• BIST 100

    10177,5%1,31
  • DOLAR

    32,38% -0,30
  • EURO

    34,75% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2405,72% -0,69
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Usta Öğreticiler Fatma Gümüş ve Sevil Adıyaman’ın karma el sanatları sergisi SANAT GALERİSİ’NDE AÇILDI

Genel 6.06.2023 14:22:07 0
Usta Öğreticiler Fatma Gümüş ve Sevil Adıyaman’ın karma el sanatları sergisi SANAT GALERİSİ’NDE AÇILDI

Usta Öğreticiler Fatma Gümüş ve Sevil Adıyaman’ın karma el sanatları sergisi

SANAT GALERİSİ’NDE AÇILDI

Gölcük Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticiler Fatma Gümüş ve Sevil Adıyaman’ın karma el sanatları sergisi,  bugün Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı. Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi El Sanatları Atölyesi kapsamında açılan sergiye katılım oldukça yoğun oldu.

Katılım oldukça yoğun oldu

Karma El Sanatları Sergisi’nin açılış törenine Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Belediye Başkan Yardımcıları Fikret Ormancıoğlu ve İbrahim Tektaş, MHP İlçe Başkanı Derya Çavdar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Sever, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmettin Türkmen, Gölcük Belediyesi Kültür Müdürü Tuğba Sarıgül, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Genel Sekreteri Fatih Bayram, Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, Başiskele Kent Konseyi Başkanı Ayşenur Aytekin ve Genel Sekreteri Mehmet Demirtaş, TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri , Usta Öğreticiler ve Kursiyerler katılım gösterdi.

Adıyaman, “Bir başarı varsa bu bir ekip çalışması başarısıdır”

Açılış konuşmasını yapan Usta Öğretici Adıyaman, “Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan karma el sanatları sergimizin açılışına hoş geldiniz.  Öncelikle bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız, emeğe, sanata ve sanatçıya değer verdiğiniz için her birinize sonsuz teşekkür ederim. Hayatımızı zenginleştiren en kıymetli şeylerden biri de sanattır. Bizler de sanatın gücünü, kursiyerlerimizin potansiyeliyle buluşturduğumuz kurslarımızda bir dönem boyunca emek verdiğimiz eserlerimizi, sizlerin beğeni ve takdirine sunuyoruz. Bir başarı varsa bu bir ekip çalışması başarısıdır. Bu bağlamda bize sonsuz destek veren Gölcük Belediye Başkanımıza, Gölcük Kent Konseyi’ne, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü’müze teşekkürlerimi arz ederim”

Türkmen, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında, ilçede bir dizi etkinlikler yapıyoruz”

Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmettin Türkmen, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında, ilçede bir dizi etkinlikler yapıyoruz. Burada da Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi ile işbirliği şeklinde açtığımız kursların sene sonu sergisini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Burada 6 öğretmenimiz, yıl boyunca kurslar açtı, çeşitli etkinlikler yaptı. Şu an burada da Fatma Hocamız ve Sevil Hocamızın kurs sergilerini ziyaret edeceğiz. Hepiniz tekrar hoş geldiniz, ayağınıza sağlık, teşekkür ederim” dedi.

Şentürk, “Gölcük’ün sanat hayatına bence önemli bir katkı veriyorlar”

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, “Gölcük Kent Konseyi olarak birçok etkinliğin yanı sıra, en çok önem verdiğimiz sanat ve kültür diyebiliriz.Bu anlamda Gölcük Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yapmış olduğumuz, Sevil ve Fatma hocalarımıza buradan teşekkür ediyoruz, değerli kursiyerlerimize teşekkür ediyoruz. Gölcük’ün sanat hayatına bence önemli bir katkı veriyorlar. Daha yaşanabilir bir Gölcük için kendileri önemli bir katkı sunuyorlar. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu tür sanatsal etkinliklerin Gölcük’te artarak devam etmesini talep ediyoruz. Bu konuda bize destek veren değerli Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Merkezimize de buradan teşekkürlerimi sunuyorum. En büyük teşekkür de bu kurslara katılan kursiyerlerimize ve hocalarımıza ediyor, iyi günler diliyorum” dedi.

Sezer, “Bu yıl 37 Binin üzerinde vatandaşımız kurslarımızda eğitim aldı”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Bir etkinlik için burada toplanmış bulunuyoruz. Fatma  hanım  ve Sevil hanımın kursiyerlerle hazırladığı bir etkinlik. Buradan baktığımız zaman gerçekten büyük bir ilgi ve alakanın olduğunu görüyorum.   Geçtiğimiz gün GÖLMEK kurslarının sene sonu sergisini açtık. Sergi muhteşemdi. Ben bütün emeği geçenlere, başta Kültür Müdürümüze teşekkür ediyorum. Yine bugün burada açılan etkinlik, aslında Hayat Boyu Öğrenme Haftası çerçevesinde yapılan etkinliklerden biri. Şimdi Gölcük’te baktığımız zaman 27 bin kişi Halk Eğitim ve KOMEK üzerinden yetişen vatandaşımız, hemşerimiz var. GÖLMEK’ten açılan 628 kurs var, 10 bin 268 de kursiyer var. Baktığımız zaman müthiş rakamlar bunlar. 27 bin kişinin üzerine 10 bin 268’i ekleyin, 37 bin üzerinde kişi kurs almış. Bu da 176 bin nüfuslu olan bir yerde müthiş bir sayı. Bir Latin atasözü var; “Hayat kısa, sanat uzun”. Burada kıymetli hocalarımızın başkanlığında kursiyerlerimizin yaptığı eserler var. Bunların içerisinde de yine 150 sene sonrasına ve daha sonrasına kalan eserler olacak” dedi.

“Kültürümüzün damıtılmış halini burada görüyoruz”

Başkan Sezer konuşmasının devamında, “Hayat kısa, sanat gerçekten uzun. Sanatın uzun olduğunu düşünerek buradaki sergiyi gezmenizi ben istirham ediyorum. Biz şimdi kültürümüzün damıtılmış halini burada görüyoruz. Buradaki sanatlar, yabancı sanatlar değil.Bizim geçmişten gelen kültürümüzün bir eseri. Hem bunun yaşatılması hem de gelecek kuşaklara aktarılması çok önemli. Ben bu noktada emeği geçen Kültür Müdürümüze ve bu etkinliği birlikte gerçekleştirmemizi sağlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, kıymetli Kent Konseyi Başkanımıza, değerli hocalarımıza ve kıymetli kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Kentimizin kültür ve sanat yönünden renklenmesine katkı sağladıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu açılan serginin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bundan sonra bu ve bunun gibi nice etkinliklerde buluşmak dileğiyle hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

Sergi 9 Haziran Cuma gününe kadar açık kalacak

Konuşmaların ardından ilçe protokolü tarafında açılış kurdelesi kesildi ve sergi davetliler tarafından gezildi. Gölcük Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticiler Fatma Gümüş ve Sevil Adıyaman’ın karma el sanatları sergisi davetlilerden büyük beğeni aldı. İlçe Protokolü ve davetliler birbirinden güzel eserler için Gölcük Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticiler Fatma Gümüş ve Sevil Adıyaman’ı tebrik ettiler.  Program anı fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona ererken sergi  9 Haziran Cuma gününe kadar açık kalacak.

Haber: Serap DURUKAN


Kavaklı Sahilinde Spor Aletlerinin ÇEVRESİNİN KAPATILMASI İSTENİYOR

KARTEPE MENDERES BULVARINA YENİ ÜSTYAPI

GÖLCÜKLÜ RESSAM İSMET ÇETİN 5. SERGİSİ’Nİ AÇIYOR

ÇAYIROVA BELEDİYESİ, GAZİANTEP BASKETBOL’A ŞANS TANIMADI

YUNANİSTAN’DA GÖLCÜK RÜZGARI

ÇAYIROVA BELEDİYESİ, GAZİANTEP’İ MAĞLUP ETTİ

BAŞKAN DOĞUSEL: “KOCAELİ, DENİZ TURİZMİ OLANAKLARI İÇİN AR-GE ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERMELİDİR”

YENİDOĞAN DERİNCE CADDESİ’NE YENİ ÇEHRE

İlimize Kazandırılacak Yeni Eğitim Kampüsünün Protokolü İmzalandı

GÖLCÜK’TE YİTİRDİKLERİMİZ

GENÇ KIZDAN 3 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

KÖRFEZ BALIK KAYNIYOR AMATÖRLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

BAŞKAN SEZER DOĞRU HAMLELER YAPIYOR...

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramını Anıtpark’ta kutladı HAYATINI KAYBEDEN 36 CAN İÇİN KARANFİL BIRAKTILAR

ŞEHİT RIDVAN GÜRSOY MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

ÖZSOY “İNSANCA YAŞAM İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

VALİ YAVUZ: "1 MAYIS YÜRÜYÜŞLERİNİ GAMER'DEN TAKİP EDİYORUZ"

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Finalistlerine Ödülleri Verildi

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Emekli Astsubaylar, Muhtar Seçilen meslektaşlarını ziyaret etti

Büyükakın, ‘İşbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz’

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı’ndan Başkan Sezer’e HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

“Bir Patent Fikrim Var” Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Necati Çelik Personeline önemli eğitim

Büyükşehir Koroları baharı şarkı ve türkülerle karşılayacak

Kocaeli Milletvekillerinden Başkan Özlü’ye Ziyaret

Büyükakın, ‘Ülkemizin yapıtaşları emekçilerimizdir’

Barbaros Hayrettin Caddesi’nde hasarlı parke taşları onarıldı VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ

17 Mezarlıkta taş duvar ve tel çit yapılıyor

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16