• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Gölcük Belediyesi Geleneksel El Sanatları Festivali Başladı BİRBİRİNDEN DEĞERLİ SANATÇILAR BU FESTİVALDE YER ALIYOR

Değirmendere 11.08.2023 14:09:36 0
Gölcük Belediyesi Geleneksel El Sanatları Festivali Başladı BİRBİRİNDEN DEĞERLİ SANATÇILAR BU FESTİVALDE YER ALIYOR

Gölcük Belediyesi Geleneksel El Sanatları Festivali Başladı

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ SANATÇILAR BU FESTİVALDE YER ALIYOR

Bu yıl ikincisi düzenlenen Gölcük Belediyesi Geleneksel El Sanatları Festivali, bugün Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda düzenlenen açılış töreni ile başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen geleneksel el sanatlarının usta isimlerini Gölcük’te bir araya getiren festival Pazar akşamına kadar devam edecek.

Katılım yoğun oldu

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda başlayan festivale AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli İl Kültür Müdür Vekili Ayhan Zeren, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen,  Belediye Başkan Yardımcıları, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmettin Türkmen, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, ülkemizin İlinden gelen sanatçılar katılım gösterdi.

Yılmaz, “Gölcük festivali bugün Türkiye’de ses getiren en iyi festival olarak devam etmektedir”

Bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan açılış programında ilk konuşmayı Kültür Bakanlığı Sanatçılarından olan Mehmet Yılmaz Yaptı. Yılmaz konuşmasında, “Gölcük bizim için ayrı bir önem arz etmektedir. Geleneksel el sanatları tanıtma adına Gölcük Belediyesi’nin faaliyetleri takdire şayandır. Yıl içerisinde gerek öğrencilere gerek büyüklere keçe eğitimleri verdik ve çok güzel sonuçlar aldık.  Yıllardır festivallere birçok illerde katılım sağlamaktayız ve diyebilirim ki Gölcük festivali bugün Türkiye’de ses getiren en iyi festival olarak devam etmektedir.  Bu anlamda Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer’e kültür Müdürü Tuğba Hanım’a ve Sanat Galerisi Müdürü Naz Hanım ve ekibine teşekkür ederiz. Büyük emek ve özveri sevgiyle çalışarak bizleri evimizde gibi hissettiren bu ekiple birlikte sanatçı dostlarımızla burada olmaktan gurur ve mutluluk duymaktayız. Güler yüzleri samimiyetleri ve ilgileri için çok teşekkür ediyoruz. Belediye başkanımıza böyle bir ekip kurduğu ve desteklerini esirgemediği için sonsuz teşekkür ediyor, festivalimizin hayırla vesile olmasını temenni ediyorum. Saygı ve sevgilerimle” dedi.

Sezer, “Ülkemizdeki farklı branşlardaki faaliyet gösteren sanatçılarımızı Gölcük halkıyla buluşturmuş oluyoruz”

Ardından söz alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, katılımcıları selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında, “Bu yıl ikincisini düzenliyoruz, El Sanatları Festivalimizi. Kırkyama Festivali olarak düzenleniyordu ve sanatın tek bir alana hitap ediyordu. Bu nedenle tüm sanatları bir araya getiren bir festival haline getirelim istedik. Geçtiğimiz yıl ilkini yaptıktan sonra gördük ki Türkiye’de de çok büyük ilgi gördü. Bu sene elli farklı sanat dalında, 16’sı da devlet sanatçısı olmak üzere festivale bir katılım var. Bu tabi çeşitlik ve katılım niteliği yönünden Türkiye’de nadir ve önemli bir çalışma.  İlçemizde yıl boyu devam eden devlet sanatçılarının gelerek eğitim verdikleri ve sertifika ile taçlandırılan eğitimler yapılıyor. Bu çok sayıdaki eğitimlerle aslında ülkemizdeki farklı branşlardaki faaliyet gösteren sanatçılarımızı da biz Gölcük halkıyla buluşturmuş oluyoruz.  Akabinde bu festival kapsamında diğer yapılan kültürel faaliyetlere de bir toplanma alanı sağlamış oluyoruz. Tabi tek yapılan kültürel faaliyet bu değil. Gölcük Belediyesi olarak kültürel faaliyetlere çok önem veriyoruz.  Ben Emeği geçen herkese özellikle Türkiye’mizin dört bir yanından gelerek katılan festivalinize renk katan kıymetli sanatçılarımıza Emeği geçen tüm personellerimize, Müdürümüze, Başkan Yardımcımızı çok teşekkür ediyorum. Festivalimizin hem kültür dünyamıza hem de ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Soydabaş, “Kültür turlarımız ile kültür kenti olan Turizm kenti olan, Kocaeli artı bir değer kazanacak”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Soydabaş konuşmasında,  “Başkanımız bir açılış dolayısıyla deprem bölgesine gittiği için bugün kendisini ben temsil ediyorum. Festivalimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Gerçekten hem sanatçılara hem de  sanatkarlara bu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Az önce stantları biraz dolaştım ve birkaç kişiyle de konuştum. Gerçekten bu sergi  eğer İtalya’nın küçük bir turizm kasabasında olsa tıklım tıklım olur ve öğlene kadar şu eserlerin çoğu satılırdı. İnşallah büyükşehir belediyemizde bir kültür organizasyonu yapıyor. Bursa, İznik ve Kocaeli’nin bazı beldelerini, İstanbul’daki büyük organizasyon şirketleri ile anlaşarak 3-4 günlük gezi turlar tertiplenecek. İnşallah bunu başarırsak sadece sanayi değil kültür kenti olan Turizm kenti olan,  Kocaeli artı bir değer kazanacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız gerçekten bu konuda güzel bir çalışma yapıyor. Ben festivalimizde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Katırcıoğlu, “Sanata ve sanatçıya çok büyük önem veriyoruz”

Açılış töreninde son olarak siz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu konuşmasında, “Çok güzel bir gün yağmurlu ama buradaki sergiler için belki biraz sıkıntı ama çok sıcaktan sonra hepimiz biraz hafifledik. Çok güzel bir gün. Bir Sanat ve Kültür faaliyetinde sizlerle birlikte bu Gölcük’ün ve Değirmendere’nin bir kızı olarak ayrıca mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Hem kültür ve sanata verilen değer, harcanan zaman bence çok önemli. Kültür Bakanlığının yetkili Ebru sanatçısı olarak sizlerin huzurunuzda bulunmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum ve çok önemsiyorum. Sanat o toplumun hayat ve can damarlarıdır. Kültür ve sanat insanları besleyen, ruhuna gıda olan çok kıymetli faaliyetler. dolayısıyla toplumda bu anlamda kendini geliştiriyor ama beraberinde geleneksel olduğu için kültür aktarımını da en güzel yaptığımız geçmişten bugüne göre akışını sağlayan çok kıymetli bir çalışma oluyor, kültür ve sanat.  Sanata ve sanatçıya çok büyük önem veriyoruz. Bugün aramızda devlet sanatçıları var. Bunun devamı için elimizden geleni yapıyoruz. Kadınlarımız gerçekten çok kıymetli. Toplumun her alanında olsunlar istiyoruz. Kadınların eğitime katılmasını sağlamak istedik, her ile üniversiteler açtık. Kurslarla kadınların önünü açmak istedik. Yaptıkları ürünleri satarak yaptıklarını paraya çevirmeleri gerekiyordu. E-ticaret dediğimiz sistem üzerinden kadınların yaptıkları ürünleri satabileceği platformlar oluşturduk. Pozitif ayrımcılık ile kadınlara hibeyi daha fazla vermek istedik. Altyapısını oluşturduğumuz bir çalışma var. Kandıra’nın meşhur keten tohumunu ekeceğiz. Bunu ipliğe çevireceğiz. Bir sonraki aşamada ihraç ve turizmi getireceğiz. Bu konuda çalışmak isteyenler benimle irtibata geçebilirler. Belediye başkanımı kutluyorum. Değirmendere kültür ve sanatta önemli bir noktada. Sanata ve sanatçıya önem vermeye devam edeceğiz. Bugün burada 50 standımız var. Bu standlarda çalışan her bir sanatçımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Stantları ziyaret ettiler

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından ilimizden ve birçok ilden gelen sanatçıların açmış oldukları stantlar tek tek gezildi. Ziyaretler sırasında Sanatçılar yapmış oldukları eserler hakkında protokol üyelerine bilgi verdiler.

Vekil Katırcıoğlu’na şal hediye etti

Ziyaret sırasında açılış konuşması yapan Kültür Bakanlığı Sanatçılarından Mehmet Yılmaz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’na üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baskısı olan keçe şal hediye etti. Festival gün boyu atölye çalışmaları ile devam etti.


Kocaeli Vali Yardımcıları ev ziyaretlerini sürdürüyor BU HAFTA 30 HANEYLE HEMHAL OLDULAR

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Büyükşehir, leyleklerin yuvasını yıkılmaktan kurtardı

Otizmi Çocukların gösterisi ayakta alkışlandı

Engelsiz Yaşamın Merkezinde çalışmalar sürüyor

Başkan Çalık, Samimiyet ve Güler Yüzün Fotoğrafını Çekti

Körfezli Yüzücüler Madalyaları Topladı

Gölcükspor U-18 takımı Sakarya Harmanlıkspor ile 3-3 berabere kaldı

Gölcük ADSM’de 23 Nisan kutlaması

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Gençlik Kolları 23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Ay, ‘23 Nisan Atamızdan Bize En Büyük Armağandır’

Kocaelispor Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu

Karting Sezonuna Coşkulu Açılış 

23 Nisan Çocuklarla Güzel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun ÇOCUKLARIMIZ GURURUMUZDUR

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Gölcük Otizm Derneği Bandırmalı misafirlerini ağırladı KIRMIZI BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Sahra başkanın ilk talimatı OKULLARA AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, ‘DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK BAYRAM’

Kocaeli’nin dört bir yanından gelen doğa severler GÖLCÜK’TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, ‘MÜCADELEMİZ TAM DEMOKRATİK, SOSYAL VE ADİL TÜRKİYE MÜCADELESİDİR’

Denizevler Mahallesi Muhtarı Kadir Demir, 23 NİSAN ETKİNLİĞİ İLE ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kooperatif Üyeliğinden Doğan Bitmeyen Çile

  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’den 23 Nisan Mesajı

HAYDİ ÇOCUKLAR GÖLCÜK ANITPARK’TA 23 NİSAN COŞKUSUNA

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın, ‘GELECEĞİMİZ SİZSİNİZ ÇOCUKLAR!’

Değirmendere’de küp taş tamiri

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Başkan Gökçe Muhtarlarla Buluştu

Kaymakam Kalkar’dan Başkan Söğüt’e Ziyaret

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

Uyarı tabelaları zarar görmeye devam ediyor

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI’

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “PROJELER GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Büyükakın, “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”

İlknur ve Emre Sarıel çiftinin  biricik oğulları Utku 1 yaşına girdi İYİ Kİ DOĞDUN UTKU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde BİNA TURU YAPILDI

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Donanma Caddesi üzerinde parke taşları onarıldı

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Başkan Sezer’den başarılı sporculara tebrik

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16