• BIST 100

    10177,5%1,31
  • DOLAR

    32,38% -0,30
  • EURO

    34,75% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2405,72% -0,69
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Çakmak, “Denizcilik eğitimi, Türk denizciliğinin gelişimine ışık tutuyor”

Değirmendere 27.07.2023 11:53:27 0
Çakmak, “Denizcilik eğitimi, Türk denizciliğinin gelişimine ışık tutuyor”

Çakmak, “Denizcilik eğitimi, Türk denizciliğinin gelişimine ışık tutuyor”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Mecliste konuşan Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak,“Şükür ki; son yıllarda devletimizin yatırımlarıyla tekrar şahlanmaya başladık, Mavi Vatan’daki çıkarlarımızı korumaya başladık, denizcilik ile ilgili yeni yatırımlara başladık. Bunların başında da eğitim geliyor.Denizcilik eğitimi, Türk denizciliğinin gelişimine ışık tutuyor. Denizcilik bir bütündür” dedi.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) Kocaeli Şubesi’nin Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Vefa İbrahim Aracı başkanlığında Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısına katılarak duygu ve düşüncelerini aktaranBaşiskele Kaymakamı Necip Çakmak, devletin son yıllarda her alanda atağa geçtiğini ifade ederek, “Şükür ki; son yıllarda devletimizin yatırımlarıyla tekrar şahlanmaya başladık, Mavi Vatan’daki çıkarlarımızı korumaya başladık, denizcilik ile ilgili yeni yatırımlara başladık. Bunların başında da eğitim geliyor.Denizcilik eğitimi, Türk denizciliğinin gelişimine ışık tutuyor. Denizcilik bir bütündür.” dedi.

 “EKONOMİDE TAŞLAR YERİNE OTURACAKTIR”

Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel,20 Temmuz 1974 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Harekâtı’nınYıldönümü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile Türk denizcisi ve Türk denizciliğinin dirilişi olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başladı. Doğusel, “Son birkaç yılda yaşadığımız pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı ve bunların ekonomiye negatif etkisi ile 6 Şubat’ta yaşadığımız asrın felaketi, kuşkusuz ki ekonomide yeni adımları elzem kıldı. Sayın Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olması ile yaratılan yeni maliye politikaları kısa vadede gerek halkımız gerekse de üreticimiz için sorun olsa da, orta vadede yapısal sorunların çözüleceğine ve Türk ekonomisinde taşların yerine oturacağına inancımız tam” dedi.

“EN ÇOK İHRACAT DERİNCE’DE”

Başkan Doğusel, Kocaeli Liman İstatistikleri ile ilgili bilgiler verdi. Doğusel, “Dış Ticaret Verilerine bakarsak;Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bu yılın ilk altı ayında ihracatımız 18 milyar 661 milyon dolar olurken ithalatımızın ise 39 milyar 509 milyon dolara ulaştı. İlk altı ayda en çok ihracat yapan gümrük kapımız 8 milyar 881 milyon dolar ile Derince olurken, Derince’yi takip eden Dilovası’nda ise 4 milyar 279 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti” dedi.

 “KOCAELİ ÜLKE SIRALAMASINDA BİRİNCİ”

Kocaeli’nin gemi istatistikleri hakkındaki verileri de paylaşan Doğusel, “Gemi İstatistiklerinde ise:Gelen gemi sayısı itibariyle; 2023 yılı ilk altı ayında Kocaeli’ye 1.428 adet Türk bayraklı, 3.401 adet yabancı bayraklı olmak üzere toplam 4.829 adet gemi uğramıştır. Türkiye’ye uğrayan gemilerin 17’si Kocaeli ilimize aittir.Yüklemede 13 milyon 681 bin ton elleçlenirken, Boşaltmada 27 milyon 222 bin ton yük elleçlenmiştir. Toplamda; 40 milyon 904 bin ton elleçlenmiş ve Türkiye %15.7’lük pay almıştır.Gerek gemi sayısı ve gerekse yük elleçlemesinde Kocaeli ülke genelinde birinci sırada yer almaktadır.Konteyner elleçlemesinde, ilimiz toplam 1.007.249 TEU ile, Türkiye genelinde 2. Sırada yerini korumuştur” açıklamalarında bulundu.

YILDIRIM: “BOŞLUĞUN DOLDURULMASI LAZIM”

Doğusel’in ardından kürsüye gelerek konuşan Karamürsel Belediyesi Başkanı İsmail Yıldırım, “Sizleri ilçe belediye başkanı olarak Karamürsel’de misafir etmekten mutlu olduğumuzu ifade ediyorum. 3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde maalesef denizlerimizden çok az yararlanıyoruz. Anadolu topraklarına Orta Asya’dan gelen bizler, denizcilik kültürüne çok uzun yıllar sonra vakıf olmanın verdiği boşluğu yaşıyoruz. Bu boşluğun kısa zamanda doldurulması lazım. Artık bu kadar global olan bir dünyada, askeri ve ekonomik açıdan denizin ve denizciliğin ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok daha iyi biliyoruz” dedi.

“DTO’YA DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Özellikle Karamürsel ilçemizde; deniz ve denizcilikle, denizcilik eğitimi alanlarında gerçekleştirilen faaliyetler bizler için çok özel diyen Yıldırım,” Karamürsel özelinde şunu ifade etmem gerekiyor ki; biz tarih bir misyonu yaşayan bir ilçeyiz, adımızdan belli. Selçuklunun ilk beylerinden, Osmanlı Devleti’nin ilk Kaptan-ı Deryası, Karamürsel lakabıyla bu bölgeyi fetihetmiştir. Bu bize, denizcilik alanında tarihi bir misyon yüklüyor. Bu misyon da biz; eğitim tarafını tercih ettik. Özetle; denizcilik bizim için çok özel. Karamürsel Belediyesi olarak, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubemizin denizciliğe verdiği önemi yakından takip ediyoruz. Çok başarılı ve sosyal projelere imza attığınızı görüyoruz. Karamürsel’in bir ferdi olarak, denizciliğe yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı sizlere tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.

“DENİZCİLİK BİR BÜTÜNDÜR”

Daha sonrasında söz alan Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak kısa bir konuşma gerçekleştirerek, “Mavi vatana hakim olduğumuz zaman cihana da hakimdik. Unutmayın, Karamürsel’de atılan bir tohum ile Akdeniz’i biz Türk gölü haline getirmiştik. Şükür ki; son yıllarda devletimizin yatırımlarıyla tekrar şahlanmaya başladık, Mavi Vatan’daki çıkarlarımızı korumaya başladık, denizcilik ile ilgili yeni yatırımlara başladık. Bunların başında da eğitim geliyor.Denizcilik eğitimi, Türk denizciliğinin gelişimine ışık tutuyor. Denizcilik bir bütündür. Denizcilik bir bütündür. Bunun bir teorisi var. Bu teoriyi de buradaki okul bize verecek. Evlatlarımız bu okulda yetişecek ve daha sonrasında Türkiye’nin denizciliği gelişecek. İş adamlarımızın yatırımlarıyla da, Türkiye ekonomisine güç katacak” ifadelerine yer verdi.

“SEKTÖRÜMÜZ İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Bamyacı da mecliste söz alarak, “Öncelikle sizleri okulumuzda ağırlamaktan dolayı çok memnunuz. Karamürsel’de denizcilik eğitimi açışından ilk açılan kurum bizim okulumuz. 8 yıldır okulda görev alıyorum. Her dönemimizde Türkiye ve Kocaeli’nin denizciliğinin gelişimi adına elimizi taşın altına koyduğumuzu düşünüyorum. Önceden olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de, öğrencilerimiz ve sektörümüz ile iç içe çalışacağız” dedi.

 “NAVLUN SEVİYELERİ GERİLEDİ”

Dr. Onur Sabri Durak, konteyner taşımacılığında 2023 yılı ilk yarısındaki gelişmeler ve 2024 yılı beklentileri konusunda gerçekleştirdiği bilgilendirmede, öncelikle Deniz Ticaretindeki güncel gelişmelere yer verdi. Durak, “2023 yılı itibariyle, deniz taşımacılığı sektöründe geçen iki sene içerisinde elde edilen navlun kazanımları eridi. Trans-Atlantik hattı gibi bazı hatlar haricinde Covid-19 öncesi dönemdeki navlun seviyelerine geriledi” dedi.

 “HAYALET AĞLAR ÇÖLLEŞMEYE NEDEN OLUYOR”

Son olarak kürsüye gelerek konuşma gerçekleştiren Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Murat Çoşkun, “Müdürlük olarak birinci vazifemiz, denizlerimizdeki bize verilen yetki çerçevesinde denetim ve kontrolleri sağlamak. Bunun yanında denizlerimiz korumaya yönelik projeler üretiyoruz. Bunların başında da denizlerimizde terk edilmiş, avcılık sırasında bırakılmak zorunda kalmış büyük ve devasa ağların denizlerden çıkarılması. Bunun en büyük sebebi de, ağların balık popülasyonunun yoğun olduğu, balık yuvalarının olduğu kayalık alanda yer alması. Ağların buralarda başı boş olarak kalması, o bölgede çölleşmeye neden oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

“DTO KOCAELİ BİZE DESTEK VERİYOR”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi ile birlikte birçok proje imza attıklarını da ifade eden Coşkun, “Bununla ilgili olarak, 3 sene önce hayalet ağları çıkarmaya başlamıştık. Şu ana dek; 20 bin metrekare kadar ağ çıkardık. Bu sene,Gebze bölgesinde bu çalışmayı sürdürüyoruz ve bu bölgede15-20 bin metrekare arasında tahmini hayalet ağ çıkaracağız. Bunu hizmetleri yerine getirirken özellikle STK’lar ile çalışıyoruz. Bu işi birlikte yapmamız çok önemli. Gebze’deki hayalet ağları temizledikten sonra ise farkındalık oluşturmak adına sergi ve panel düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubemizin desteklerini görüyoruz. Odamız, hemen hemen her projemizde bizimle birlikte yol yürüyor. Yönetim Kurulu Başkanımız Vedat Doğusel ve yönetimine bu konudan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

SEKTÖRÜN SORUNLARI KONUŞULDU

Tamamlanan konuşmaların ardından meclis toplantısında, Yalova Tersaneciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kayatürk dernek faaliyetleri,Gemi İnşaMüteahhitleri Birlikteliği Mesleki Eğitim ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem İnce, denizcilik sektöründeki istihdam sorunları hakkında bilgiler verdi.Daha sonrasında Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gizem Şimşek ise, “Defamed nedir? Büyüme Stratejileri ve organizasyon Planları” konusundaki sunum gerçekleştirdi. Meclis, üyelerin sektörel görüş ve önerilerini aktarması ile sona erdi.


YENİDOĞAN DERİNCE CADDESİ’NE YENİ ÇEHRE

İlimize Kazandırılacak Yeni Eğitim Kampüsünün Protokolü İmzalandı

GÖLCÜK’TE YİTİRDİKLERİMİZ

GENÇ KIZDAN 3 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

KÖRFEZ BALIK KAYNIYOR AMATÖRLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

BAŞKAN SEZER DOĞRU HAMLELER YAPIYOR...

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramını Anıtpark’ta kutladı HAYATINI KAYBEDEN 36 CAN İÇİN KARANFİL BIRAKTILAR

ŞEHİT RIDVAN GÜRSOY MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

ÖZSOY “İNSANCA YAŞAM İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

VALİ YAVUZ: "1 MAYIS YÜRÜYÜŞLERİNİ GAMER'DEN TAKİP EDİYORUZ"

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Finalistlerine Ödülleri Verildi

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Emekli Astsubaylar, Muhtar Seçilen meslektaşlarını ziyaret etti

Büyükakın, ‘İşbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz’

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı’ndan Başkan Sezer’e HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

“Bir Patent Fikrim Var” Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Necati Çelik Personeline önemli eğitim

Büyükşehir Koroları baharı şarkı ve türkülerle karşılayacak

Kocaeli Milletvekillerinden Başkan Özlü’ye Ziyaret

Büyükakın, ‘Ülkemizin yapıtaşları emekçilerimizdir’

Barbaros Hayrettin Caddesi’nde hasarlı parke taşları onarıldı VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ

17 Mezarlıkta taş duvar ve tel çit yapılıyor

KO-MEK İlçe Sergileri Baharın Gelişini EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİYLE KARŞILAYACAK

Anıtpark günün her saati vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor

Kocaelilileri bu yaz pırıl pırıl sahiller bekliyor

İzmit Belediyesi, Üniversiteli Gençleri DOĞAYLA BULUŞTURDU

Gölcükspor son iki hafta maçlarından 6 puan hedefliyor

Bugün vefat edenler

Şüphe Üzerine Durdurulan Tır'da KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ!

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16