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın, “YAŞASIN 1 MAYIS!”

Sultan Baba Hat Müzesi önündeki taşların onarımı yapıldı

Büyükşehir ulaşımda hız kesmiyor; YUKARI HEREKE-DİLOVASI ÇERKEŞLİ YOLU TAM SÜRAT

Körfez’e bir prestij cadde daha kazandırıldı

Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonasına KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE KAĞITSPOR DAMGA VURDU

DERİNCEGÜCÜ İLK RESMİ MAÇINI OYNADI

Derince Birlikspor kupasını BAŞKAN GÖKÇE’NİN ELİNDEN ALDI

Kocaelispor’un eski futbolcusu SADUN GEMİCİ HAYATINI KAYBETTİ

Beklenen festival başlıyor

Hıdrellez Bahar Bayramı konseri 4 Mayıs’ta KOCAELİ KONGRE MERKEZİ’NDE YAPILACAK

Gölcük Hükümet Konağı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor YENİ BİNA 2025’TE HİZMETE AÇILACAK

Kocaeli Şehir Hastanesi 1 yıl önce hizmete girmişti İLK YILDÖNÜMÜNE YAKIŞAN KUTLAMA

İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı’ndan tam destek açıklaması ‘MÜCADELEMİZİ GÜÇLENEREK SÜRDÜRECEĞİZ’

Birleşmiş Milletler Simüle edildi, Sorunlar İngilizce konuşuldu KOCAELİ’DEKİ 32 OKUL ÖĞRENCİSİ GÖLCÜK’TE BULUŞTU

Birikim Okulları, EJERCongress 2024'e Ana Sponsor Oldu

Tehlike arz eden taş duvar yenileniyor

Sırf Tiyatro ekibi İstanbul’da yoğun ilgi gördü

Halıdere Eskiköy Caddesi’nde yamuk tabela düzeltilmeli

Başkan Hürriyet Sözünü Tuttu PAMUK ŞEKERİ ARABASINA KAVUŞTU

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

Uyarı tabelaları zarar görmeye devam ediyor

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI’

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “PROJELER GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Büyükakın, “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”

İlknur ve Emre Sarıel çiftinin  biricik oğulları Utku 1 yaşına girdi İYİ Kİ DOĞDUN UTKU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde BİNA TURU YAPILDI

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Donanma Caddesi üzerinde parke taşları onarıldı

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Başkan Sezer’den başarılı sporculara tebrik

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16