• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Gölcüklü Esnaf Osman Ay 56. yaşını sevdikleriyle kutladı AY-PA MARKET’TE GEÇEN 43 YIL DİLE KOLAY

Genel 6.08.2023 12:50:31 0
Gölcüklü Esnaf Osman Ay 56. yaşını sevdikleriyle kutladı AY-PA MARKET’TE GEÇEN 43 YIL DİLE KOLAY

Gölcüklü Esnaf Osman Ay 56. yaşını sevdikleriyle kutladı

AY-PA MARKET’TE GEÇEN 43 YIL DİLE KOLAY

İlçemizin sevilen esnaflarından Osman Ay 56 yaşını dostları, sevenleri ve bazı müşterileri ile kutladı. 43 yıldır AY-PA Market’in başında olan Osman Ay, ‘Esnaf olmak her babayiğidin harcı değildir’ dedi.

43 yıllık esnaflık hayatında birçok güzel anılar biriktirdi

Ay, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Esnaf deyip geçmeyin. Esnaf olmak her babayiğidin harcı değildir. AY-PA Market’te geçen 43 yıl, dile kolay’ dedi. Tatlı dilli, güler yüzlü kişiliği ile Gölcüklülerin sevdiği tecrübeli esnaf Osman Ay, ‘Bu anlamlı günde dostlarım beni unutmadı, hem yeni yaşımı hem de AY Pa Market’te geçirdiğim 43. Yıldönümümü kutladıklar. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Sevilmek kadar güzel bir duygunun tarifi asla yok. Esnaflık yapan kişinin dili konuşacak, yüzü gülecek, karnı geniş olacak, yani sinirli bir mizaca sahip olmayacak. Bu vasıflar kişide yoksa esnaflık yapamaz kardeşlerim. Esnaf olmak öyle her babayiğidin harcı değildir. Öyle hür teşebbüsüm hemen bir dükkân açayım demek olunmaz. Mesela çok daha ötedir esnaf olmak, ülkemizin ilerlemesi için esnaf olabilmiş, girişimci sayısının artması gerekir. Bir girişimcinin esnaf olmadığını hisseden insanların dönemini sizde defalarca duymuşsunuzdur eminim; yaklaşık şöyle bir şey. ‘Sen önce esnaf ol esnaf.’  Eski Türk filmlerinde de defalarca işlenmiştir. Böyle mahallelinin yardımına koşmak olsun, tavla oynayıp çeşitli latifeler yapmak olsun, bu şekil şeylerdir birazda esnaf olmak.’

‘Esnaf deyip geçmeyin asla…’

Ay, ‘Çarşıya pazara çıkan annelerimizin sevgisine nail olmaktır. Annem sürekli alışveriş yaptığı dükkânların sahiplerine tam bir esnaf der. Eşi dostu oraya gönderir, tam bir esnaf olmak, esnaf olmanın bir üst mertebesidir. Büyük çok büyük sorumluluk gerektirir. Yeni yıla aileleriyle giremezler. Bayramda gezemezler, tatile gidemezler, düğüne gidemezler, hasta yatamazlar, surat asamazlar, hata yapamazlar, dükkândan çıkamazlar, o an bunları yapsalar bile aklından dükkânı çıkaramazlar. Bir aileyi hayırsız evlat, bir şoförü aşırı hız, bir yiğidi geçimsiz kadın, bir esnafı asık surat yıkar. Gülmeyi bilmeyen esnaf olmasın. Yeni yaşımı ve Market’imde geçen 43. Yıldönümümü kutlayan, beni yalnız bırakmayan, telefonla arayan, SMS gönderen, sosyal medya hesaplarımdan mesaj gönderen tüm güzel insanlara teşekkür ediyorum’ dedi.

‘Su kuyularına, ekilen tarlalara beton döktüler’

İsrail’in su kuyularına, ekilen tarlalara beton dökmesini lanetleyen Osman Ay, şunları söyledi: ‘Ey İsrail, sizin Yezid’den ne farkınız var? Peygamber Ümmetinin canını yakanların canı yansın inşallah. Ne yaparsanız yapın, Ey zalimler; İslam dini dünyada tek bir din olacak, o kadar! İsrail işgali altındaki Batı Şeria da yasadışı Yahudi yerleşim yerlerinin sayısı hızla artarken ve Filistinlilere ait çok sayıda ev yıkılırken İsrail.in son adımı tepkilere yol açtı. İsrail’den aç bırakma taktiği. Su kuyularına ve tarlalara beton dökerek zalimliklerini sürdürdüler. İsrail’in Filistinlilere ait tarlalara beton dökmesi tepki çekti. İsrail işgal altında tuttuğu Batı Şeria da Filistinlilerin hayatını kabusa çevirecek adımlarını sürdürüyor. İsrail askerlerinin  EL Halil’in EL Hicre bölgesindeki şu kaynaklarına ve tarlalara  beton döktüğü görüntüler Filistin Haber ajansları  tarafından paylaşıldı.  Geniş tarım arazilerinin bulunduğu bölgede İsrail.in Filistinlilerin tarım yapmasını engellemek için böyle bir şey yaptığı belirtilirken bölgedeki Filistinli aileler İsrail’e tepki gösterdi.  Filistin haber ajansı Wafa İsrail askerlerinin bölgede çok sayıda şu kuyusuna ve tarım arazisine zarar verdiğini bildirdi. Filistinli bir çiftçi İsrail askerlerinin buldozerlerle yerel ailelerin beslenmesi için kabak lahana ve domates ekili birçok tarlayı yerle bir ettiğini açıkladı. Allah kahru perişan etsin bunları inşallah’ dedi.

İsveç’e tepkiler dinmiyor

Osman Ay, İsveç’in kutsal kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına müsaade etmesine tepki göstererek, ‘Ey İsveç ve İsveç gibi düşünenler. Kur’an’ı yakmaya, tekmelemeye müsaade edenler; Kur’an-ı Kerim bir sırdır, sırrın sırrıdır, sırlara inandıran bir sırdır. Ben sağ kaldıkla Kur’an’ın kölesiyim. Ben seçilmiş Muhammed Mustafa (S.A.V.)’nin yolunun toprağıyım (Mevlana). Helal olsun sana Irak. İsveç’in Bağdat Büyükelçisi sınır dışı edildi bu kadar. Hristiyan bir esnaf ta İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakan Salwan Momika’yı Marketinden kovdu. ‘Kendinden utan biraz onurlu insanlar hakkında böyle konuşamazsın. Sen tüm insanlara ve bize de zarar verdin’ diye bağırdı. İsveç medyasına göre İsveç’te yaşayan Iraklı bir Hıristiyan sığınmacı olan Salwan Momika isimli şahıs önce Kur’an-ı Kerim’in üzerine bastı, ardından da tekmeledi ve tahrip etti. Irak Stockholm de Kur’an-ı Kerim’e yönelik gerçekleştirilmesi beklenen eylem öncesi İsveç’in Bağdat Büyükelçisi’ni sınır dışı etti. Ayrıca Bağdat yönetimi Irak’ın Stockholm’deki maslahatgüzarını da geri çağırdı.’

‘Kur’an-ı Kerim’i güçlü olmak için okuyunuz’

Ay, ‘Kur’an-ı Kerim’i güçlü olmak için okuyunuz.Kur’an okuyan bunamaz. İslam dininin ana kaynağı Kur’an-ı Kerim’dir. İslâm inancına sahip Müslümanlar hayatlarını  bu kutsal kitaba göre şekillendirdiklerini onun emrettiği gibi yasadığını gösterir. Yüce Allah insanlara emir ve yasaklarını Peygamberler aracılığı ile bildirir. İnsan yaşamı var olduğundan beri binlerce Peygamber gelmiştir. Bazılarına Allah’ın emir ve yasaklarını bildiren sahifeler bazılarına ise kitaplar gönderilmiştir. Allah tarafından gönderilen 4 büyük kitap Kur’an, İncil, Tevrat ve Zebur’dur.  Kur’an-ı Kerim Hz. Muhammed aracılığıyla tüm insanlığa gönderilen son kitaptır. Bu kitapta insanların nasıl bir yaşam sürmeleri gerektiği, nelerden uzak durup neleri yapmaları gerektiği, eski kavimler ibadetler hakkında bilgi vermiş insanlara doğruluğun ve iyiliğin yolu gösterilmiştir. Bir Müslüman’ın en büyük rehberi Kur’an-ı Kerim’dir. Eskiden bir kavme Peygamber gönderilir ve Allah’ın emir ve yasakları bu Peygamber tarafından insanlara iletilirdi. Son Peygamber Hz Muhammed (S.A.V.) ise tüm insanlığa gönderildi ve yaşadığı dönemde Kur’an-ı Kerim’i insanlara bildirdi.  Ancak o vefat ettikten sonra başka Peygamber gelmeyeceği için Müslümanların tek kılavuzu Kur’an-ı Kerim olmuştur. İyi olan da yasak olan da kutsal kitapta bildirilmiştir ve her Müslüman bunlara uymak zorundadır’ diyerek açıklamalarını tamamladı.


Gölcükspor U-18 takımı Sakarya Harmanlıkspor ile 3-3 berabere kaldı

Gölcük ADSM’de 23 Nisan kutlaması

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Gençlik Kolları 23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Ay, ‘23 Nisan Atamızdan Bize En Büyük Armağandır’

Kocaelispor Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu

Karting Sezonuna Coşkulu Açılış 

23 Nisan Çocuklarla Güzel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun ÇOCUKLARIMIZ GURURUMUZDUR

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Gölcük Otizm Derneği Bandırmalı misafirlerini ağırladı KIRMIZI BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Sahra başkanın ilk talimatı OKULLARA AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, ‘DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK BAYRAM’

Kocaeli’nin dört bir yanından gelen doğa severler GÖLCÜK’TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, ‘MÜCADELEMİZ TAM DEMOKRATİK, SOSYAL VE ADİL TÜRKİYE MÜCADELESİDİR’

Denizevler Mahallesi Muhtarı Kadir Demir, 23 NİSAN ETKİNLİĞİ İLE ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kooperatif Üyeliğinden Doğan Bitmeyen Çile

  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’den 23 Nisan Mesajı

HAYDİ ÇOCUKLAR GÖLCÜK ANITPARK’TA 23 NİSAN COŞKUSUNA

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın, ‘GELECEĞİMİZ SİZSİNİZ ÇOCUKLAR!’

Değirmendere’de küp taş tamiri

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Başkan Gökçe Muhtarlarla Buluştu

Kaymakam Kalkar’dan Başkan Söğüt’e Ziyaret

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, “ÇOCUKLARIMIZ UMUDUMUZDUR”

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

BİR BUÇUK YAŞINDAKİ BEBEĞE BİBER GAZI SIKTI

Başiskele 23 Nisan Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayacak

Hisareynspor’da başkanlık değişimi yaşandı YENİ BAŞKAN ÖNER KAYA

Gölcükspor Keşanspor’u 4-2 mağlup etti

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

Uyarı tabelaları zarar görmeye devam ediyor

Gölcük’e yeni atanan Okul Müdürleri belli oldu

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI’

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “PROJELER GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Büyükakın, “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”

İlknur ve Emre Sarıel çiftinin  biricik oğulları Utku 1 yaşına girdi İYİ Kİ DOĞDUN UTKU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde BİNA TURU YAPILDI

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Donanma Caddesi üzerinde parke taşları onarıldı

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Başkan Sezer’den başarılı sporculara tebrik

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16